reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
Witam:)
U nas zimno -5 ale bez śniegu i słońca:-(

Lece dziewczynki bo muszę się ogarnąć...wpadnę później:-)

Sliwka - ale mnie rozbawiłaś z tym wprowadzaniem w nastrój przy nocniku :-D
Phantas - powodzenia w nauce

w pierwszy dzień świąt robimy chrzciny. Tort cukiernik będzie robił dzień przed wigilią czyli będzie stał 2 dni. Więc bita śmietana odpada... kurcze z czego można zrobić tort żeby 2 dniowy był smaczny??

a czy orientujecie się ile ojciec dziecka ma czasu żeby złożyć w sądzie wniosek o ustalenie ojcostwa? ja go nie wpisłam.. i mam nadzieje, że nie będzie mu za bardzo na tym zależeć... jako mama mam chyba czas do 18 urodzin dziecka by złożyc pozew ale nie wiem jak to jest w przypadku ojca.
chociaż jeden plus, że od miesiąca mam spokój, nie pisze, nie dzowni byśmy byli razem... uff w końcu się uspokoiłam. chyba w końcu do niego dotarło, że nie chce z nim być. przynajmniej mam taką nadzieje.

Miłego dnia Mamusie :-)

wiem ollka, ma jeszcze czas i wiem, że w końcu zaskoczy. tylko muszę ciągle wysłuchiwać komentarzy mojej mamy, że ja to mając 9 miesięcy już robiłam do nocnika :dry:. eh...

ja życzę wszystkim miłego dnia i także znikam!

mój Kuba ma 2 latka i 3 miesiace i siedział na nocniku może z 3 razy nie robiłam żadnej traumy z tego powodu i poprostu czekałam
(nawet nocnik wyrzuciłam bo mi tylko zawadzał)
no i sie doczekałam , właśnie jestesmy w trakcie odpieluchowywania bo poprostu zaczał wołać siku i kupę i robimy na sedes
nie ma sensu na siłę zmuszac i tak dziecko musi nauczyc sie kontrolować to że mu sie chce i umiec to zakomunikowac żeby odpieluchowywanie miało sens :tak::tak::tak:
P.S ja miałam łatwiej bo Kubę mobilizowało to że bracia załatwiają się do kibelka i sąsiad którym sie opiekuję popołudniami tez nie ma juz pieluszki :happy:

nie wiem jak z tortami z cukierni ale jak ja robię ze spodów i kremów gotowych to najlepiej smakuje nastepnego dnia jak trochę w lodówce postoi :happy:

Kołtunek mam nadzieje że twoje przypuszczenia co do tausia się sprawdzą :happy:

Dzien dobry.

Ja chora z dnia na dzien mnie coraz bardziej rozklada,jutro ide do lekarza,bo cos mi sie wydaje ze zapalenie pluc zlapalam:-(

Sliwka-ale ty zdolne dziecko bylas:szok:9 miesiecy i juz na nocniku;-)

Ide lezec dalej;-)

hej dziewczynki

śliweczko z tym nocnikiem i pieluchami to daj sobie czas.... moja mama tez mówi ze siorka miała 7 m-cy jak siusiała do nocnia:sorry: tylko wtedy była tetra i odczucia dziecka inne no i mamy tez--- mój mati odpieluchowany w czerwcu tego roku - czyli 2 lata 2 m-ce:sorry: ciepło to nalepszy czas.....poza tym zwieracze trzymające mocz u dziecka ok drugiego roku zaczynają działać poprawnie......

niunia, ola - zdrówka....

a pogoda - rzeczywiście:no: oby do wiosny

wiem dziewczyny, macie rację, spokojnie, nie będę go zmuszać, zresztą jakby się w ogóle dało go do czegoś zmusić, ale dyskretnie mu przypominam o istnieniu nocnika ;-).
z tym co moja mama mówi to wiadomo, że kiedyś było inaczej. wcale się nie dziwię, że mamuśki jak najszybciej chciały przejść na nocnik i zwyczajnie zaoszczędzić sobie pracy przy praniu pieluch tetrowych. zresztą, jestem przekonana, że nawet jeśli robiłam już na nocnik mając 9 miesięcy to i tak kompletnie nie wiedziałam o co chodzi ;-). także na razie nadal przyjaźnimy się z pampersami. chyba faktycznie spróbuję bardziej latem. niedawno poruszałyśmy ten temat, Maciej we wrześniu będzie miał 2,5 roku i zastanawiam się, czy może przyjmą go do przedszkola, a wyjście z pieluch to podstawa.

ostatni kolos przed świętami mam za sobą!:-):-):-) teraz przynajmniej tydzień wolnego od nauki. powiem szczerze, że nawet do sprzątania wezmę się z przyjemnością ;-).dzisiaj prawie zamarzłam!

zdrówka dziewczyny

reklama
dzień dobry
dobry wieczór

dziś byłam u lekarza, znowu mam zwolnienie.
Dziś też rozmawiałam z siostrą na wiadomy temat :-(
dobranoc kochane

Do góry