reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

a ja bylam dzis po ksiazeczki w przedszkolu i dostalam fotkiz mikolaja, super sa, szkoda ze plytki nie daja.
fotograf ajkis zacofany bo podobno do zadnych zdjec nie daje plyt.

u nas ciagle sypie snieg a my narazie o sankach mozemy zapomniec...

reklama
Ja też dostałam fotki z mikołaja - mała ma takie wypieki z wrażenia na nich że wygląda jakby była chora ale w sumie fajnie wyszła. Na jutro się umówiłam na indywidualne spotkanie z przedszkolanką - ciekawe co mi powie. Organizują też dzień dziadka i babci 19 stycznia - ale o takiej porze że nie wiem kto przyjdzie - impreza ma być o 10.00 - nie wiem co oni sobie myślą mój ojciec pracuje Grażyna to samo - nie sądzę by dużo osób przyszło - jak nie urodzę to najpewniej przyjdę by małej nie było przykro ale nie wiem jak to będzie.

o kurczę, dobrze, że sobie przypomniałam dzięki Wam, ja jeszcze nie widziałam zdjęć z Mikołaja w przedszkolu. muszę dzisiaj o nie zapytać :tak:.

czechow a Ty jak się czujesz przed porodem? stresujesz się? w ogóle to Cię podziwiam w jakimś sensie, ja na samą myśl o następnej ciąży i porodzie mam dreszcze...

witam się i ja.
U nas zimno i biało, ja mam lenia strasznego, dom do sprzątania, w piecu do rozpalenia(grzeje się gazowym bo do kotłowni nie chce mi się iść)...a ja siedzę sobie w szlafroku i piję herbatkę:tak::tak::tak:

U nas Mikołaja w tym roku nie było, stwierdziłam że mały i tak nie będzie nic pamiętał a tylko wystraszyć się może..ale już na gwiazdkę w 2010 babcia stwierdziła że być musi:-)

Idę się mobilizować bo Michał już mnie za szlafrok ciągnie z przed kąputera;-)

i ja Witam

Basia a Twoje pociechy w jakim wieku są?? i co z najmłodszym jak idziesz do pracy?? opiekunka?
rocznikowo 15,13,5 i 2 latka 3 miesiące :happy2:
no właśnie muszę do złobka pójśc się dowiedzieć jak z miejscami i czy da się go wcisnąć jak nie to zostaje w domu na opiekunke mnie nie stac :no:

Basiua gdzie wogole pracujesz??
jeju napewno bedzie to abrdzo ciezki powrot do pracy.

w takiej jednej lubelskiej sieci sklepów :nerd: ale marnie płacą i mysle że raczej poszukam jakiegoś marketu bo tam to i mniejsza odpowiedzialność materialna i większe pieniądze
a mam jeszcze możliwość załatwienia w lodach w Gracjanie w Plazie i tam chyab największe pieniadze
ale oczywiście wszystko u mnie zalezy od godzin pracy :-(
i w tym cały problem

o kurczę, dobrze, że sobie przypomniałam dzięki Wam, ja jeszcze nie widziałam zdjęć z Mikołaja w przedszkolu. muszę dzisiaj o nie zapytać :tak:.

czechow a Ty jak się czujesz przed porodem? stresujesz się? w ogóle to Cię podziwiam w jakimś sensie, ja na samą myśl o następnej ciąży i porodzie mam dreszcze...

Ja pierwszą ciąże miałam super - pracowałam do 8 miesiąca i czułam się jak bóg na sterydach - terror zaczął się po urodzeniu - mała miała refluks więc non stop pilnowałam żeby się nie udławiła jedzeniem, mało spała i była płaczliwa przez pierwszy rok na myśl o 2 dziecku dostawałam spazmów - później (jak widać) mi przeszło.

Czy się stresuję... pewnie że tak trochę ale z trochę dziwnych powodów - no bo tak jak zacznę rodzić w nocy to co zrobię z gabi przecież nie zostawimy jej samej. M. często wyjeżdża do Gdańska jak mnie złapie jak go nie będzie to co sama nie wyrobię na tylu frontach a poza tym podobno jest zatrzęsienie rodzących w wawie i nie mam miejsc na porodówkach - nie jestem panikarą ale nie chciałabym rodzić pod płotem :sorry2:

Baśka - jako że mały pochodzi z rodziny wielodzietnej masz pierwszeństwo - do tego dodasz samotną matkę, rozwódkę i masz zapewnione miejsce w przedszkolu więc się nie stresuj będzie dobrze.

tylko że przedszkole to od września
a do tego czasu jesli wszystkie miejca w złobku zajęte to może być problem ale licze na przychylność z racji tego że Kacper tam chodził i nie było z nim żadnych problemów i ze strony Kuby też ich nie przewiduję :-)

reklama
Eeee nie... jak był wysoko tak jest wysoko. Zero skurczy, zero czopów, zero rozwarcia nic...cisza i spokój....

Dzisiaj się dowiedziałam że jeden z chłopców który chodzi z Gabi do grupy jest 13 dzieckiem.... byłam w szoku myślałam że się przesłyszałam 13 dzieci.... :szok::szok::szok:

Do góry