reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
oj, wykonczysz sie dziewczyno tym sprztaniem...

a co do mopsu, to przeciez twoj dochod to aliemnty i rodzinne...i to anpewno nie przekracza dochodow zeby dostac zasilek... i kase na amlego.
ja tez mieszkam u rodzicow i kase dostaje

Tylko mi powiedziano ze wiecej mi si enie nalezy>...

Alimenty wplynely na szczescie...
A z mops'u dostaje az 48 zl miesiecznie :-/... wiecej mi sie nie nalezy

Babcia wlasnie wyszla... Nie chcecie wiedziec jak wyglada swiezo przezemnie posprzatana kuchnia ;(... Podloga w skorach od pomidora, caly stol od nasion slonecznika, czysty obrus wyplamiony (polozylam go 15 min temu ;( )
rece mi opadly...
Musze uspic malego i znowu wziasc sie za kuchnie:wściekła/y::wściekła/y:

czy Twoje dziecko nie wymaga rehabilitacji, etc?
A czy starałaś się dla niego o orzeczenie o niepełnosparwność? wtedy dostaniesz z mopsu 210 zł na rehabiltacje, bo tak też pomagaja, moze warto się dowiedzieć w Twojej sytuacji.

Widzę Cara87, że co dzień na coś narzekasz, może czas uśmiechnąć się, dać spokój, nie złościć sie. Twoja babcia może coś gotowała, moze nie zrobiła tego specjalnie!
Ja jak mam zły dzień to potrafię się złościć o wszystko, ale próbuję z tym walczyć. Nie sądzę, żebym przelewała tu tony smutku i goryczy, złości i wkurzenia. Przemyśl sobie to i może lepiej pisać o przyjemnych rzeczach niż tylko narzekać...

A czy starałaś się dla niego o orzeczenie o niepełnosparwność? wtedy dostaniesz z mopsu 210 zł na rehabiltacje, bo tak też pomagaja, moze warto się dowiedzieć w Twojej sytuacji.

Widzę Cara87, że co dzień na coś narzekasz, może czas uśmiechnąć się, dać spokój, nie złościć sie. Twoja babcia może coś gotowała, moze nie zrobiła tego specjalnie!
Ja jak mam zły dzień to potrafię się złościć o wszystko, ale próbuję z tym walczyć. Nie sądzę, żebym przelewała tu tony smutku i goryczy, złości i wkurzenia. Przemyśl sobie to i może lepiej pisać o przyjemnych rzeczach niż tylko narzekać...
Tafojka masz racje, kazda znas ma powody do wkurzania sie, czesto cos jest nie tak jak chcemy.
ale warto znalezccos dobrego, czym, mozna sie cieszyc.
ja jak milabymsie o wsyztko wkurzac to musialabym narzekac caymi dniami,a czasem wole sobie odpuscic... szkoda nerowo:-D:-D

a tutaj to juz wogole mozna sobie humor poprawic:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
ile babcia ma lat?

skoro u Ciebie to czemu jest problem z zamianą pokoi ?

Ty szukasz pracy w sklepie ?
nie wiem jak u was ale u mnie w Lublinie akurat z taka praca nie ma problemów
jest mnóstwo ogłoszeń
Szukam jakiejkolwiek pracy :-/... ja mieszkam w malym miescie... tuo prace ciezko

CARA a gdzie mieszkała babcia zanim wprowadziła się do twoich rodziców ?

babcia mieszka caly czas tutaj...
Ma duzy pokoj, my malutki, wiec w ciagu dnia z malym siedzimy w duzym pokoju u rodzicow, tammaly ma wszystkie zabawki... U nas w pokoiku nie ma gdzie rozlozyc zabawek :-/... Wogole boje sie ze bedzie problem jak maly z lozeczka wyrosnie...

Jak maly sie urodzil, to babcia kazala zamienic nam sie pokojami z moimi rodzicami... :-/... A to pokoj przechodni. Bo ona sie ze swojego nie ruszy - czemu BO NIE I JUZ!!

Ollka ale kazde jej gotowanie konczy sie syfem w kuchni :(... Moja mama to juz wieczorami ryczy z nerwow, bo co kuchnia czysta, to jak babcia wejdzie to syf, kila i mogila...

A do pokoju babci nawet malego nie wpuszczamy - okno zamkniete caly dzien, wiec duszno... Smierdzi brudem, i syfem :(...
Ona poprostu o siebie nie dba...

Tylko wsrod sasiadow uchodzi za zlota kobiete... Elegancka, cudowna matka i cudowna babcia i prababcia.. Ona tak nam pomaga, obiadki nam gotuje wiec o nic w domu sie martwic z mama nie mamy...

dostawalismy przez rok... Ale cala kwota szla wtedy wlasnie na rehabilitacje malego... W tym roku orzeczenia juz nie dostal...

Do góry