reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

reklama
Efilo i Ty też 14 będziesz rodzić, jejku ale macie fajnie że już tak dokładnie znacie tą datę. Dzisiaj sobie uświadomiłam ze nie ma godziny abym nie myslała o zblizającym się porodzie, raczej się nie boje za to jestem bardzo ciekawa tego co mnie czeka i zniecierpliwiona przed spotkaniem z Kruszynką.

hejka
poniewaz caly dzien mialam nieregularne skurcze
mamcia niedawno podjechala do mnie do domu
zadzwonila do szpitala
i podjechalysmy
rozwarcie na 1,5 cm
no i moge pochodzic do terminu
lub nawet w przeciagu 48h urodzic
tyle mi dr powiedzial:confused2:

Ojej, dziewczynki rozpakowujecie sie jedna po drugiej...sama zostane na placu boju :confused2:
Dorotka-to niesprawiedliwe, przeciez jest kolejnosc no nie? ;-)Najpierw te z wczesniejszymi datami :-D

Kotku
nie wiem jak to będzie z tym 14. :baffled:

Dzisiejsza noc nie była najlepsza :sick: Nie dość że z nadmiaru wrażeń nie spałam prawie całą noc, to jeszcze jak zasnęłam wreszcie to obudziła mnie jakaś wypływająca ze mnie substancja. Co to było nie mam bladego pojęcia. Stwierdziłabym że to wody bo było bezbarwne i bez zapachu, ale było tego strasznie malusio i tylko raz. I teraz nie wiem czy przez przypadek niunia mnie gdzieś nie kopnęła i nie wymsknęło mi się coś :zawstydzona/y: Dodam jeszcze że ze względu na wyniki badania moczu dostałam nystatyne dopochwowo a po niej mam takie wodniste upławy, wiec jeszcze to może wchodzić w grę :-(

A rano jak już wstałam to się okazało że na papierku pojawił się śluz z krwią, ale żadna tam galaretka. Potem znowu. A potem się okazało że wczoraj wieczorem też już tak było :zawstydzona/y::-( I nie wiem czy to po tym badaniu szyjki...

Dziewczyny kurcze nie wpychac mi sie tu w kolejeczke:angry::-) Efilo - czyzbys byla nastepna:szok: No nic, ja dzis dalej pracuje nad czopem:baffled:

Efilo nosek do gory
w czwartek zobaczy cie gin i zadecyduje

u mnie tez podobnie
po wczorajszej wieczornej wizycie w szpitalu
dzis pojawila sie szyjkowa wydzielina
albo sie zmiekcza caly czas i rozwiera
albo to wynik badania
a ze mam jeszcze troche czasu
wiec ja nie napalam sie

a Ty w czwartek moze juz Zosie
bedziesz tulic w ramionach
zreszta tego Ci zycze:-):-)

Dorotka no nie to ja już Tobie wróże rychły poród:tak:.
Efilo ja też niedawno brałam nystatyne i podczas jej brania codziennie wypyływała mi taka bezbarwna i bezwonna wydzielina własnie jakby wody. Ale odkąd przestałam ją brać to się skończyło.
Ja też dziś nocy nie przespłam, nie wiem czemu ale wydawało mi się ze urodzę, do tego budziły mnie w środku nocy bóle krzyża i brzucha, i mała kopała dobre pół nocy jak nigdy.

reklama
Kotek, super wielkie dzieki za takie info.
Moja schiza że to wody zmalała drastycznie.

Zobaczymy zatem czy coś zacznie dzisiaj ze mnie wypływać w większych ilościach.

Najwyżej zmykam do szpitala - wszystko już gotowe.

Do góry