reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coolinaria, diety, przepisy

hogata

czerwcowe mamy 2005
Miasto
Szczecin :)
Dziewczyny, na tym forum gdzieś na wątku o dietach znalazłam coś ciekawego: prostą dietę. Nie bede rozpisywac sie o jej zasadach lepiej zajrzyjcie na www.prostadieta.pl i poczytajcie.

Ja sie zdecydowałam. Jej zasady są naprawdę proste. POdstawowe to: nie jesc miedzy 18 a 6 rano; 3 posiłki dziennie; jesc nalezy i pic tyle ile sie nałozyło na talerzi nalało do kubka, bez dokładek. To tak w skrócie.

Czekam na wieści co wy na to i czy zaczynacie razem ze mną.

reklama
IMO trzy posilki dziennie to sprzeczność ze wszelkimi znanymi sposobami na schudnięcie, lepiej jeść 5-6 razy, ale mało. Nie wyobrażam sobie też niejedzenia do 18 - bo u mnie nie byłoby to bynajmniej "do 6", tylko do 9, bo wtedy się budzę i jem. No i w zasadzie - czemu ta dieta mialaby odchudzać? Kalorii się nie liczy. Trzy posiłki to może być i 5000 kcal. Niedojadać? Zgoda, ale kto mi wtedy zagwarantuje, że dostarczam organizmowi wszystkie potzebne składniki - wydaje mi się, że przeciętna osoba nie wie na ten temat na tyle dużo, by samodzielnie skomponować jadłospis bez niedoborów. Tak więc moim zdaniem ta dieta o ile skutkuje, to dlatego, że się niedojada, a to am ktrótkie nogi, no bo ileż można się męczyć?
Moim zdaniem jak się zaczyna dietę, to trzeba się zastanowić - czy ograniczam kalorie, czy rezygnuję z tłuszczu, czy może z węglowodanów prostych? a może jem tyle, co dotad, a bardzo dużo się ruszam? Kupowanie talerzy i glodowanie wieczorem - niekoniecznie:)

PS> Ja nadal mam kilka kilogramów na plusie, ale karmiąc piersią nie robię z tym na razie nic. :)

Tu przede wszytkim chodzi o dobre nawyki jedzeniowe. 4 rozsądne posiłki dziennie ( wiadomo ze nie fura jedzenia - to wydaje sie oczywiste), nie podjadanie miedzy posiłkami, nie jedzenie po 18 , jakies cwiczonka do tego i mysle ze efekt moze byc zadowalający. Ja do tego dorzucam niejedzenie słodyczy.

Zaczełam wczoraj i mam nadzieje ze do swiat cos z tego wyniknie. Nie chce byc gruba i juz. Nie potrafie tego zaakceptowac.Dlatego podjełam to wyzwanie i tyle.

pozdrawiam

nie wiem co do diety sie nie wypowiem

ale powiem ja nie dam rady - zabardzo jestem lasuchem i lipa z wszystkimi dietami ... wczoraj ogladalam moje fotki z okresu 20 lat i sie zalamalam ... tym jak teraz wygladam ... ale bylam kiedys laska ... ehhh - tak chcialbym wrocic znowu do tej wagi lae co zrobic z skora wiszaca na brzuchu ??? z wielkimi rozstepami na udach biodrach i brzuchu ??? i co zrobic z obwislymi piersiami i celulitem ... no moge schudnac ale tego co sie zepsolo to juz nie naprawie ... wiec i tak co mi z chudosci jak bede sie wstydzic pokazac brzuch na plazy .... :-[

a Agatka co do diety to nie masz racji - 3 posilki doroslemu czlowiekowi powinny wystarczac - np. moja kolezanka jest dietetyczka i uklada diety do szpitali - jednostek wojskowych - rano sniadanie pozzniej jakis luch w sensie soku - kisielu - kompotu - budyniu - pozniej jest obiad - kompot- i kolacja i powiem ci szczerze ze nie utuczysz sie na takiem zywieniu a organizm bedzie mila dostarczane wszystko - bo zdrowa dieta to odrzywanie i spozywanie wszystkiego ale oczywiscie w rozsadnych ilosciach ... nikomu nic sie nie stanie jak zje raz w tygodniu 100 gram frytek smazonych ... - bo ograniczenie liczenie kalori i wybieranie roznych sublemntow z diety jest bardzo nie dobre ... poza tym fajne zjedz tyle ile masz na talerzu - normalnie czlowiek powinien najdac sie tym co miesci sie w jego dloni - taka jest w tybiecie - dieta i sposob na zycie i czy tam sa jakies zamozone grubasy ???  ;) wydaje mi sie ze nie ....

pozdrawiam i to moja opinia ...  :-[

tuśka zgadzam sie z tobą.

A moze jednak jakies cwiczonka , moze basen. Mnie tez zostało skóry po brzuchu i tak ogólnie w całosci czuje jakbym miala za duzo tej skóry. No i na ten brzuch to tylko cwiczenia zostaja. Ja zaczełam i jakos sie trzymam. Miesnie bola ale ...

Trzymaj sie ciepło i ... piekne i słodkie to twoje bobo ;)

No to ja zaczne cos dobrego do zjedzenia,mysle ze nie tuczy.

SALATKA Z POMIDOROW

skaldniki: ilosc wg uznania i checi jedzenia
-pomidory
-szynka konserwowa
-ogorki z octu
-czosnek
-wegeta

pomidory kroimy w duze kawalki

Sos
szynke i ogorki trzemy na tarce
czosnek przeciskamy
dodajemy lyzeczke wegety
wszystko razem mieszamy i na koniec polewamy pomidorki

Salatka gotowa.

reklama
[bSalatka z brokulami][/b]

Skladniki:
- brokuly
- 2-3 pomidory
- ser feta
- 4 jaja
- zolta papryka
- sos Vinegret (np.Knorra)

Wykonanie:
Rozdzielamy rozyczki brokul. Gotujemy je chwilke w osolonej wodzie, tak by nie byly za miekkie ani za twarde. Gotujemy jaja na twardo i kroimy w osemki. Usuwamy gniazdo nasienne papryki i kroimy ja w drobne paseczki. Umyte pomidory rowniez kroimy w osemki. Wrzucamy to do miski razem z brokulami i delikatnie mieszamy, by nie bylo warstw. Na wierzch dorzucamy fete pokrojona w srednia kosteke i zalewamy sosem.

Latwe, szybkie i pyszne! Polecam!

Do góry