reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś dla biustów :)

Heheh...ja już jestem na szczęście uświadomiona od dawna....
Ze "stacjonarnych" sklepów polecam Samante...ostatnio obłowiłam się w rozmiary 75 G i H....
Dla osob z Wroclawia moge napisac tez ze Samanta jest w Factory Outlet - ceny rewelacyjne :-)
Z internetowych jest jeszcze np http://www.bellissima.com.pl/index1.php

Ostatnia edycja:
reklama
Zawsze kupowałam staniki w roz 75B a kalkulator wyliczył mi, że mam nosić 70 C lub D (wciąż karmię, więc wielkość odrobinę się zmienia :-p). Dziś wreszcie miałam okazję trochę poprzymierzać. Ale w jednym sklepie dostałam agresora, bo jak powiedziałam Pani, że chcę 70D to ta spojrzała mi na piersi i powiedziała, że B wystarczy. Więc wyszłam :-p
Przymierzałam 70 C i D, a nawet 65 C i D :) zależy jaka firma i jaki model. Jeden stanik zrobił mi piersi o wiele większe :szok::szok: więc jestem w lekkim szoku!
TO DZIAŁA!

ardzesh Pewnie, że działa :) kupiłaś coś w końcu czy czekasz aż przestaniesz karmić?
aneta ja się zawiodłam na Samancie, mają strasznie rozciągliwe staniki. W akcie desperacji kupiłam raz u nich F70, co z tego, że miski dobre, jak obwód mogę dać za plecy i dociągnąć tak, żeby zapiąć się z przodu :) pierwszy raz spotykam się z tym, żeby stanik o obwodzie 70 dał się rozciągnąć do ponad 100 cm!!!!

Witam a ja od dluzszego czasu nosze staniki i majtki firmy Konrad i jestem bardzo zadowolona. Trafilam na nie przez przypadek bedac kiedys w KDT w Warszawie i tam mi babeczka dobrala super rozmiar i moje piersi sa jak dwie pomarancze :) A bez stanika jak uszy spaniela ale tego juz nie naprawie :)

larkaa - jeszcze nie kupiłam :(
Teraz mam sporo wydatków. Musimy kupić nowy fotelik do samochodu, zbliżają się święta więc prezenty i jeszcze moja psiapsiółka bierze ślub za 3 tygodnie. Pełno wydatków :-( a staniki trochę kosztują... Tłumaczę sobie, że skoro jeszcze karmię, to nie muszę... W styczniu karmić nie planuję, więc może się uda! Aż doczekać się nie mogę! :-);-)

no ja też czekałam, aż skończę karmić
bezsensu wydawać pieniądze na stanik, który za chwilę może być za duży :)

bedytka wrzucasz foty na balkonetkę? :p
jeszcze nie;-):-p ale korzystam z "katalogu staników" i jak sobie coś nowego (czyt. potrzebnego) upatrzę to sprawdzam na dziewczynach i komenty:tak:
to na prawdę działa, chociaż z moim poprzednim dopasowaniem nie było tak całkiem tragicznie, migrować nie musiało praktycznie nic, ale ten komfort jak mi nic nie wylata przy pochylaniu... :-p no i jak rano zakładam, to wieczorem z tego samego miejsca ściągam:-D:-D:-D
mój rozmiar to 70E/pol 70F, już kilka razy w sklepie spotkałam, ale i tak wolę neta, bo wybór ogromny!!

a karminki też mogą być dopasowane:tak::tak::tak: wiem, że nowy to spory wydatek, ale allegro ma wszystko:tak: tylko poszukaj konkretnego modelu w wyliczonym rozmiarze, na karmiące piersi tym bardziej polecam "dopasowany" stanik, efekt będzie widoczny po skończonym karmieniu:-);-)
już mam chyba hopla na tym punkcie, bo w pracy za wszystkim łażę i strzelam (obwodami) po plecach:-p ciekawe kiedy mnie kto strzeli;-)

szczerze - to kupię wiele rzeczy używanych. Ale bielizna osobista używana jest dla mnie trochę niesmaczna :zawstydzona/y:
Poza tym, staniki są rozciągliwe. Kupię używany 70 a przyjdzie rozciągnięty na 75 ;-):-)
Wolę nówkę.

reklama
kurcze wyliczylam sobie kalkulatorem i mi wyszlo 70 D :szok:
"D":szok::szok::szok::szok::szok:???? no szok , pisalam wczesniej ze ma o rozmiar roznice w piersiach jedna B druga C no ale D :-D:-D:-D:-D:-D:-D wymieszlao sie, jutro pojade i zobacze, poprzymierzam cos :-p
ja mieszkam w Norwegii i tutaj staniki kupuje albo w H&M , cubus albo w kappahll :tak: to sa jedyne tanie bo pozniej juz w butikach z bielizna to za glowe mozna sie zlapactakie ceny :-D
a jak zamowie z neta to mi clo nalicza od zakupow przez neta z zagranicy :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry