reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

wiesz co to widozcznie ona poprostu tego nie akceptuje.
a jej wiek ma anjmneijsze znaczenie

No ale ona wlasnie si euwaza za mloda na babcie ;)... Juz nieraz wypomniala ze w tym wieku z niej babcie zrobilismy...
Nowy maz i nowa coreczka najwazniejsi...
Malego nie widziala od marca ;)... Teraz nawet nie zadzwoni i nie spyta co i jak u malego... Nic... dziecko nie istnieje

reklama
Tylko jakos wszyscy potrafioa zwrocic malemu uwage, ale nie ona... Przy niej moze zdzierac tapete w pokoju, przy niej moze bic psa, przy niej moze rzucac jedzeniem po pokoju, orzy niej dziecko stoi tuz przy telewizorze...

Ja si eboje co to bedzie jak ja znajde prace i malego bede musiala z nia zostawiac... toz to diabel z niego bedzie :(
Cara u mnie ejst atkze moj tata tez na wiele Oliwi pozwala( fakt, nie an tak wiele) ale ja nie wienie go za to jaka mala cos zniszczy.
wkoncu to nie oj jest od zajmowania sie mala.
a ja sprztajac usiluje znalezc wczesneij malej jakie szajecie.

a nad praca w twoim przypadku to bym sie pozadnie zastanowila

Cara u mnie ejst atkze moj tata tez na wiele Oliwi pozwala( fakt, nie an tak wiele) ale ja nie wienie go za to jaka mala cos zniszczy.
wkoncu to nie oj jest od zajmowania sie mala.
a ja sprztajac usiluje znalezc wczesneij malej jakie szajecie.

a nad praca w twoim przypadku to bym sie pozadnie zastanowila

A co mam zrobic? Musze isc do pracy bo coraz ciezej finansowo...
noi sie wyrwac troche z domu bo juz tu wariuje...
A zlobka nie ma... Zreszta i tak bym malego nie oddala do zlobka...

No ale ona wlasnie si euwaza za mloda na babcie ;)... Juz nieraz wypomniala ze w tym wieku z niej babcie zrobilismy...
Nowy maz i nowa coreczka najwazniejsi...
Malego nie widziala od marca ;)... Teraz nawet nie zadzwoni i nie spyta co i jak u malego... Nic... dziecko nie istnieje
Cara moja mala tez nie am kontaktu z drugiomi dziadkami, oni tego nei potrzebuja, nie interesuja sie jej istneiniem.
a juz oboje po 50tce...
jak mala sie urodzila to byli zachwyceni... i co jakos naprawde jakby miala miec takich dziadkow ktorzy by wpadali raz na jakis czas to ja dziekuje...

A co mam zrobic? Musze isc do pracy bo coraz ciezej finansowo...
noi sie wyrwac troche z domu bo juz tu wariuje...
A zlobka nie ma... Zreszta i tak bym malego nie oddala do zlobka...
no tak, wiemze taka sytuacja jest ciezka.
ale moze na poczatku idz do komornika i zacznij sciagac aliemnty anie lituj sie nad ojcem malego??
a myslalas o jakies pomocy z mopsu skoro jestes sama z malym??

U mnie gotuje dzisiaj m. --- ciekawe co wymyśli???

Mała wczoraj się zajadała kapuśniakiem a mnie chodzi po głowie fasolowa albo grochowa - coś czuję że w weekend będę kucharzyć..... aaa nie będę właśnie sobie przypomniałam że idziemy na ślub....

no tak, wiemze taka sytuacja jest ciezka.
ale moze na poczatku idz do komornika i zacznij sciagac aliemnty anie lituj sie nad ojcem malego??
a myslalas o jakies pomocy z mopsu skoro jestes sama z malym??

Alimenty wplynely na szczescie...
A z mops'u dostaje az 48 zl miesiecznie :-/... wiecej mi sie nie nalezy

Babcia wlasnie wyszla... Nie chcecie wiedziec jak wyglada swiezo przezemnie posprzatana kuchnia ;(... Podloga w skorach od pomidora, caly stol od nasion slonecznika, czysty obrus wyplamiony (polozylam go 15 min temu ;( )
rece mi opadly...
Musze uspic malego i znowu wziasc sie za kuchnie:wściekła/y::wściekła/y:

U mnie gotuje dzisiaj m. --- ciekawe co wymyśli???

Mała wczoraj się zajadała kapuśniakiem a mnie chodzi po głowie fasolowa albo grochowa - coś czuję że w weekend będę kucharzyć..... aaa nie będę właśnie sobie przypomniałam że idziemy na ślub....
pokucharzysz za tydzien:tak:

a fajnie ze idziecie na slub, przynajmniej sie pobawicie:-D

reklama
Alimenty wplynely na szczescie...
A z mops'u dostaje az 48 zl miesiecznie :-/... wiecej mi sie nie nalezy

Babcia wlasnie wyszla... Nie chcecie wiedziec jak wyglada swiezo przezemnie posprzatana kuchnia ;(... Podloga w skorach od pomidora, caly stol od nasion slonecznika, czysty obrus wyplamiony (polozylam go 15 min temu ;( )
rece mi opadly...
Musze uspic malego i znowu wziasc sie za kuchnie:wściekła/y::wściekła/y:
oj, wykonczysz sie dziewczyno tym sprztaniem...

a co do mopsu, to przeciez twoj dochod to aliemnty i rodzinne...i to anpewno nie przekracza dochodow zeby dostac zasilek... i kase na amlego.
ja tez mieszkam u rodzicow i kase dostaje

Do góry