reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

dzień dobry
u nas też pogorszenie zdrowia, do kataru doszedł paskudny kaszel :dry:. jutro czeka nas wizyta u lekarza, a na razie leczymy się tym co mamy.

a mądry komandos dzisiaj znowu odmawia drzemki...

ollka Twoja mała spała z Tobą czy w jakimś kojcu? moja koleżanka ma taki, ale nie wiem jak się sprawdza. ja mam drewniane, bo dostałam od rodziny. młody zasypia w nim sam odkąd skończył trzy miesiące, ale teraz jak widać nie chce. usypianie go np przeze mnie albo babcię razem w łóżku też nie działa, ostatnio wkroczył w bardzo aktywny ruchowo okres i leżenie z kimś w łóżku bynajmniej nie kojarzy mu się ze spaniem, tylko z nowymi możliwościami do szaleństwa ;-).

reklama
Witam i ja:-)
Nieregularnie się odzywam, ale regularnie podczytuję:tak:
Śliwka jestem pod wrażeniem nasze chłopaki są mniej więcej w tym samym wieku, ale Michał narazie nie wpadł na pomysł z wychodzeniem z łóżeczka, może dlatego, że on raczej bardzo ostrożny jest, nawet jazda na sankach nie jest dla niego zbyt zachwycająca bo za szybko:tak: Co do tego okresu wzmożonej ruchliwości to też to u mojego malucha zauważyłam, tak samo jak Twój Maciek już nie pamiętam od kiedy usypia sam w łóżeczku, a ostatnio jakieś głupotki się głowy trzymają i na spanie w południe muszę asystować i przypominać synowi, że ma spać i kłaśc głowę na poduszkę bo jakieś dzikie charce odchodzą w łóżeczku:-p

A wszystkim chorowitym tradycyjnie życzę szybkiego powrotu do zdrówka:-):tak:

Witam wszystkich samotnych rodziców, jestem nową osobą na forum, mamą 5,5 letniej Oli ze Szczecina. Chętnie przyłączę się do rozmów o 5-6 latkach. Czy są tu może samotni rodzice ze Szczecina?:-)

dobrze, że znalazłam tę stronę i forum, może dzięki temu znajdę jakieś życzliwe dusze i będę mniej samotna. Mam wrażenie, że od 5 lat żyję w kieracie - praca (a tam atmosfera niewesoła, jak wszędzie) - dom czyli praczka, kucharka, administratorka a przede wszystkim mama -służąca, drabina do wspinania, materac do skakania, itd. Potrzebuję kontaktu z osobami dorosłymi, które mają podobne życie jak ja, i podobne problemy.

witam babeczki
przede wszystkim
marta - spóźnione ale najszczersze życzonka urodzinowe dla nikusia - dużo zdrówka i radości i żadnych więcej połamanych kości:tak:
.
a mądry komandos dzisiaj znowu odmawia drzemki...
ollka Twoja mała spała z Tobą czy w jakimś kojcu? moja koleżanka ma taki, ale nie wiem jak się sprawdza. ja mam drewniane, bo dostałam od rodziny. młody zasypia w nim sam odkąd skończył trzy miesiące, ale teraz jak widać nie chce. usypianie go np przeze mnie albo babcię razem w łóżku też nie działa, ostatnio wkroczył w bardzo aktywny ruchowo okres i leżenie z kimś w łóżku bynajmniej nie kojarzy mu się ze spaniem, tylko z nowymi możliwościami do szaleństwa ;-).
śliweczka - dokładnie rok temu - czyli mniej wiecej jak mati był w wieku Twojego synka - skończyły sie u nas drzemki - a to za sprawą wyskakiwania z łóżeczka:sorry2: jego sprawność wzrosla tak bardzo ze dawał sobie radę nawet gdy dno leżało na podłodze - więc od roku spania nie mamy - ciężko przetrwać godziny ok.17-18---wiosną zaden problem - bo wtedy spacer--- za to śpi już 19- 19.30

dobrze, że znalazłam tę stronę i forum, może dzięki temu znajdę jakieś życzliwe dusze i będę mniej samotna. Mam wrażenie, że od 5 lat żyję w kieracie - praca (a tam atmosfera niewesoła, jak wszędzie) - dom czyli praczka, kucharka, administratorka a przede wszystkim mama -służąca, drabina do wspinania, materac do skakania, itd. Potrzebuję kontaktu z osobami dorosłymi, które mają podobne życie jak ja, i podobne problemy.
witaj
ja jestem ze szczecina - samotna może nie jestem ale tak kiedyś się czułam:sorry2:............. powiedz coś więcej o sobie - gdzie mieszkasz?

mala spala an poczatku w kolysce wiklinowej a poznij ze mna, w lozeczku nie wylezala anwet 5 minut.
ogolnei probowalysmy milion razy ale kapitulowalam sama.
a to ze spala ze man wcale mi nie rpzeszkadzalo:)
w wakacje dostala normalne lozko i spi w nim sama od pierwszego dnia.

a wogole to u nas chrypka schodzi bo dzis rozebaralysmy rano choinke.
a ja od poczatku sadzilam ze to winowajca chrypki...

witam nowa mame:)

kurde ja jestem ciekawa czy my sie zalapiemy an sankiw ta zime...

witam babeczki
przede wszystkim
marta - spóźnione ale najszczersze życzonka urodzinowe dla nikusia - dużo zdrówka i radości i żadnych więcej połamanych kości:tak:

śliweczka - dokładnie rok temu - czyli mniej wiecej jak mati był w wieku Twojego synka - skończyły sie u nas drzemki - a to za sprawą wyskakiwania z łóżeczka:sorry2: jego sprawność wzrosla tak bardzo ze dawał sobie radę nawet gdy dno leżało na podłodze - więc od roku spania nie mamy - ciężko przetrwać godziny ok.17-18---wiosną zaden problem - bo wtedy spacer--- za to śpi już 19- 19.30

witaj
ja jestem ze szczecina - samotna może nie jestem ale tak kiedyś się czułam:sorry2:............. powiedz coś więcej o sobie - gdzie mieszkasz?
Przepraszam, chyba za dużo "cytatu" Witaj Hana, cieszę się, że jesteś ze Szczecina. Mieszkam na oś. Książąt, a Ty? Masz starszą od mojej córcię i troszkę młodszego synka. To mini przedszkole. jeśli mieszkasz gdzieś w pobliżu to mogłybyśmy się spotykać z dzieciakami, one miałyby zabawę w swoim gronie a my mogłybyśmy porozmawiać.

O sory właśnie doczytałam, że twój synek ma nieco ponad 2 latka a wydawalo mi się , że 4

Ostatnia edycja:
czesc mamciu:-)
a Ty? Masz starszą od mojej córcię i troszkę młodszego synka. To mini przedszkole. jeśli mieszkasz gdzieś w pobliżu to mogłybyśmy się spotykać z dzieciakami, one miałyby zabawę w swoim gronie a my mogłybyśmy porozmawiać.
O sory właśnie doczytałam, że twój synek ma nieco ponad 2 latka a wydawalo mi się , że 4
ja mieszkam na pogodnie - a mój gagatek ma już prawie 3 latka - ale łobuzuje jakby mial 5:szok::-D za 3 tygodnie mam ferie więc wtedy więcej czasu - tymczasem nawijajmy tutaj;-) zapraszam na forum również tutaj... jest tam więcej mamuś ze szczecina https://www.babyboom.pl/forum/szczecin-f213/szczecinianki-ze-swoimi-skarbami-11211/#post4777897
ola -- czyżby jakaś alergia? ehhh będzie dluga zima więc pewnie zdązycie na saneczki:tak:
dziś moj tak się wytarzal ze myślałam już wracać bo mokry - ale pośmigaliśmy jeszcze --- mam nadzieje ze gilów z tego nie będzie:sorry2:
miłego wieczorku
jutro do roboty:baffled:

Ostatnia edycja:
Witajcie samotne Mamy. Nie ukrywam, że szukam troche towarzystwa kobietek z dziećmi, bo mam aktywnego czterolatka, który uwielbia towarzystwo. A ponieważ obecnie stałam się "samotna", bo jestem znowu w ciązy - wiadomo - znajomi nagle znikaja (ha, ha) to chętnie spotkałabym się z osobami, które rozumieją "matczyne" problemy. Jestem otwarta i bardzo tolerancyjna. Po prostu lubie słuchac i pogadać.

reklama
No i mieszkam w smutnym Szczecinie... Jestem mobilna. Więc gdyby któras miała z Was ochotę na pogaduchy a nawet wycieczkę na spacer po zimowej plaży to prosze o kontakt! Maluchy, Otwarte Dzieciaki i Rozrabiaki jak najbardziej pożądane!!!!

Do góry