reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz Bliżej "roczek"...

reklama
hehe my tez już po:) młoda była tak padnięta uroczystością i zasnęła przed 19 i spała do 6:szok: a rodzice mogli popijać za zdrówko do 24, ale za to dzisiaj to ja padam;-)dojdę do siebie i wszystko opiszę, ale uważam, że uroczystość bardzo udana:) a prezenty malutka dopiero dzisiaj oglądała:) wczoraj dopadła tylko rowerek od chrzestnej, a tak to wolała balony:):-DDostało róznorodności: piesek tommy, rybka fischera,kilka sukieneczek, słodycze, rowerek, i jakies tam drobne zabawki i kase na fotelik:-)Bo my ciagle w deltimie;-)czas się przesiąść;-)

Czekamy z niecierpliwością na opisy kolejnych imprezek urodzinowych, piszcie szybko dziewczyny!

A my dziękujemy za karteczki:
Mateuszkowi (AniB)
Sandruni
Matisiowi
Izuni
i ich rodzicom.
Bardzo, bardzo pięknie dziękujemy!

No to i ja w końcu znalazłam chwilę, żeby napisać o naszej imprezie.
Mimo moich wielkich obaw, wszystko było w porządku. Mieliśmy aż 20 gości, a pokoje - jak to w blokach - nie za duże, więc było trochę ciasno przy stole, ale i tak zaliczam urodzinki do udanych:-)
Najpierw podałam obiad, bo większość gości przyjechała z daleka. Potem był tort - samochód z grającą świeczką i fontannami sztucznych ogni i toast. Fajnie to wyglądało, jak dorośli wstali, żeby zaśpiewać Sto lat takiemu brzdącowi :-D Marcinek próbował zdusić świeczkę dłonią, więc szybko zdmuchnęliśmy ją z Damianem - można powiedzieć, że było to rodzinne dmuchanie świeczki :-) Po słodkościach zrobiliśmy wróżbę - Marcinek wybrał książkę, a po chwili dołożył do niej jeszcze banknot, który następnie wręczył mamusi... kochane mam dziecko :happy2: Oczywiście zrobiliśmy też odcisk w glinie - wybraliśmy stópkę, bo glina była jakaś kiepska i rączka nie chciała się odcisnąć, a na stópce spoczywa jednak większy ciężar, więc się udało ;-) No i na koniec podstrzyżyny - Niuniuś płakał okropnie, ale udało się zmajstrować przyzwoitą fryzurkę... Jubilat poszedł spać przed 20, a my z gośćmi świętowaliśmy sobie już bardziej "dorośle";-) do północy...
Zrobiliśmy też komisyjne otwieranie karteczek i prezentów - prezenty były tylko 3, reszta dała pieniążki, ale to nawet lepiej, bo mamy w planie kilka wydatków, więc jak najbardziej się przydadzą :-) Z prezentów Marcinek dostał rowerek, krzesełko - uczydełko i ubranko: jeansowe krótkie spodenki z koszulką polo. Z zabawek jest naprawdę baaaardzo zadowolony - jak nie siedzi na rowerku, to "uczy się" na krzesłku :rofl2:
Dostaliśmy też całą górę karteczek od brzdąców i ciotek z bb :-) Bardzo dziękujemy:
Karolkowi i Baśce ( karteczka super, kiedy Ty znalazłaś czas, żeby to zrobić???)
Zosi i Stokrotkom
Noemi i Pati (dzięki za baloniki:-)
Mikusiowi i Kasi
Fusikom
Oleńce i Ani
Kubiszonkowi i Sumce
Mateuszkowi i Anib
Matiemu i Ani76
Mamoocikom
Sandruni i Kakaw
Oleńce i Fredce
Otylce i Ell
Klaudusi i Rusałce
Matisiowi i Heatherkowi
Oleńce i Basi26

Na wątku zastrzeżonym zaraz wrzucę fotki. I przepraszam, że tak dużo napisałam, ale chciałabym, żebyście wszystkie trochę dokładniej opisały Wasze przyjęcia:-)

Dziewczyny, u nas imprezka będzie w sobotę na działce (żeby tylko pogoda dopisała). Chce przyszykowac kilka potraw na grilla, no i będzie torcik. A dziś Mikus spotkał się z kumplem Kubusiem - o równe 3 miesiące starszym, a jak wstanie to jedziemy do Promiennego Zamku - cos takiego jak pokazywała nam na zdjęciach Sylwia. Ciekawe czy sie mu spodoba:-) Aha i Miki wpadł pod maszynkę do włosów ;-) - tata szlał ;-) Nawet był grzeczny:tak:
Zdjęcia z dnia dzisiejszego wkleję wieczorkiem.

Aha i znów sterta kartek wyciągnięta ze skrzynki! Bardzo, bardzo, bardzo dziekujemy:
Noemi i Pati (dzięki za baloniki:-))
Danielkowi i Fusikowi
Kubiszonkowi i Sumce
Mateuszkowi i Anib190
Wojciaszkowi i Mamoocikowi
Sandruni i Kakaw
Oleńce i Fredce1
Otylce i Ell
Klaudusi i Rusałce
Oleńce i Basi26

Marcinkowi i Jego Mamie - Asia super pomysł!!!

Asia super ze imprezka udana-to najwazniejsze:-)

A my dziekujemy za karteczki( nadal naplywaja:-) )
Julienowi i rodzicom
oraz Olce i Fredkowej rodzinie :-)

Aha-chcialam powiedziec ze byc moze ktorys z brzdacow dostanie od nas dwie kartki bo ja sklerotyczka nie pamietalam juz do kogo wyslalam a do kogo jeszcze nie:zawstydzona/y::-D

No i jesteśmy juz po wizycie w Promiennym Zamku :-) Miki padnięty śpi a ja mogę usiąść na BB :-)
Było super!!! Tak jak pisała kiedyś Sylwia. Polecam wszystkim dzieciaczkom i ich rodzicom. Oczywiście jak dziecko jest samodzielne, to już w ogóle bajka, bo można sobie usiąść na kawce, a dziecko szaleje ;-)
Reportaż niebawem na zastrzezonych;-)

reklama
Kasia, to pogratulować odwagi Mikusiowi - strzyżenie maszynką :szok::-) A ten Promienny Zamek to sala zabaw? Ja też zbieram się, żeby zabrać Marcinka, ale obawiam się jego energii i prędkości w przemieszczaniu się - chyba musiałabym wszędzie wchodzić razem z nim :-D:-D:-D

Do góry