reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Nie wiem dlaczego ograniczenie praw nie zostało zalatwione podczas sprawy rozwodowej?Dziwne to troche bo przy rozwodzie sprawa praw rodzicielskich powinna byc rozstrzygnięta i na wyroku powinno pisac,że prawa np.ojca zostają ograniczone do decydowania o szkole czy podjęciu leczenia.Jeżeli nie to jest prosta sprawa poprostu sądpyta o relacje między dzieckiem a ojcem i rto wszystko.Podstawą do ograniczenia nie pozbawienia ich jest sam fakt,że rodzice nie mieszkają razem i nie wychowują wspólnie dziecka.Przy pozbawieniu jest trudniej bo trzeba miec mocne argumenty np,że postawa ojca rażąco szkodzi dziecku i tu w gre wchodzi zaniedbywanie,narkotyki,alkocholizm czy agresja.

WTEDY zależało tylko na rozstaniu się,bez orzekania o winie,i prawa zostały przy obokgu z miejscem pobytu przy matce.
Dziekuję za odpowiedź,jak możecie to piszcie coś jeszcze:)

reklama
Mamuśka,no jakie porównanie - do Gierkowej! :-D :-D :-D

Kochana w tych czasach kiedy byłam piękna i młoda bo teraz jestem tylko piękna-hehehe- Gierkowa była pierwszą damą a ja nie chcialam byc gorsza a co tam ją było stac na Paryż mnie tylko na Wrocław/jeszcze/.A wiecie slyszalam dzisiiaj fajny kawal.Przychodzi matka pijaka do biura pracy i prosi panią siedząca za biuriem o prace dla syna.Ta pyta:- a na czym syn się zna i jakie ma wykształcenie?_ no podstawowe umie troche murowac..- no to jest praca dla murarza za 4000zl.- Co aż 4000tys?Przecież on będzie tylko pił i pił za takie pieniądze.Kobieta dalej wertuje oferty i mówi:-No to w takim razie jest dla pomocnika murarza za 3000zł.Matka pomyślala zrobiła smutną mine i mówi:- no a nie macie nic tańszego bo on za 3000 zapije się na śmierc.Może znajdzie pani coś za 500-600Zł?Na to pani w biurze pracy:- O żeby tyle zarabiac to musiałby stuidia skończyc.

Kochana w tych czasach kiedy byłam piękna i młoda bo teraz jestem tylko piękna-hehehe- Gierkowa była pierwszą damą a ja nie chcialam byc gorsza a co tam ją było stac na Paryż mnie tylko na Wrocław/jeszcze/.A wiecie slyszalam dzisiiaj fajny kawal.Przychodzi matka pijaka do biura pracy i prosi panią siedząca za biuriem o prace dla syna.Ta pyta:- a na czym syn się zna i jakie ma wykształcenie?_ no podstawowe umie troche murowac..- no to jest praca dla murarza za 4000zl.- Co aż 4000tys?Przecież on będzie tylko pił i pił za takie pieniądze.Kobieta dalej wertuje oferty i mówi:-No to w takim razie jest dla pomocnika murarza za 3000zł.Matka pomyślala zrobiła smutną mine i mówi:- no a nie macie nic tańszego bo on za 3000 zapije się na śmierc.Może znajdzie pani coś za 500-600Zł?Na to pani w biurze pracy:- O żeby tyle zarabiac to musiałby stuidia skończyc.

Osz w mordunię. :-D :-D :-D

Ok,ja uciekam do wyrka. ;-) Doglądnę film do końca i pójdę spać - o ile dostanę smsa,że G. jest już w domku,bo jak nie,to będę czuwać. :cool2: :-p :-)

Dobranoc! :-)

Ale z naszej Agutki Strażnik teksasu się zrobił..hehehe.Czuwaczka się znalazła...Basiu mam nadzieje,że ty jeszcze posiedzisz.Właśnie skończyłam z grzybami robote.Włączyłam piekarnik i susze chociaż z godzinke..a jutro dokończe.

no jeszcze jestem chwilę
właśnie się zastanawiałam która godzina i jak ja rano wstanę ,wszyscy mają na rano więc do żłobka muszę z Kubą Kacpra zaprowadzać :dry:

no świat czasem malutki się robi :cool2:

rano jeszcze marudzi ale po drodze jest juz oki
i wieczorem przed snem mówi mi żebym go do przedszkola obudziła i przyszła po niego po obiadku i spaniu i że weźmie sobie jeden samochodzik
:happy2:

reklama
Do góry