reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Gosiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja trzymam kciuki i Mojej Niuni tez kazalam...pamietaj ze kazdy bol zbliza cie do twojego malenstwa,ale oby tych boli bylo jak naj mniej.
Trzymaj sie dzielnie,caluje mocno!!!!!!!!

reklama
Gosiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja trzymam kciuki i Mojej Niuni tez kazalam...pamietaj ze kazdy bol zbliza cie do twojego malenstwa,ale oby tych boli bylo jak naj mniej.
Trzymaj sie dzielnie,caluje mocno!!!!!!!!

Gosia trzymaj sie
pomysl ze jeszcze kilka chwil i bedziesz tulic
najwiekszy skarb na swiecie:tak::tak::tak:

Gosiu my tez trzymamy kciuki!!!:tak::tak: Daj nam znac pozniej co i jak!

A ja dzis bylam u lekarza i dala mi zwolnienie z pracy. No wiec pojechalam do pracy dalam szefowi papiery i spoakowalam biurko i od jutra jestem na zwolnieniu az do po porodzie. HURRA!!!! A co by bylo zabawniej jak dojechalam do domu i zrobilam sobie kanapke to dostalam pierwszego tak bolacego skorczu ze szok. No i w tym momencie mysle sobie tak, do terminu 3 tyg a ja dzis dostalam zwonienie i na cale szczescie bo pewnie dzis albo jutro zaczne rodzic. No ale mialam jeszcze dwa skorcze, tez bolesne jak nie wiem co ale dosc krotki i jak narazie spokoj... Ciekawe czy to zapowiada ze juz tuz tuz czy bede tak miec dluuuugi czas? Oby nie! A lekarka mi powiedziala ze wszystko wyglada na dole ladnie i glowka niziutenko a rozwarcie na opuszek palca. Kurcze tylko nikt nie powiedzial mi ze to badanie rozwarcia tak boli!:wściekła/y: Ona mi powiedziala ze poczuje "cisnienie" ale kurcze az zakwiczalam. Nie zdawalam sobie sprawy ze bedzie mi w dziurke gdzie jest rozwarcie paluchy wsadzala:-:)szok:. No wiec teraz juz wiem ze co tydzien jak pojde do kontroli to bedzie tak badac i bedzie bolalo:-:)-(. Powiedziala ze moze mi dwa dni troche krew leciec po tym ale ani kropelki nie mialam.

Gosiu - i ja trzymam kciuki mocno zacisniete! No chyba czas uruchomic na dobre watek no to rodzimy:-)

Monia - no boli...tez mialam wczoraj to badanie...ufff nie przyjemne to to:szok:

Ja na szczescie mam sie stawic za 2 tygonie...i jeszcze jakies baadnia porobic..

AA jesli chodzi o tego paciorkowca - to u mnie nie robia w szpitalu, ale ja mysle ze na wlasna reke zrobie by by spokojna....Albo zeby potem nie przyszlo im podawac mi antybiotyku po porodzie zapobiegawczo - bo tak wlasnie jest!
Dziewczyny wiecie ile to kosztuje?

anni - ja placilam 50. Pewnie znow przeplacilam ale nie chcialo mi sie porownywac cennikow:zawstydzona/y:

Ja już po powtórzonym KTG. Zapis bardzo ładny, bo Malutka wierciła się nieprawdopodobnie, ale skurczy wcale nie ma.:-(Lekarz mnie nie badał, bo stwierdził, że nie będzie mnie męczył, ale kazał się zgłosić na następny zapis za tydzień. No i stwierdził, że takie skurcze jakie ja mam, to do 10-12 dziennie może być i to normalne. Kurczę, a myślałam że jednak wcześniej się urodzimy. Nie mogę znieść myśli, że znowu bym miała przenosić.:wściekła/y:

Dzagud nigdy nie wiadomo - może z Ciebie będzie taki "z cicha pękł" :-) Tego Ci oczywiście życzę - zwłaszcza że dzisiejsza tendencja jest baaardzo jednoznaczna :-)

reklama
Dzagud nic sie nie martw, ja mysle ze ty urodzisz przed terminem:tak:;-):-). A tego paciorkowca tez mialam robionego i mam wynik negatywny! Uff jak sie ciesze!

Do góry