reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

wyprowadzil sie?? jak sobie dajesz rade?
mieszkamy w uk, jesli tutaj benefitow sobie nie zalatwie bo wczesniej nie pracowalam wiec pewnie mi sie nie naleza to w lipcu jak 5 ;etni syn skonczy szkole to wracamy do polski, narazie do tej pory bedziemy mieszkac wspolnie i on nas ma utrzymywac.

A teraz jesteś w UK i co dalej myślałaś już czy jeszcze do Ciebie nie dociera że twoje życie się zmieniło? A dzieci jak zwłaszcza ten starszy?
dzieciaki narazie nic nie wiedza. najmlodsze ma dopiero 8 mieciesy wiec on i tak nie czai a starszy ma 5 lat i jakos bedzie trzeba z czasem zaczac z nim rozmawiac na ten temat, ale do lopca jeszcze mamy czas, narazie nie ma co mieszac mu w glowie

reklama
czarnulka83 współczuję że jeszcze z dziadem musisz mieszkać po tym wszystkim, przynajmniej ja bym nie chciała, a nie może się do swojej nowszej lubej wynieść? I co on na to że wrócicie do Polski? Przecież nie oszukujmy się jak on tam zostanie a ty wrócisz przestanie być ważną częścią życia swoich synów, sperma mu do mózgu poszła :wściekła/y:

on wolalby zebym tutaj zostala ale ja nie mialabym sily patrzec na niego
problemow z widzeniem mu nie bede robila, chce niech dzwoni i widuje sie z dziecmi, nie bede stawala im na drodze.
wyjedziemy to moze zauwazy co zrobil i rozum moze mu wroci

czarnulka83 to jak nie masz na niego siły patrzeć, to po co czekać od razu powiedz mu żeby jak najmniej bywał bo cierpisz i musisz dość do siebie tyle chyba dla Ciebie może zrobić? Wiesz może i mu rozum wróci ale po co ci on taki? Chciałabyś żeby do Ciebie wrócił?

teraz moge na niego patrzec ale po rozwodzie nie chce juz, w domu jest ok, normalnie rozmawiamy, zajmuje sie dziecmi, jak wychodzi do niej to klamie prosto w oczy :) ogolnie opowiada znajomym nie stworzone rzeczy na moj temat hehe no ale przynajmniej poznalam mojego Meza dzieki takiemu zachowaniu.

Czarnula podziwiam,ze dasz rady z nim mieszkac jeszcze przed pol roku

a ja sie ciesze ze juz weekand
mloda zdrowa, u nas nic ciekawego,wszystko po staremu,
plany urlopowe juz zaklepane

Czarnula ,a ja inaczej sie wypowiem.
Jezeli dasz rade i bedzie ci to obojetne do kogo i gdzie chodzi to bym na twoim miejscu nadal mieszkala z nim.Piszesz ze daje na utrzymanie i normalnie rozmawia.Wiec korzystaj poki daje.A kochanka niech sie zlosci ze nadal z nim mieszkasz.Zabierala żonatego faceta to niech teraz wie czym to grozi.Niech zajmuje sie dziecmi,jezeli chce.Niech jej opowiada o swoich dzieciach itd

Ja na twoim miejscu bym tak zrobila,oczywiscie spala oddzielnie ale nadal mieskzal poki jest ok.Korzystaj poki mozesz.
Odejdziesz z honorem to on zamieszka ze swoją flamą i beda chodzili za raczke a ty sama z 2 dzieci i bez pieniedzy i bez pracy.A znajac facetow to wtedy bedzie mial to wszystko gdzies czy macie co jesc i z czego zyjecie.

Jak juz sytuacja stanie sie nie do znirsienia to dopiero bym odeszla na dobre.
Zrobilambym tak na twoim miejscu,ot tak z czystej złośliwosci wobec tego jego lumpy!

A jeszcze zdązysz sie na nim zemscić.Życie jest długie...........

Aha i jeszcze jedno!
Dziewczyny,facetow cieszy jak cierpicie i to okazujecie!!! i dlatego tak robio wszystko by matkom wlasnych dzieci dokuczyc bo maja w tym satysfakcej.Trzeba pokazac ze ma sie ich gdzies i ze dajecie rade doskonale bez nich.A wtedy gwarantuje ze takiego delikwenta to zaboli.Oni nie maja litosci i na nic zda sie tlumazenie ze mnie zraniles ,ze ja cierpie i tym podobne.
Predzej bedzie chcial wrocic(jezeli ktos chce by wracal) jak zobaczy ze ci lepiej bez niego,ze jestes szczesliwa i rade dajesz.

Ostatnia edycja:
Rosi wlasnie mam zamiar tak zrobic :) spi w salonie :) jak spal ze mna to sie dobieral do mnie i sie przestraszyl swojego zachowania wiec uciekl na sofe :)

narazie duma nad rozwodem, zeby jak najlepiej wyszedl on. dzisiaj wymyslil ze chce jakis akt notarialny podpisac [alimenty, dzieci, majatek ustalic], ja mowie mu ze nic nie podpisuje ze mam zamiar ustalac to w sadzie a nie u notariusza, teraz jedzie do Polski i moze ze pochodzi po doradcach a w kwietniu pojedzie i zlozy rozwod.

1200 alimentow chcę na dzieci - a on sie biedak boi zebym wiecej nie ciagnela na siebie

w twojej sytuacji warto teraz dume schowac.A na zemste przyjdzie czas.
Jezeli ugoda ci pasuje to moze lepeij tego notariusza niz sad?
zawsze to mniej wyciaganai brudow i kosztow i nerwow.Mozesz na rozprawie rozwodowej wilee nowego osobie sie dowiedziec a po co ci to?

no inna sprawa jezeli on ci proponuje warunki finansoiwe ktore tobie nie odpowiadaja.To wtedy racja idz do sadu.

reklama
my sie dogadamy i on napisze tak jak ustalimy, nie planujemy prac brudow bo nam zalezy na szybkim i bez bolesnym rozwodzie. majatkiem dzielimy sie na polowe, dzieci moze widywac i brac kiedy tylko nie beda na zajeciach w szkole. alimenty 1200.

on sie boi ze bede chciala kase od niego wyciagnac, a ja mam jego kase w tylku, to on zaproponowal podzial majatku i ok przystalam. mi tylko zalezy zeby wziasc dzieci rzeczy i tyle, niczego wiecej nie chce. no ale on inaczej mysli

Do góry