Sorga masz racje!!! Wlasnie te czopki sa najstarsza i najlepsza metoda na lewatywe. Nawet w szpitalu jak trzeba miec robiona to dadza ci ta tabletke i kaza zaaplikowac:-) Wiem bo znam wiele osob ktore przed operacja czy cos musialy to zrobic. Takze masz racje co do mydla, malym dzieciom tak sie robi jak maja straszne zatwardzenia. Moja mama nawet mi tak pare razy robila jak bylam malutka. Najbezpieczniejszy i najskuteczniejszy sposob. Tylko to mydlo to nie taka "doglebna" lewatywa tylko pomaga na zatwardzenia i nie trzeba mocno przec bo co jest na dole kiszki to wyjdzie. Taka lewatywa o ktorej chyba pisze anni co trzeba wkladac rurke itd to juz "gleboka woda":-) Wiekszosc ludzi w wieku po 50 dostaje zalecenie lekarza by takie cos sobie zrobic poniewaz ze tak powiem maja zaleglosci i wszystko sie osadza na scianach jelit. To nie ma nic do czynienia z niemoznoscia iscia kupy czy cos. Poprostu jak widzisz starszego pana z regoly z dyuuzym brzuchem, twardym jak basketball
to wlasnie z regoly to jest od osadow w jelitach. Znam osobe ktora wlasnie musiala tak oczyscic organizm. jednak po tej rurce i specjalnej mieszance ktora sie do tego stosuje to sie "zra dalej niz widzi" i to nie jest 5 min i juz. Zatem wierzcie mi to nie dla przyjemnosci i nikomu nie radze probowac, zwlaszcza w ciazy jak mozesz sie od tego zle czuc. Jak co to kupcie sobie te czopki bo sa bezpieczne i "bezbolesne".
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)