reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

oO wszedł ten post, a wtedy mnie wywaliło... to na czerwcówkolandzie sie troche powtórzyłam, mam nadzieje że wybaczycie :p

Byłam raniutko na badzaniach, ale coś cienko u mnie z próbka moczu było, w nocy tak latałam że rano tylko drobinke usikałam i do tego dostały sie tam upławy i teraz nie wiem czy się nada:zawstydzona/y::-(, powiedzieli w laboratorium że spróbują. W poniedziałek wizyta to sie dowiemy.

reklama
Hej laski ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla pic herbatke malinowa i bede latac po schodach juz czuje jakies skurczyki delikatne i bardzo rzadkie w samym podbrzuszu:confused::eek:, uplawy obfite az musialam zmieniac majtki bo wkladki nie daja rady!!:baffled: po schodach i tak wsumie chodze bo mieszkam w domku jednorodzinnym wiec schody do kuchni pokonuje w przeciagu dnia kilkanascie razy :szok::-p Tez mam problemy z BB!! ale to normalne od weekendu tak jest na gorze piszeee czym to jest spowodowane !!
Pozdrawiam
zazdroszcze dziewczynom co na dniach rodzaaaa:-:)-D

Mnie też wywalało dziś z BB i też mam objawy uzależnienia z tego powodu.;-)
Co do liści malin - kupiłam bez problemu w sklepie zielarskim za całe 2 zł. Już wypiłam sztuk 2 i na noc zamierzam jeszcze trzecią.
Co do innych zabiegów, to sporo dziś pospacerowałam i przydźwigałam trochę zakupów. Od jutra zabieram się za porządne sprzątanie. No i chyba te schody mnie nie miną.:-D
Ostatnio koleżanka mi mówiła, że na jej siostrę podziałało mycie nóg w ... umywalce. Podobno nie chciało jej się wleźć do wanny i tak sobie umyła wieczorem, a w nocy pędziła na porodówkę. Z kolei moja Teściowa jak rodziła mojego Męża, to wieczorem przydźwigała dwa wiadra wody do umycia starszych dzieci, uśpiła je, a potem ledwie karetką na porodówkę zdążyła. Jak widać sposobów bez liku, tylko na mnie jakoś nie działają.:baffled::no:

Dzagudko droga - poprostu silne z was kobitki ;-) widac, ze latwo w pole te twoje dzidzie wywiesc sie nie daja:-D...

apropos herbatki - to mi nawet sama smakuje, ale jak co to polecam poslodzic miodem:tak:

No, ale ja już mam dość. Nie chcę drugiej ciąży przenosić.:-:)-( Robię co mogę, aż się ludzie dziwią i pytają z przerażeniem czy ja chcę zaraz tu urodzić że tak dźwigam, a Madzia ma to w nosie.

Właśnie moja Teściowa niejako potwierdziła Twoje słowa Anni, bo stwierdziła że narzekam na Weronikę że zadziora, a zobaczę co będzie z Magdą. Widać że ona już na etapie płodowym ma charakterek i temperament, bo raz że wali we mnie jak w bęben, czego Weronika nie robiła, a dwa że nie chce wyleźć mimo herbatki i mojego dzisiejszego dźwigania zakupów. No to ładnie. Mam przerąbane znaczy się.;-)A ja sobie wyobrażam jak ona wisi sobie w moim brzuchu i jak tylko pojawia się jakiś skurcz to ona się łapkami zapiera z zadziorną miną pt. "a w życiu, ja nie wychodzę!!!":szok:

A ja mam takie dziwne bole jakby mi ktos z gory brzuch ugniatal-takie jakby skurcze dna macicy?:confused: Mialyscie cos takiego? Bardzo bolesne ale szybko przechodzi. Moze to macica sie obniza?
Dziewczyny-jesli chodzi o sposoby na urodzenie to mi sie zdaje ze jest tylko jedne-jak dzidzia bedzie gotowa to wyskoczy, a jak nie to mozemy sobie biegac po tych schodach i nic...Moja siostra biega juz od 2 tygodni i cos urodzic nie moze, nawet wino pije, bo ponoc przyspiesza porod...i nic, malemu sie spodobalo w brzuchu i wszystkich ma w d...:laugh2:

Izka, Ty mnie nie strasz jak rany!!! Wczoraj gadałam z taką babeczką u siebie w markecie, która oczekiwała narodzin pierwszej wnusi i też się nie mogła doczekać. No i już jej córka miała jechać na wywołanie, jak się Maleństwo zdecydowało. Mówię do niej, że właśnie zaczęłam to plamienie aż się przestraszyłam, a ona na to, że tak, to normalne, jej córka też tak plamiła jakieś trzy tygodnie przed porodem!!! Myślałam że babę uduszę za takie informacje!!!

a japrzed chwilą skończyłam mega sprzątanie. Energia mi wróciła :-D umyłam wszytskie podłogi, posprzątałam lazienkę z wyszorowaniem kibelka włącznie, wszytskie kurze z półek poszły! No i "uprałam" dwa dywany- micha z wodą i płynem, na kolana i ręka przy ręce szorowanie. Aż mnie kolana bolą. Jeszcze tylko zdejmę pranie z wieszaka i zrobię na rano mężusiowi śniadanie do pracy i mogę zasiąść i zrobić sobie manicure i pedicure :-)
Normalnie jak mój Skubaniec po tej całej akcji nie zechce dziś wymówić przedterminowo umowy o wynajem mojego brzusiowego M1, to będzie znaczyło,że zatwardziały z niego lokator ;-)
Buziaki

reklama
Niuni, przerażasz mnie! Aż taka desperatka nie jestem. Ja swojego dywanu nawet bez ciąży nie podjęłabym się prać, a co dopiero teraz! Ty to masz jednak kopa!!!:-D

Do góry