reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś dla biustów :)

w butikach z bielizna to za glowe mozna sie zlapactakie ceny :-D
kupisz jeden dopasowany w butiku i innego nie będziesz chciała:-) możesz mi wierzyć;-)
niestety nie wiem, jaki marki są dostępne w Norwegii, ale poszukaj może tych najpopularniejszych "brytyjczyków" a nóż są dostępne przez neta miejscowego, albo jeszcze lepiej w stacjonarnym sklepie, powodzenia w przymierzaniu!!

reklama
Wlasnie uzylam kalkulatora to wyliczenia rozmiaru stanika i wyszlo mi ze mam 75A- PL rozmiarowka a IE,UK 34B a nosze 36B i wydawal sie dobry......czyli chyba nie jest tak zle:-p

Kurczę to w naszym społeczeństwie nadal widzę króluje model określania wielkości miseczki po literce, a to jest błędne. Sama literka guzik nam mówi, potrzebne są też cyferki :)
ja sobie mogę powiedzieć, że mam 60 ff, ktoś powie "boże drogi ff? toż to dolly parton", a dupa właśnie :) przeciętniak normalny.
60ff=65e=70d (UK=mniej więcej)

pozwolę sobie wkleić tutaj zdjęcie ze strony stanikomania.pl

75Cversus65E.jpg

A ja to nawet 75FF(lub 34FF):shocked2:Ale ja akurat mam za duży biust.Prezent od cycatej babci i mamy:sorry:Ale fakt,faktem,że teraz przynajmniej wiem,czemu mi bimbałki w staniku bokiem wyłaziły:eek:Jak się je wciska w 75 DD:confused2:...

Witajcie ja całe życie(no połwe) nosiłam 75D , w niektórych sama zwężałam sobie je pod biustem,bo 70 D trudno było znaleść.A tutaj wyszło,że powinnam miec:UK28E (60E) PL60FTylko do tej pory szkoda mi było kasy za drogie staniki,A i takiego rozmiaru to ja nigdzie nie widziałam.:sorry:

Ja ze stanikami mam taki problem, że po karmieniu mam jedną pierś większą a drugą mniejszą. Jak w jednej miseczce ładnie leży to druga za duża. No i jak dobrać dobrze biustonosz :eek: tak chyba do miseczki d to można znaleźć jeszcze takie z "gąbeczkami" wsuwanymi w miseczkę, a jakie są sposoby na wyrównanie piersi przy miseczce f-g:confused:

reklama
Do góry