reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz Bliżej "roczek"...

A u nas powoli ruszyła machina organizacji roczka:)
Trochę pomyslalam nad menu
1) torcik- nie wiem jeszcze czy zdecyduję się zrobić sama- sprawa do przemyślenia
2) coctail z lodów śmietankowych i truskawek
3) dziecięce kanapki- zbieram własnie ładne wzorki, do tego sałatki, i mięcho na ciepło
4) ciepłe danie- tutaj jeszcze niesprecyzowane, może macie jakiś pomysł? Odpada bigos i leczo- podawalismy to na ostatnich urodzinach, a muszę mieć zawsze coś nowego:-) Hm może bogracz?

Jeżeli chodzi o alkohol to na pewno zrobię jakiś poncz:)
Z obiadu zrezygnowalismy ze względu na upały- gotowanie w domu w ten dzień odpada, za duża duchota panowałaby.

To na razie tyle. Nie mam jeszcze pomysłu na prezent na roczek, na dzień dziecka Otylka dostanie od nas basenik i piłkę plażową. Akurat piątek i sobotę będzie spędzała na działce:):tak:

reklama
Dziś w TV usłyszałam, że w czerwcu maja być straszne upały:szok:Dlatego nie ma co szaleć z jedzeniem, bo pewnie mało komu będzie chciało się jeść. Kurcze, tylko te biedne torty... Byle nie rozpłyneły się:eek:

Baśka, fajny pomysł z tymi zaproszeniami i przede wszystkim super wykonanie:-) A ciuszki prześliczne.
U nas jeszcze 2 tygodnie do imprezy, ale goście już zaproszeni i jeśli wszyscy dotrą, będą 22 osoby :eek: Nie wiem, gdzie ja wszystkich pomieszczę. Zastanawialiśmy się nad urządzeniem imprezy w lokalu, ale doszliśmy do wniosku, że taką uroczystość trzeba zrobić w domu. Zwłaszcza że większość gości to moja rodzinka, która ma do przejechania ponad 100 km - na pewno będą chcieli odpocząć, odświeżyć się...
Nad menu dopiero się zastanawiam, też raczej nie planuję typowego obiadu, bo jest na to za gorąco. Ell, z ciepłych dań mogę polecić Ci ryż po hiszpańsku (jeśli będziesz chciała, podam przepis na wątku z przepisami), albo np. szaszłyki z dipami.
Na pewno będzie wielki tort (na tyle osób to naprawdę musi być WIELKI:-D) i raczej go zamówię, bo co prawda sama piekę torty, ale będę miała sporo innych dań do przygotowania, a poza tym z cukierni można odebrać przed samą imprezą i nie ma problemu z przechowaniem. No i u nas robią specjalne torty na roczek, np. z twarzą dziecka i w różnych ciekawych kształtach.
Poza tym mam już zestaw do zrobienia odcisku rączki, planuję zawiesić mnóstwo balonów, na torcie będą fontanny sztucznych ogni i grająca świeczka:-) No i tradycyjna wróżba z wybieraniem przedmiotów oraz podstrzyżyny - co prawda już troszkę podcięłam Marcinkowi włoski z tyłu głowy ze względu na upały, ale moja bratowa, która jest fryzjerką, dopełni reszty i "skonstruuje" jakąś fryzurkę:-D

kolejne karteczki czekały na nas w skrzynce- dziekujemy slicznie za zyczenia Mateuszkowi (od Anib190), Danielkowi oraz Mikołajowi:) i oczywiście ich rodzicom.
hehe od przystojniaczków karteczki przyszły, Otylka była wniębowzięta:-D

Aniub190 wysłałyśmy do maluszkow te same kartki, na razie akurat tych wyslalam 5, więc może przy reszcie się nie powtórzymy:) co ja mówię do maluszków, a przeciez to już niebawem roczniaki:)

Dziewczyny dziekuje za pochwały ;) możecie ściągać - użyczam praw autorskich!!!

My też dziękujemy za karteczki - od Martusi, Mikusia, Matteuszka Anib i Danielka. Karolek obejrzy je jutro wszystkie - dziś ja dorwałam się do nich dopiero jak KArol spał ale jutro będzie podziwiał A tak w ogóle to widze że poczta coś ostatnio nie bardzo się spieszy...czy wysłane 24 czy 25 czy normalny czy priorytet - doszły dzisiaj - tzn zdążyły oczywiście!!! ale moje wysłane w piątek normalnie tez powinny już dojść....mam nadzieję że jutro - zwłaszcza żeby do MArtusi karteczka zdazyła :)

Baśka, od razu się tłumaczę, że my też już wysłaliśmy w zeszłym tygodniu... Mam nadzieję, że jutro dojdzie... I do Martusi też...:-)

Ale jak dojdzie póxniej to też nic się nie stanie - naprawdę :):):) a tak na serio to poczujemy ten roczek chyba dopiero w sobote - bo wiecie - tort, swieczka, goscie, prezenty :)

Kurcze Baśka dopiero co ci wody odeszły, a tu już jutro roczek. Ale ten czas pędzi jak szalony. :szok:

reklama
Martusia dziękuje za życzenia i śliczną karteczkę Danielkowi i jego rodzicom :-) a dziś jak wrócimy ze żłobka szybciutko zajrzymy do skrzynki :-)
U nas też urodzinki będą w sobotę u mojej mamy, ale jeszcze prezent musimy zdążyć kupić :-) A dziś fajnie się złożyło, bo w żłobku jest piknik z trzech okazji- dnia dziecka, dnia mamy i dnia taty, więc Martuś w dniu urodzin zaliczy imprezkę :-)

Do góry