reklama
J@god@
IV-V 2005, X 2009
czesc J@god@
ja przed kompem to tylko w okularacha na codzien szkla kontaktowe
a ja się uchowałam bez okularów do...30tki, teraz też bym nie robiła gdyby nie seminaria i konferencje, na codzień nie odczuwam tej krótkowzroczności,
literki na komputerze, w książkach widzę ok, tylko jak na wyświetlaczu są napisy to muszę w pierwszym albo drugim rzędzie siedzieć, żeby wyraźnie widzieć .
Prawdę mówiąc ja się chyba bym bała zakładać sobie soczewki a że okulary tylko doraźnie muszę mieć, to tym bardziej się nie opłaci.
Bo seminaria od października 2-3 razy w tygodniu, a na komputerze, to naprawdę kilka godzin muszę siedzieć, żeby zaczęły mnie oczy boleć.
Ale powiem wam, że jak mi babeczka dziś założyła okularki (takie do dobierania), to tak fajnie wyraźnie się zrobiło i oko przestało mnie boleć - bo dziś z jakiegoś powodu bardzo mnie bolą oczy :-(.
Ostatnia edycja:
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
ja to po dluzyszym czaseie siedzenia przy kompie bez okularow to bym nic nei rpzeczytala..
ale u mnie to rodzinne, ja od dawna nosze okulary,a w sumie szkla bo sa wygodniejsze na codzien
ale u mnie to rodzinne, ja od dawna nosze okulary,a w sumie szkla bo sa wygodniejsze na codzien
J@god@
IV-V 2005, X 2009
ja to po dluzyszym czaseie siedzenia przy kompie bez okularow to bym nic nei rpzeczytala..
To mój Krystian będzie tak miał, on któregoś dnia założy okularki na stałe - bo ma wadę po tatusiu, m. nosi -4.75 i -3.75, ale to zależy od wielu czynników jak duża wada mu się rozwinie i kiedy będzie się kwalifikować do okularów.
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
u mnie jak anrazie Oliwka nie ma wady wzroku, kontroluje ja co pol roku u okulisty, tak dla spokoju
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
do wieczora Basiuja się odmeldowuję
zaraz B wróci i za lekcje trzeba sie brać
i na zakupy muszę
do wieczorka
reklama