reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Witam
nie odzywalam sie troche bo wczoraj u lekarza bylam w koncu no i dostalam Fenoterol i Isoptin 4 razy dziennie, do tego no-spe forte 2 razy dziennie, dopegyt na cisnienie tez 2 razy, witaminki jak zawsze, zelazo, i cyclo3 fort na obrzeki.masakra...:baffled:pali mnie od tych lekow. wczoraj po tym Fenoterolu puls mi skoczyl do 152:-(wiec lezalam i ie trzeslam tylko.zrobili mi KTG i dziecku tetno skoczylo do 180:-(a ja skurcze na poziomie 50:-(i nawet ich nie czulam- myslalam ze wszytstko dobrze. moja gin w szoku ze nie czulam, a w domu mam takie ze sie zwijalam z bolu i powiedziala ze nie ma na co czekac bo urodze lada dzien i mam lykac to wszystko.
jedno dobre, ze M sie dalej nie odzywa i mam spokuj w tym momencie.
to ja ide lezec..
papa

reklama
a co do blizniakow i roznych ojcow to tez nigdy nie wiadomo,choc nieprawdopodobne jakby sie przespala z jednym i drugim w bardzo ktrotkim odstepie czasu,to moze????
ostatnio w niemczech murzynka urodzila bliznieta,ojciec dzieci bialy,a dzieci jeden chlopiec bialy drugi czarny,wiec jest mozliwosc urodzic blizniaki druch kolorow skory

cześć blondyneczko - właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz - już myślałam;-);-);-) - tak wiem - żarty się mnie trzymają, a to dlatego że jak na razie mam dobry dzionek że odłączyłaś od grona "samotnych".
Po fenoterolu masz kołatanie serca i po to lekarz przepisał Ci isoptin. Przywykniesz ;-)

Majuś - to połóż go o 17-tej ale na pół godzinki. Ja tak robię gdy młoda nie chce spać w południe.

cześć blondyneczko - właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz - już myślałam;-);-);-) - tak wiem - żarty się mnie trzymają, a to dlatego że jak na razie mam dobry dzionek że odłączyłaś od grona "samotnych".
Po fenoterolu masz kołatanie serca i po to lekarz przepisał Ci isoptin. Przywykniesz ;-)

Majuś - to połóż go o 17-tej ale na pół godzinki. Ja tak robię gdy młoda nie chce spać w południe.
Phantas nawet jak go poloze na pol godzinki to itak wieczorem nie bedzie chcial spac,juz tak probowalam,szybko laduje akmulatorki:-).Dla tego przetrzymamy i go dopiero wieczorem polorze spac.

Jestem na chwilke:-)

Normalnie laska z ta ciazą mnie rozwalila:laugh2:a ta co jej tam tak broni druga mąra:no:co za ludzie:baffled:

No a u nas dzisiaj kalafiorowa na obiadek,synek spi(chwilowo)a ja czytam i sprzatam;-)

reklama
nie wiem o czym piszecie co za dziewczyna w ciąży?

blond - jednak lekarz się przejęła - właśnie trochę dziwiła mnie jej podstawa, bo w Twoim przypadku masz szansę na donoszenie. Dziecko jest już długo w Twoim brzuszku ale te 2 tygodnie na pewno mu się przydzą ;-).

Co do bliźniaków, to jest jakaś minimalna szansa na dwójajowe od różnych ojców, choć bardzo mała - bo tak naprawdę plemniki różnych facetów potrafią się zwalczać nawzajem :nerd:, do tego po zapłodnieniu środowisko pochwy robi się dość nieprzyjazne dla innych plemników, więc nawet jakby było drugie jajeczko, spółkowanie jedno po drugim z różnymi partnerami to i tak szansa chyba minimalna.

A z różnymi kolorami przy mieszanych rodzicach to bardzo możliwe. Bliźniaki dwujajowe mają zupełnie różny genotyp, a więc odcień skóry może być zupełnie inny.

A wiecie jest pewna szansa, że białej parze może się urodzić murzynek, u nas mniejsza, ale np. we Francji dość duża - bo oni mieli kolonie w Afryce i dość dużą mieszalność ras w przeszłości. Wystarczy że ileś pokoleń wstecz byli krewni o czarnym odcieniu skóry. Takie geny mogą się ujawnić po kilku pokoleniach, mimo, że geny rodziców już świadczą o typowych cechach rasy białej.

Do góry