reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś ciekawego do powiedzenia mam ... ;-)

Boże, ale wy macie mądre dzieci ...

Moja Zuzia wszystko rozumie, potrafi wszystko pokazać itd. ale nie gada za dużo, wszystko "gi, gy,gie ..." albo "to" i wszystkie inne słowa, o których pisałam,ale to raczek w języku chińskim niż polskim ...

a co machania rączką, brum brum na słowo tata- to samo u nas, jeszcze bywa że podbiega do drzwi i pokazuje na domofon.

gratuluję w każdym razie słownych osiągnięć! zazdroszczę gadułek!:-);-)

reklama
Hani osiągnięcie z dzisiaj. Taki monolog wstawiła szukając lalki czapki
"Gdzie lali hapa? Tu leży. Tu leży lali hapa"

Pozdrawiam!

Aga

Zgred- jak zwykle się pośmiałam słodko z tej Twojej gadułki! :-)

a Zuzia ma fazę i chodzi i gada
"tama mata to":baffled::nerd::confused:

Monolog Hani powala mnei na kolana :szok::szok::szok: Kurcze - u mnie jeszcze raczej daleko to mowienia zdaniami.... :no:

Ale za to od wczoraj jzu wiem, ze Janciowe ulubione slowo czyli "bambo" oczywiscie wziel osie z wierszyka (od dawna mu go nie czytalam, ale moze niania tak :-D). No i doszlo do tego ze ja mowie:
- "murzynek"
Jas odpowiada "Babmo" strasznie zadowolony.
Ja znowu "murzynek" a on "Bambo" jeszcze szczesliwszy :-D

Jak mu mowie ze tata wyjechal to tez mowi "tata brum"

U nas na topie "uś". Pisalam kilka dni temu że zaczął mowić tatuś mamuś....
To teraz sobie dalej eksperymentuje z ta końcowką dodając ją do wszytskich znanych mu słów..i wychodza takie cudenka jak "domuśś"; "tomuśśśśś" (tom to pan więc można by domniemać;-)że sobie zdrabnia:-D)

No dobra. Ależ wstyd.:szok: Pierwsza "dupa" była. Babci się wymskneło i proszę. I "Kudę" -kurdę po tacie powtarzał. Pop prostu wszystko jak leci. Kur...a jeszcze mu się nie zdarzyło ale "mać" mówi już od dawna.

oj ewula - ladny przyklad dziecku dajecie :-p:-p:-p
Przekichane masz z tym powtarzajacym Rafalkiem :-D
Ja poki co mam spokoj - Jas jakos nie zalapuje od razu slow - trzeb zazwyczaj po kilka razy powtarzac. Pewnie jakbym powiedziala "dupa, dupa, dupa. Jasiu - powiedz dupa" to moze by powtorzyl :-D
Ale nie zamierzam probowac :-D

Zgred- powaliłaś mnie na łopatki tym zdaniem Hani :szok::-)

BabaJaga- słodko muszą brzmieć takie zdrobnienia :-)

Ewula- no to ładnie, ale wam się powtarzacz trafił ;-) mnie moja mama zawsze mówiła żebym się modliła żeby nie mieć takiego powtarzacza jak mój brat, bo on strasznie też tak jak rafcio powtarzał wszystko jak leci, ja z kolei w ogóle nie chciałam powtarzac, zawsze mówiłam to co ja chciałam :-D wiec chyba wolę zeby piotrek jednak miał to po mnie a nie po chrzestym-powtarzaczu :-D Musiciesie teraz ostro pilować ;-)

Kasro- gratulacje dla Karolci :-) Super mądra jest :tak: no i wiadomo że trzeba było sie przed tatą pochwalić ;-)u nas daleko jeszcze do takich słów, a co dopiero do tak mądrego ich użycia :-D;-)

Ostatnia edycja:
Super się czyta jak mówią nasze maluszki:-), gratulujemy wszystkim:tak:
Quinten na szczęscie tez nie powtarza:tak:

reklama
Do góry