reklama
Czescv dziewczyny...
ja wczoraj mialam nieprzyjem,na przygode w pracy - spadla na mnie nie przymocowana polka z butami... :-/...
Szef nie przymocowal jej do sciany bo ZAPOMNIAL!!!...
Kuzwa przepisy bhp to tam chyba nie istnieja :-/...
Do tego bylam wczoraj u komornika - zalatwilam sciagniecie alimentow ...
No i bylam w sadzie - tutaj mi powiedziano, ze zeby ograniczyc prawa rodzicielskie nie wystarczy fakt, ze ojciec z nami nie mieszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. Nie uczestniczy w wychowaniu dziecka.
2. Razaco zaniedbuje obowiazki rodzicielskie.
3. Nie widuje dziecka conajmniej 6 miesiecy...
4. Jeszcze lepiej jak by przez d;uzszy czas nie [lacil alimentow...
Do tego musze miec na wszystko wiarygodnych swiadkow...
Wiec ograniczenie mu praw wcale łatwo mi nie pojdzie :-/...
Bo to wszystko powiedziala mi nasza sedzina :-(...
ja wczoraj mialam nieprzyjem,na przygode w pracy - spadla na mnie nie przymocowana polka z butami... :-/...
Szef nie przymocowal jej do sciany bo ZAPOMNIAL!!!...
Kuzwa przepisy bhp to tam chyba nie istnieja :-/...
Do tego bylam wczoraj u komornika - zalatwilam sciagniecie alimentow ...
No i bylam w sadzie - tutaj mi powiedziano, ze zeby ograniczyc prawa rodzicielskie nie wystarczy fakt, ze ojciec z nami nie mieszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
K
konto usuniete
Gość
czesc dziewczyny!!
witam sie z rana z kawka, zycze milego dnia i jak dobrze ze juz piatek
ale wy duzo piszecie wieczorem:-) ja chodze spac przed 22
witam sie z rana z kawka, zycze milego dnia i jak dobrze ze juz piatek
ale wy duzo piszecie wieczorem:-) ja chodze spac przed 22
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Bryyyy.
Hahahaha,Chuck Norris.
Całe szczęście długo czekać nie musiałam,bo G. o 23:30 był już w domku cały i zdrowy. Z pierszym napiwkiem w tej pracy. Normalnie szaleństwo! 5zł!!!
Hm... A u Nas sędzina nie może udzielać mi rad,bo jest "zamieszana" w moje sprawy. W sensie ona jest prowadzącą i zawsze muszę szukać kogś innego do pomocy. ;-)
Może warto się przejść gdzieś indziej? Bo wydaje mi się,że coś tam u Was jest nie tak z tym ograniczeniem.
Ja dokładnie nie wiem,jak to się odbywa,bo u Nas było całkowite odebranie praw. :-)
Ok,zmykam. :-) Nie wiem,jak się jeszcze dziś pojawię,bo do południa chcę iść na miasto,później spacerek z Zuzią,a wieczorem przychodzi G. i u Nas śpi.
Trzymajcie kciuki za moją sałatkę.
Miłego dnia! :-)
Ale z naszej Agutki Strażnik teksasu się zrobił..hehehe.Czuwaczka się znalazła...
Hahahaha,Chuck Norris.
Całe szczęście długo czekać nie musiałam,bo G. o 23:30 był już w domku cały i zdrowy. Z pierszym napiwkiem w tej pracy. Normalnie szaleństwo! 5zł!!!
Hm... A u Nas sędzina nie może udzielać mi rad,bo jest "zamieszana" w moje sprawy. W sensie ona jest prowadzącą i zawsze muszę szukać kogś innego do pomocy. ;-)
Może warto się przejść gdzieś indziej? Bo wydaje mi się,że coś tam u Was jest nie tak z tym ograniczeniem.
Ja dokładnie nie wiem,jak to się odbywa,bo u Nas było całkowite odebranie praw. :-)
Ok,zmykam. :-) Nie wiem,jak się jeszcze dziś pojawię,bo do południa chcę iść na miasto,później spacerek z Zuzią,a wieczorem przychodzi G. i u Nas śpi.
Trzymajcie kciuki za moją sałatkę.
Miłego dnia! :-)
Witam się w ten piątkowy poranek.
Ja lapka, Oliwcia puzzle :-)
SUPER
na pewno będzie dobre, a tak a propos (tak się pisze??) przepisów. "Mamy siedzące w domach" mają tam u siebie wątek dotyczący przepisów i to całkiem fajny.
Znajdź dobrego fryzjera - ja swojego szukałam miesiąc, bo taka strona i tak Ci nic nie da.
Dziwne - bo to nie zależy od tego czy rozwód jest z orzekaniem czy bez, powinno być automatem. Nieważne, w każdym razie wystarczy złożyć wniosek i już.
Przeczytaj mój post dalej.
nie przesadzaj z tą starością :-)
ale się uśmiałam - może zrezygnuję z tej pedagogiki ;-)
Ja do tych młodych już nie należę, ale jak wieczorkiem mnie nie ma to znaczy że jestem z moim P. i miło spędzam czas - a co - pochwalić się nie można ?
Cara - jak Ty coś czasem napiszesz to mi ręce opadają. Jesteś już troszkę czasu na tym forum i jest przecież tu dużo różnych wątków - między innymi jest wątek o ograniczeniu władzy rodzicielskiej. Przestań słuchać co Ci mówią tylko składaj wniosek. Coś mi się wydaje, że bardzo młodo wyglądasz i po prostu nikt Cię poważnie nie traktuje i mówią bzdury by się Ciebie pozbyć. A tak dla formalności to:
to z kodeksu rodzinnego i opiekuńczego:
to s serwisu prawa:
to ze strony rzecznika praw obywatelskich:
Mam nadzieję że to Ci wystarczy i nie daj się więcej.
Jak chcesz to mogę Ci przesłać mój wniosek o ograniczenie władzy rodzicielskiej na priva.
Ja lapka, Oliwcia puzzle :-)
Dom, to nie tapety, nie meble, nie kąt z żyrandolem, z obrazem... Dom to tam, gdzie choćby pod gołym niebem - ludzie są razem..Powiedzcie czy to nie trafne zdanie?
SUPER
A tak w ogóle,to mam stresa,bo robię jutro kolacyjkę,gdyż G. śpi u Nas. A stres dlatego,bo robię coś,co będzie moim debiutem. Sałatka Gyros z sosem Tzatziki.
na pewno będzie dobre, a tak a propos (tak się pisze??) przepisów. "Mamy siedzące w domach" mają tam u siebie wątek dotyczący przepisów i to całkiem fajny.
Dziewczyny,mam pytanie. Znacie jakąś stronę (darmową),gdzie są szablony fryzur? Tak,żebym mogła wkleić tam swoją fotkę i zobaczyć,jaka fryzura mi pasuje? Bo mam w planach coś zmienić... Ale czuję,że na planach się skończy,bo nic nie znajdę.
Znajdź dobrego fryzjera - ja swojego szukałam miesiąc, bo taka strona i tak Ci nic nie da.
WTEDY zależało tylko na rozstaniu się,bez orzekania o winie,i prawa zostały przy obokgu z miejscem pobytu przy matce.
Dziekuję za odpowiedź,jak możecie to piszcie coś jeszcze
Dziwne - bo to nie zależy od tego czy rozwód jest z orzekaniem czy bez, powinno być automatem. Nieważne, w każdym razie wystarczy złożyć wniosek i już.
Przeczytaj mój post dalej.
Kochana w tych czasach kiedy byłam piękna i młoda bo teraz jestem tylko piękna-hehehe-
nie przesadzaj z tą starością :-)
Przychodzi matka pijaka do biura pracy i prosi panią siedząca za biuriem o prace dla syna.Ta pyta:- a na czym syn się zna i jakie ma wykształcenie?_ no podstawowe umie troche murowac..- no to jest praca dla murarza za 4000zl.- Co aż 4000tys?Przecież on będzie tylko pił i pił za takie pieniądze.Kobieta dalej wertuje oferty i mówi:-No to w takim razie jest dla pomocnika murarza za 3000zł.Matka pomyślala zrobiła smutną mine i mówi:- no a nie macie nic tańszego bo on za 3000 zapije się na śmierc.Może znajdzie pani coś za 500-600Zł?Na to pani w biurze pracy:- O żeby tyle zarabiac to musiałby stuidia skończyc.
ale się uśmiałam - może zrezygnuję z tej pedagogiki ;-)
i młode też coś nie piszą wieczorkami
chyba popadały po spacerkach
Ja do tych młodych już nie należę, ale jak wieczorkiem mnie nie ma to znaczy że jestem z moim P. i miło spędzam czas - a co - pochwalić się nie można ?
Cara - jak Ty coś czasem napiszesz to mi ręce opadają. Jesteś już troszkę czasu na tym forum i jest przecież tu dużo różnych wątków - między innymi jest wątek o ograniczeniu władzy rodzicielskiej. Przestań słuchać co Ci mówią tylko składaj wniosek. Coś mi się wydaje, że bardzo młodo wyglądasz i po prostu nikt Cię poważnie nie traktuje i mówią bzdury by się Ciebie pozbyć. A tak dla formalności to:
to z kodeksu rodzinnego i opiekuńczego:
Art. 107. § 1. Jeżeli władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom nie pozostającym ze sobą w związku małżeńskim, sąd opiekuńczy może powierzyć wykonywanie władzy rodzicielskiej jednemu z nich, ograniczając władzę rodzicielską drugiego do określonych obowiązków i uprawnień w stosunku do osoby dziecka.
§ 2. Przepis powyższy stosuje się odpowiednio w wypadku, gdy rodzice pozostają ze sobą w związku małżeńskim, lecz żyją w rozłączeniu.
to s serwisu prawa:
Władza rodzicielska może zostać ograniczona jedynie w przypadku, gdy przysługuje ona obojgu rodziców nie pozostających ze sobą w związku małżeńskim, albo pozostają w związku małżeńskim, ale żyją w rozłączeniu. Sąd opiekuńczy może w takich wypadkach powierzyć władzę rodzicielską jednemu z rodziców, a drugiemu ograniczyć do obowiązków i uprawnień w stosunku do dziecka.
to ze strony rzecznika praw obywatelskich:
Art. 107 k.r.o. stanowi o ograniczeniu władzy rodzicielskiej jednego z rodziców z powodu niemożności jej wspólnego wykonywania na skutek rozłączenia rodziców: "Jeżeli władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom nie pozostającym ze sobą w związku małżeńskim, sąd opiekuńczy może powierzyć wykonywanie władzy rodzicielskiej jednemu z nich, ograniczając władzę rodzicielską drugiego do określonych obowiązków i uprawnień w stosunku do osoby dziecka. Przepis powyższy stosuje się odpowiednio w wypadku, gdy rodzice pozostają ze sobą w związku małżeńskim, lecz żyją w rozłączeniu".
Przesłankami ograniczenia władzy rodzicielskiej w tym przypadku jest:
- niepozostawanie rodziców w związku małżeńskim,
- pozostawanie przez rodziców w związku małżeńskim, przy faktycznym rozłączeniu.
Przesłanka pierwsza może dotyczyć sytuacji, w której rodzice nigdy nie zawierali ze sobą związku małżeńskiego, bądź też rodzice zawarli małżeństwo, ale okazało się ono małżeństwem nieistniejącym lub małżeństwo rodziców zostało unieważnione bądź małżeństwo rodziców zostało rozwiązane prawomocnym wyrokiem rozwodowym.
Przesłanka druga kładzie akcent na życie małżonków w rozłączeniu. Z reguły chodzić tu będzie o pozostawanie rodziców w separacji sądowej lub faktycznej. Określenie to obejmuje także sytuację, gdy rodzice mieszkają razem, jednak nie współdziałają ze sobą lub nie mogą współdziałać przy wykonywaniu władzy rodzicielskiej. Ważnym elementem tego przepisu jest wymóg, zgodnie z którym władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom. Przepis ten nie znajdzie zastosowania w razie przysługiwania władzy rodzicielskiej tylko jednemu z rodziców, bez względu na przyczyny takiego stanu rzeczy.
Mam nadzieję że to Ci wystarczy i nie daj się więcej.
Jak chcesz to mogę Ci przesłać mój wniosek o ograniczenie władzy rodzicielskiej na priva.
Kochana w tych czasach kiedy byłam piękna i młoda bo teraz jestem tylko piękna-hehehe- Gierkowa była pierwszą damą a ja nie chcialam byc gorsza a co tam ją było stac na Paryż mnie tylko na Wrocław/jeszcze/.A wiecie slyszalam dzisiiaj fajny kawal.Przychodzi matka pijaka do biura pracy i prosi panią siedząca za biuriem o prace dla syna.Ta pyta:- a na czym syn się zna i jakie ma wykształcenie?_ no podstawowe umie troche murowac..- no to jest praca dla murarza za 4000zl.- Co aż 4000tys?Przecież on będzie tylko pił i pił za takie pieniądze.Kobieta dalej wertuje oferty i mówi:-No to w takim razie jest dla pomocnika murarza za 3000zł.Matka pomyślala zrobiła smutną mine i mówi:- no a nie macie nic tańszego bo on za 3000 zapije się na śmierc.Może znajdzie pani coś za 500-600Zł?Na to pani w biurze pracy:- O żeby tyle zarabiac to musiałby stuidia skończyc.
SUPER czyli ja bym miała szansę na mniejsze zarobki, mając kilka fakultetów
Ojej dziendobry Wszystkim w ten miły dzien, bo za kilka godzin rozpocznie się week-end . :-)
reklama