reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

dzień dobry!
my już po śniadanku, Maciej zrobił dziś pobudkę o 5.30:shocked2:, no ale cóż, więcej czasu na sprzątanie ;-). pranie nastawione, a cała reszta czeka. popołudniu na kontrolę do lekarza, a za oknem -8 :szok:. nawet okna nie uchylam, na samą myśl mi zimno.

reklama
Dzień dobry!:-)
U nas prawdziwa zima -10 i śnieg, śnieg, śnieg...niech mi tylko rozpuści się przed wigilią :cool: ;-)

My zdrowi...czekam na paczkę z butami ale jakoś ani widu ani słychu:-:)-:)-(

Wczoraj byłam na zakupach paznokciowych, bo pewnie nie wiecie ale w listopadzie skończyłam kurs stylizacji paznokci no i teraz nie raz mam jakieś prywatne klientki...zawsze parę złoty wpadnie:tak:
i wczoraj wydałam kupę kasy na jakieś lakierki a dziś jeszcze coś tam muszę kupić :sorry::sorry::sorry: a prezenty oczywiście w lesie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wracajcie wszystkie mamuśki szybciutko do zdrówka:-):-):-) ja lecę sprzątać :-:)eek:

a my dopiero wstaliśmy...
śliwka zazdroszczę wam że już tyle macie za sobą, ja mam dwa prania, farbowanie włosów i mnoooooostwo sprzątania do zrobienia...a tu już po 9:confused2:

no i zapomniałam wam napisać że sprawa o alimenty ok, poszło po mojej myśli, muszą jeszcze go przesłuchać ale sędzina bardzo w porządku, powiedziała że coś koło tego ile chce na pewno dostanę. A narazie zabezpieczenie:tak:cieszę się że mam to za sobą..

lece się ogarniać

Witam i ja....

A w Wawie znowu zima zaskoczyła drogowców i nic nie jest odśnieżone - nie mówię nawet o drogach tych małych ale nawet Jerozolimskie wyglądają koszmarnie - i przez to wszystko zamiast 5 minut jechać do przedszkola jechaliśmy 25 w ogromnym korku - już jestem zmęczona.... A zimno że ho ho - mam nadzieję że śnieg utrzyma się do wigilii i dłużej.... chociaż jeśli codziennie ma tak wyglądać droga do przedszkola jak dziś to nie chce śniegu. Gabryśka ma dziś mikołaja z prezentami w przedszkolu - ciekawa jestem ile słodyczy dostanie i czy je po dobroci odda :eek::cool2:;-)

Phantas - przykro mi z powodu rozmowy z siostrą - nawet nie wiem co napisać.....

Sliwka - z tego co czytałam to 9 miesięczne dziecko i tak nie wie o co chodzi załatwiając się w nocniku. dopiero ok. 2 roku życia zaczyna kontrolować zwieraacze i uczy się "trzymać" - w mam dziecko pisłało jeszcze, że u dziewczynek szybciej zaczynają one działać niż u chłopców ;-). Ja też mam problem z mamą ciągle słysze "a ja wy byliscie mali" ostatnio powiedziała, że jak karmie tylko piersią to musze dawać mu herabtkę bo chce mu się pić. albo, że mam za tłuste mleko bo mały dużo przybiera na wadze :laugh2:

Martuchaa - super, że sprawa ok! a te zabezpieczenie to znaczy, że dopóki nie będzie ustalona kwota to ojciec będzie płacił czy jak??

u nas pada śnieg... Maciek śpi ooo już nie śpi to zmykam

Miłego dnia

kołtunek - tak, pisałam, że jestem pewna, że mając 9 miesięcy na pewno nie wiedziałam o co biega i czego ta matka ode mnie chce ;-). a z tymi babciami to zawsze to samo, zrozumiała troskliwość, ale czasem przesadzają.

czechow - śpiochy-mop to genialny pomysł, aż dziwne, że nikt tego do tej pory nie wymyślił :tak:. a jak zobaczyłam ten podkolannik to zanim przeczytałam opis pierwsze przyszło mi do głowy, że to dla dziecka do pierwszej nauki modlenia się :laugh2:. a co do nie odśnieżania to na południu to samo, tata półtorej godziny do pracy jechał. to się chyba nigdy nie zmieni.

Martuchaa - gratulacje za powodzenie sprawy.

pranie powieszone, mieszkanie odkurzone, ostatnie pudła z remontu rozłożone, dziecię nakarmione, teraz chwila odpoczynku :tak:.

u nas tez nic nie bylo odsneizone, do przedszkoal jedziemy 5 minuta dzis 15... koszmar.
pokoj mam wysprztany, wszytsko lsni... wiec zblizam sie powoli do konca pozadkow, ale sie ciesze..
a prezentow tez nie mam.... i pomyslow tez.

reklama
Do góry