reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Dzagud ale masz jakieś skierowanie na KTG?
Bo zastanawiam się, czy gdybym się tak po prostu zjawiła bez powodu, to by mnie nie olali i wysłali do domu :confused:

reklama
Esia, ja nie miałam skierowania, poszłam do mojej przychodni, położna mnie od razu rozpoznała i podłączyła, potem dała wynik i kazała czekac na pania doktor zeby obejrzała wynik. Weszłam jako pierwsza i po minucie wyszłam z ucieszoną michą :p

Nie, ani teraz nie mam, ani wtedy nie miałam. Po prostu idziesz do szpitala i mówisz, że np. Twój lekarz prowadzący kazał Ci się na 2 tygodnie przed terminem zjawić na kontrolne KTG - nie sądzę aby Cię wyrzucili.

Witam w dwupaku
U mojego gin Ktg robi sie po 32tc,np moja znajoma moała nie ciekawy zapis bo mały jakby ciagle spał no i potem okazało sie ze okrecony był pepowina trzy razy:szok:
Ja czekam na połozna ,w nocy kilka porzadnych skurczy -zobaczymy

Sorga no tak, tylko ja nie mam takiej przychodni a mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu.

Dzagud Twoja lekarka - o ile pamiętam - to jest właśnie z Bródnowskiego, prawda?

Tak się upewniam, bo dla mnie "2 tyg przed TP" to jeszcze chwilka ;-)

Esia na KTG w okolicach terminu porodu można się zapisać do jakiejkolwiek przychodni przyszpitalnej, przed terminem raczej trzeba mieć skierowanie od gina..:confused: a gdy coś się dzieje co cię niepokoi w zachowaniu malucha zawsze można się zgłosić na izbę przyjęć i tam zrobią KTG plus ewentualne inne badania.

Bylam dzis u lekarza - niestety nie robil USG ;-( ale zbadal porzadnie i wszysko wyglad sliczniasto a szyjka lekko skrocona - ale trzyma!!!
Cholercia troche mnie dziewczyny postraszylyscie z ta herbatka z malin wiec odstawilam, ale juz od przyszlego tygodna zaczne namietnie pic ;-)

noooo i tyle - nowosci u mnie - wiec w sumie nic nowego - choc dobrze ze wszystko oki...
hehe pamietacie jak wam pisalam ze mam to rozwarcie, ze sama w lustrze widzialam hehehe taaaa... madra to ja nie jestem:-D

Ja to dziś mam jakiś dzień dziwny - pełen jakiś nietypowych informacji. Miałam to KTG - wszystko jest chyba OK, skurcz miałam podobno jeden i to bardzo malutki. Kazali mi poczekać w poczekalni na opis, po czym po godzinie czekania jak się upomniałam, to się okazało, że ... mój zapis gdzieś zginął. Bardzo mnie przepraszali, ale bardzo prawdopodobne że ktoś przez przypadek zabrał z dokumentami. No i zapis trzeba powtórzyć. Nie chciało mi się już czekać więc jutro idę raz jeszcze.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzagud - no to wspolczuje...co za cioty! - nie mowiac ze akurat chce ci sie jezdzic w zaawansowanej ciazy zwiedzac szpitale...:wściekła/y:

No cozzz... trudno sie mowi, nie ma co. Cioty poprostu:tak:

reklama
Do góry