reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Witam was wszystkich serdecznie.
Na początku szczęśliwych wakacji, zdrowych, spokojnych i udanych :)
Już załapałam drugą pracę więc mam nadzieje że podciągnę trochę budżet domowy albo chociaż osobno zarobie na książki i opał na zimę. Trochę będzie ciężko bo np dziś po apelu prosto do domu przebrać się , zrobić dzieciom coś na obiad i do pracy, jutro dniówka u siebie w pracy i w piątek do sklepu znowu a potem sobota do 14 i na 19 na nockę. Ale jak ja to mówię Co nas nie zabije to nas wzmocni :) i myślę że jakoś się przemęcze teraz a potem będzie luz :)

reklama
WItajcie ...
Wczoraj jak się żegnałem, widziałem łzy w oczach. Taki sobie ośrodek. Mnie też niczym nie zachwycił, ale zawsze to 4 tygodnie górskiego powietrza. Wróciłem 2:30 zmęczony męczącą jazdą w ulewie. Dzis odebrałem już telefon z pierwszymi oznakami radości :) ... nowi koledzy, basen, wycieczki :) Zyczę Wam udanych wakacji, w przyszlosci gdy wasze dzieci podrosną podpowiem wam jak zalatwic takie wczasy, zwłaszcza że sponsoruje je NFZ. Skoro mamy opiekę na którą ciągle narzekamy, to chociaż niech w ten sposób organizacja sie zrehabilituje :)
Oczywiście - w wakacje nie przerywam sobie przyjemności bycia z Wami ...
A Tobie Marta, naprawde współczuję. Wiem, że jesteś silną kobietą, ale czasami pomysl o sobie. Nie przepracuj się. Życzę Ci żebys szybko zarobila potrzebne pieniążki i wróciła do ludzkiego funkcjonowania.

Witam, byłam u was ale na chwilkę jakiś czas temu
dopiero teraz znalazłam chwilkę, ale się poprawię :)
Na razie tu błądzę . Miałam napisać kilka słów o sobie.
Tak w skrócie , mam 36 lat , od 4 sama wychowuję córkę
w ty roku skończyła 7 lat
Więcej napiszę później , nie należę do wylewnych osób
Widzę że wy już się tu dość mocno znacie, i przez to
pewnie nie czujecie się tak samotni.
Mnie to bardzo doskwiera, pomimo tego że mam moje słonko
pozdrawiam i życzę wesołych wakacji :)

Witam, byłam u was ale na chwilkę jakiś czas temu
dopiero teraz znalazłam chwilkę, ale się poprawię :)
Na razie tu błądzę . Miałam napisać kilka słów o sobie.
Tak w skrócie , mam 36 lat , od 4 sama wychowuję córkę
w ty roku skończyła 7 lat
Więcej napiszę później , nie należę do wylewnych osób
Widzę że wy już się tu dość mocno znacie, i przez to
pewnie nie czujecie się tak samotni.
Mnie to bardzo doskwiera, pomimo tego że mam moje słonko
pozdrawiam i życzę wesołych wakacji :)
witaj mamo :)
mamy corki w tym samym wieku, mloda chce isc do szkoly czy zostac w przedszkolu???
my sie troche znamy,ale jak znajdziesz troche czasu to i ty sie wciagniesz

a my dzis dzien minol fajnie i spokojnie,a jutro do roboty

Hejka
biggrin.gif

Moja chodziła już do zerówki w szkole, a od września idzie do I klasy

ja niestety jestem uziemiona w domu bo mam małą kontuzję ręki

z czasem to bywa różnie , ale mam nadzieje że też u was się zadomowię

na razie pisanie idzie mi ciężko i do tego błądzę

WItajcie ...
Wczoraj jak się żegnałem, widziałem łzy w oczach. Taki sobie ośrodek. Mnie też niczym nie zachwycił, ale zawsze to 4 tygodnie górskiego powietrza. Wróciłem 2:30 zmęczony męczącą jazdą w ulewie. Dzis odebrałem już telefon z pierwszymi oznakami radości :) ... nowi koledzy, basen, wycieczki :) Zyczę Wam udanych wakacji, w przyszlosci gdy wasze dzieci podrosną podpowiem wam jak zalatwic takie wczasy, zwłaszcza że sponsoruje je NFZ. Skoro mamy opiekę na którą ciągle narzekamy, to chociaż niech w ten sposób organizacja sie zrehabilituje :)
Oczywiście - w wakacje nie przerywam sobie przyjemności bycia z Wami ...
A Tobie Marta, naprawde współczuję. Wiem, że jesteś silną kobietą, ale czasami pomysl o sobie. Nie przepracuj się. Życzę Ci żebys szybko zarobila potrzebne pieniążki i wróciła do ludzkiego funkcjonowania.

No niestety cos kosztem czegoś. Jakoś sobie muszę dać radę zwłaszcza że robię to dla nich nie dla siebie.A ja przeżyje to jakoś. Już po dwóch dniach czuję się przemęczona, dzisiaj w pracy byłam bardzo śpiąca. Mało co na siedząco nie padłam no ale.... Jutro idę na 11 ale wieczorkiem napewno tu wpadnę do was i myślę że jeszcze przed pracą uda mi się zaglądnąć

Ostatnia edycja:
witam nowa mame

devil ja tez chcialam do sanatorium z mala jechac, ale jadac z dzieckiem to za duzy koszt jak dla mnie...

a u nas super, mloda czuje sie tutaj jak u siebie... dzis bylysmy w stadninie, na spacerku a jutro mamy wycieczke po placach zabaw...
marta ja cie podziwiam, skad ty bierzesz sile i czas na 2 prace....

Kochana nie wiem skąd biorę siłe ale ją biorę narazie. A prace mam 3 bo jeszcze na soboty chodzę na rynek do nas u znajomego sprzedaje

reklama
ollka22 opiekunowie mają zniżki, a dziecko całkowicie za darmo. Tyle że wpłaciłem mu na dodatkowe baseny i wykupiłem wycieczkę.
Ale poszperaj w cennikach. Potelefonuj. Z dzieckiem bedziesz miała dużo taniej niż najtańsze wczasy gdziekolwiek.
A tak na marginesie ... naprawde wyczułem tam nastrój spokoju, relaksu, i odpoczynku ... Dopiero gdy wracałe, zaczełem żałować, że nie załatwiłem sobie tam z nim.

Dziś też juz dzwonił z radosnymi wrażeniami ... inhalacja :) ... jaka frajda :) ... koledzy super ... :) tylko twarde łóżka i jedzenie mało przypomina to domowe :) ....

Marta na razie rozumiem Wasze potrzeby i wiem że tak musi być ... ale za kilka miesięcy wyluzuj ...

Ostatnia edycja:
Do góry