reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Czechow a zostawiasz Gabrysi jakieś małe światełko zapalone?

Ze światełkami to ciężka sprawa - po pierwsze spanie przy zapalonym światełku psuje wzrok, po drugie zaburza rytm czuwania / snu u dziecka - mózg nie wypoczywa podczas snu.
Kupiłam jej świecące ludziki - duszki - i sprzedałam historyjkę że one będą pilnować by nic jej się nie stało w nocy / że one lubią ciemność i chcą ją przekonać że jest fajnie jak jest ciemno i takie tam - małej się bardzo spodobały i zobaczymy co z tego wyjdzie....

Dodatkowo małą się w zeszły wtorek ugryzła w język i wdało się zakażenie - nie może jeść i ją boli co dodatkowo wpływa na jej "fantastyczny" humor.... normalnie jak wszystko ma się sp... to się sp..... - dobrze że już ją przekonałam do gencjany (każdy w przedszkolu będzie jej zazdrościł) i że już się goi...

reklama
U nas problem ciemnościowy trwa już jakiś czas, mały nie pójdzie sam do drugiego pokoju po zmierzchu, nie wyjdzie do łazienki, do zasypiania palimy mu lampeczkę, na szczęście w nocy budzi się rzadko. Za to nad ranem jest jeszcze ciemno i dziś było mama choć do mnie bo się boję :nerd:.
Powiem z doświadczenia mojego, że tylko chociaż odrobinę światełka może poradzić, bo ja się strasznie bałam ciemności w dzieciństwie, zresztą do dziś lubię, żeby było tak trochę widać meble w pokoju ;-). Miejskie uliczne światło to coś co lubię :-).

Upolowałam misia - Julkę :) dopiero dziś, 40 minut nie odrywałam się od ekranu a i palec był cały czas na f5 po to by odświeżać stronę, ale mi się udało :)
Aukcja trwała 13 sekund a misiów było 40...
Cieszę się, nie wiedziałam, ze jestem aż tak uparta :-p

No i w ogóle mówie dzień dobry. Szatanki poszły spać a ja teraz odpoczywam :-)

Hej Wam :-)

Ja tak na chwile, ostatnio mam takie urwanie glowy w pracy ze masakra jakas!!

Bylam w weekend u W. ;-) Calkie przyjemnie ale nie sadzilam ze mieszka ponad pol h od dworca pkp... I trzeba zaliczyc przesiadke miejskimi :-)

Chcialam w ten weekend jechac do niego z malym, ale moja mama jest na NIE. BO podroz pociagiem to nie dla niego...

Czyli weekend spedzam sama bo on nie da rady przyjechac ;-/...

My jutro idziemy do szpitala, mam nerwa strasznego :-(...

Czesc Kochane Kobitki:-D
ja jestem troche bardzo zawalona robota,ale juz bede sie chyba odrabiac
ale tu cisza dzis
ja sie dzis czuje jakby:zawstydzona/y: glowa i oczy mnie boli,gardlo piecze i nos zatkany
ale mam nadzieje,ze mnie nie rozlozy choroba
Oli jeszcze zdrowa,ale tez nos ma zatkany i kaszle z rana od tamtego tygodnia

Tafojka fajnie,ze upolowalas misia
Czechow i Jagoda moja podobnie nie wejdzie do pokoju po zmroku jak jest ciemno,jak cos to wola aby jej swiatlo zapalic czy stolek sobie sama bierze i pod wlacznik wedroje.Co do usypiania to klade sie kolo niej i szybko usypia,w nocy jak sie budzi to wola soku i nie kaze sobie swiecic,jak nie wychodze do kuchni,aby dolac soku i pozniej sie do misia przytula i usypia po ciemku,

Natka co tam u ciebie??
Olka gdzie fotka ???czekamy

ale mi sie nie chce,ale ide glowe umyc i ogarnoc troche,dobrze,ze nie ma tego duzo dzis

Ostatnia edycja:
Dobry wieczor,ale mialam dzisiaj dzien:baffled: Kacprowi wyszedl 8 zab i caly dzien plakal,w dodatku zasnac nie mogl:-(ale na szczescie spi i mam nadzieje ze da mi chwilke odpoczac.

dziewczynki
wpadam na moment między pakowaniem a depilacją nóg:confused: zeby się z Wami tymczasowo pozegnać i życzyć
ZDROWYCH, RADOSNYCH I RODZINNYCH SWIĄT BOŻEGO NARODZENIA
TRZYMAJCIE SIĘ KOCHANE CIEPLUTKO I NIECH PRZYGOTOWANIA SWIĄTECZNE UPŁYNĄ W MIŁEJ ATMOSFERZE

tafi - gratuluję uparciuszku:-D
niunia - a Wam kolejnego ząbka:tak:

papa

reklama
Do góry