reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Czechow a zostawiasz Gabrysi jakieś małe światełko zapalone?

Ze światełkami to ciężka sprawa - po pierwsze spanie przy zapalonym światełku psuje wzrok, po drugie zaburza rytm czuwania / snu u dziecka - mózg nie wypoczywa podczas snu.
Kupiłam jej świecące ludziki - duszki - i sprzedałam historyjkę że one będą pilnować by nic jej się nie stało w nocy / że one lubią ciemność i chcą ją przekonać że jest fajnie jak jest ciemno i takie tam - małej się bardzo spodobały i zobaczymy co z tego wyjdzie....

Dodatkowo małą się w zeszły wtorek ugryzła w język i wdało się zakażenie - nie może jeść i ją boli co dodatkowo wpływa na jej "fantastyczny" humor.... normalnie jak wszystko ma się sp... to się sp..... - dobrze że już ją przekonałam do gencjany (każdy w przedszkolu będzie jej zazdrościł) i że już się goi...

reklama
U nas problem ciemnościowy trwa już jakiś czas, mały nie pójdzie sam do drugiego pokoju po zmierzchu, nie wyjdzie do łazienki, do zasypiania palimy mu lampeczkę, na szczęście w nocy budzi się rzadko. Za to nad ranem jest jeszcze ciemno i dziś było mama choć do mnie bo się boję :nerd:.
Powiem z doświadczenia mojego, że tylko chociaż odrobinę światełka może poradzić, bo ja się strasznie bałam ciemności w dzieciństwie, zresztą do dziś lubię, żeby było tak trochę widać meble w pokoju ;-). Miejskie uliczne światło to coś co lubię :-).

Upolowałam misia - Julkę :) dopiero dziś, 40 minut nie odrywałam się od ekranu a i palec był cały czas na f5 po to by odświeżać stronę, ale mi się udało :)
Aukcja trwała 13 sekund a misiów było 40...
Cieszę się, nie wiedziałam, ze jestem aż tak uparta :-p

No i w ogóle mówie dzień dobry. Szatanki poszły spać a ja teraz odpoczywam :-)

Hej Wam :-)

Ja tak na chwile, ostatnio mam takie urwanie glowy w pracy ze masakra jakas!!

Bylam w weekend u W. ;-) Calkie przyjemnie ale nie sadzilam ze mieszka ponad pol h od dworca pkp... I trzeba zaliczyc przesiadke miejskimi :-)

Chcialam w ten weekend jechac do niego z malym, ale moja mama jest na NIE. BO podroz pociagiem to nie dla niego...

Czyli weekend spedzam sama bo on nie da rady przyjechac ;-/...

My jutro idziemy do szpitala, mam nerwa strasznego :-(...

Czesc Kochane Kobitki:-D
ja jestem troche bardzo zawalona robota,ale juz bede sie chyba odrabiac
ale tu cisza dzis
ja sie dzis czuje jakby:zawstydzona/y: glowa i oczy mnie boli,gardlo piecze i nos zatkany
ale mam nadzieje,ze mnie nie rozlozy choroba
Oli jeszcze zdrowa,ale tez nos ma zatkany i kaszle z rana od tamtego tygodnia

Tafojka fajnie,ze upolowalas misia
Czechow i Jagoda moja podobnie nie wejdzie do pokoju po zmroku jak jest ciemno,jak cos to wola aby jej swiatlo zapalic czy stolek sobie sama bierze i pod wlacznik wedroje.Co do usypiania to klade sie kolo niej i szybko usypia,w nocy jak sie budzi to wola soku i nie kaze sobie swiecic,jak nie wychodze do kuchni,aby dolac soku i pozniej sie do misia przytula i usypia po ciemku,

Natka co tam u ciebie??
Olka gdzie fotka ???czekamy

ale mi sie nie chce,ale ide glowe umyc i ogarnoc troche,dobrze,ze nie ma tego duzo dzis

Ostatnia edycja:
Dobry wieczor,ale mialam dzisiaj dzien:baffled: Kacprowi wyszedl 8 zab i caly dzien plakal,w dodatku zasnac nie mogl:-(ale na szczescie spi i mam nadzieje ze da mi chwilke odpoczac.

dziewczynki
wpadam na moment między pakowaniem a depilacją nóg:confused: zeby się z Wami tymczasowo pozegnać i życzyć
ZDROWYCH, RADOSNYCH I RODZINNYCH SWIĄT BOŻEGO NARODZENIA
TRZYMAJCIE SIĘ KOCHANE CIEPLUTKO I NIECH PRZYGOTOWANIA SWIĄTECZNE UPŁYNĄ W MIŁEJ ATMOSFERZE

tafi - gratuluję uparciuszku:-D
niunia - a Wam kolejnego ząbka:tak:

papa

reklama
Do góry