reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Jak widac żadna z nas czekać nie chce, a maleństwa ze niby wiedza lepiej, ehh co my się z nimi mamy:p
Czekam na kolejne przepisy na rodzenie, ale za pranie dywanów (całe sztuk 1 i chodniczek) zabiore się tylko w wypadku jak dzis w nocy urodzisz nini czego z całego serca zyczę :)

reklama
nawet wino pije, bo ponoc przyspiesza porod...
A to akurat wręcz przeciwnie - czerwone wino działa rozkurczowo, więc może lepiej niech go nie pije ;-) Można sobie całkiem miło wytłumić skurcze przepowiadające i wydłużyć skracanie szyjki macicy...

Niuni ale Ty może poczekaj jeszcze do skończenia 37tc? Dopiero od wtedy liczy się że ciąża jest donoszona, więc może bezpieczniej...

i tak raczej wątpię,że skubańca wykurzę, ale skoro bieganie po schodach, wspinanie się po drabinie, zmywanie fug, malowanie kaloryferów, mycie okien, etc. go nie wykurzyły, to co tam dwa dywany ;-)
właśnie skończyłam malować pazurki.
a tak swoją drogą to myślę,że młodego już moimi wyczynami zahartowałam. przyzwyczaił się jaką ma szaloną matkę i pewnie posiedzi ze mną do końca czerwca!

proponuje porzadne cwiczenia dla kobiet w ciazy !! wywoluja skurcze (napewno te lekkie)a jak sie dobtrze postaracie to i te porzadneee....:-pja jak pocwiczylam to dostalam lekkich skurczy i przestalam (przestraszylam sie troche) bo Moja Niunia niech sobie wsumie jeszcze posiedzie 2-3 tygodnie:-p:eek:

u mnie tak jak myślałam-cisza na froncie. dziś opojeździmy trochę po sklepach, a juterko zabieram Młodego do szkoły ;-)

zostały mi już tylko 2 zjazdy, w ten week. i za dwa tyg. a potem niech już się dzieje co chce ;-)
może i remont do tego czasu skończymy i zdążymy się wprowadzić?

Niuni-power babka:-D:-D:-D

a ja zamierzam dzis spakowac torbe do szpitala
no i prawie grzecznie poczekam na porod
choc nie powiem zaczne Julce pomagac po troszku
bo widze ze na Sorgi Eryczka eksmisja nie dziala:tak::-D
wiec zaczne sporo wczesniej mojego bąbla eksmitowac:-D:-D

reklama
Kolejny poranek nierozdwojony....
Heh, jeszcze muszę się iść prosić o L4. Mam dosyć, od początku ciąży trafiam na zimnych i niewyrozumiałych lekarzy. Efekt taki, że do dziś mam zwolnienie i moja prowadząca nie chce mi dać zwolnienia, bo.... no właśnie bo ona to tłumaczy jakimiś kurna przepisami dot. macierzyńskiego, a ja pytam gdzie tu w tym wszystkim jest człowiek???? Termin mam na piątego, czyli mogę przenosić do 19, kur...... mać tyle dni mi sucz chce zabrać z dzieckiem. Prawie ryczeć mi się chce.

Do góry