reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

reklama
Jeszcze mi się przypomniało.
Powiedziałam ginowi, że jestem przed konsultacją okulistyczną i jest możliwość, że będę miała wskazanie do cc. Powiedział, że doradza tylko stanowcze naleganie na lekarza, żeby napisał kategorycznie "nie ma przeciwwskazań do pn" lub "zalecenie cc - przeciwwskazania do pn". Ponoć wielu okulistów wybiera "trzecią drogę" i wpisuje wskazanie do skrócenia 2 fazy porodu - sprowadza się to do użycia kleszczy albo próżniociągu :szok: Dobrze o tym wiedzieć...

Esia - czyżbyś się już zdecydowała na wywarcie nacisku na okulistę by zalecił cesarkę?

Powracając jeszcze do tematu nacinania krocza - ja przeczytałam już dawno taką publikację fundacji "rodzić po ludzku":
http://www.rodzicpoludzku.pl/pliki/Naciecie_krocza_koniecznosc_czy_rutyna.pdf

i muszę powiedzieć że argumenty za nienacinaniem i statystyki przytoczone w tej publikacji do mnie przemawiają. :tak:
Poczytajcie sobie jak macie troszkę czasu, ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Byliśmy dzisiaj na usg i wiecie co....?! Okazuje się, że mój maluch wg swoich wymiarów ma już 33tyg i 4 dni!!!:szok: Więc termin z 18 czerwca zmienił się na 4,5 czerwca. No chyba że taki duży wyjątkowo będzie, teraz waży 2120g i już się główką odwrócił tam gdzie trzeba :-)
Więc zgłupiałam do reszty, bo sama nie wiem na kiedy się szykować:eek::confused:
Ale do porodu coraz bliżej :tak:

Agik-a moze taki duzy bedzie, chlopcy zwykle troszke wieksi sie rodza. Moja siostra miala podobnie, termin sie przesunal kilka razy z 8 czerca na 15 maja, a teraz lekarz mowi ze jednak chyba troche pozniej sie urodzi bo oznak porodu nie ma wcale. Tez ma chlopca ktory jest wiekszy niz normy przewiduja :-) Chlop jak dab :-)

Esia dziś byłam u gina - kazał mi na następną wizytę (będę mieć wtedy konsultacje z anestezjologiem) zrobić koniecznie krzepliwość krwi.

Agik-a moze taki duzy bedzie, chlopcy zwykle troszke wieksi sie rodza.
różnie to bywa, chociaż (juz gdzieś pisałam) mój brat miał 56 czy 58 cm, a ważył niecałe 3 kg (ponoć wyglądał jak mała chuda małpka z długimi rączkami:szok: )
Agik gratuluję dużego potomka;-) :-D a jak się urodzi 2 tyg wcześniej, to też dobrze. po prostu szykuj się na czerwiec bez konkretnej daty;-)

reklama
Oh Agik ale bobasek ci rosnie!! TYlko sie cieszyc,a jak ma sie urodzic 2 tyg wczesniej to lepiej dla ciebie...Gratuluje paczusia:)))

Do góry