reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

hej, moja przesiedziala caly dzien w domu,nie chciala nigdzie wychodzic bo za goraco

Raczkowa najlepiej sie dogadac i mozna spisac umowe u notariusza,ale takie przypadki sa rzadkie,wiekszosc tatusiów twierdzi,ze dziecko kosztuje 200-300 i jeszcze pretensje czego my od nich chcemy

reklama
mozi ja tam sie olce nie dziwie, dzis mega goraco bylo. moja z ciocia caly dzien na ogrodku byla. i teraz pewnie usypia...
wiecie jak ja mam cicho i pusto....

Raczkowa uwazaj na co pozwalasz exowi. moj po narodzinach Filipka byl slodziusienki. bardzo chcial odwiedzac syna codziennie. i ja sie z tego cieszylam i mu to umozliwialam. nie wiedziec kiedy on sie bardzo zadomomowil u mnie. bez skrepowania siegal do lodowki, rozwalal sie na kanapie czy lozku. z biegiem czasu czulam sie bardzo stlamszona jego wizytami - godzinami, czestotliwoscia i niefrasobliwa swoboda. ani nie moglam odpoczac jak chcialam ani ogolnie czuc sie swobodnie. jednak uwazalam, ze skoro chce widywac dziecko to musze to znosic. po jakims czasie ktos uswiadomil mi, ze moj dom jest moim domem a moj czas moim czasem. a ojciec dziecka sam podjal decyzje by z nami nie zyc. wiec nie moze miec takich praw jak domownik. zostaly wiec wyznaczone dni i ramy godzinowe. wprowadzenie tego w zycie nie bylo proste. rozbestwiony ex wolal wczesniejsza wygode. szybko tez wyszlo na jaw, ze jesli to on ma sie dostosowac do wspolnych ustalen to jego odwiedziny nie sa juz tak czeste i regularne. a jak mial zaczac stosowac sie do pewnych zasad to juz w ogole sie wkurzal.
jednak ja, malymi kroczkami, odzyskalam swoj dom, prywatnosc etc.
ogolem moja rada jest taka: ustal jakies zasady, czestotliwosc oraz godziny odwiedzin i sie tego trzymaj. w przeciwnym razie ani sie obejrzysz a ex wejdzie Ci na glowe. nie popelniaj mojego bledu, bo potem duzo trudnej jest to jakos sensownie odkrecic.
a tak z innej beczki - doszly mnie dzis sluchy, ze ponoc moj ex rozstal sie z kolejna kobieta z ktora ma okolo 8 m-czna corke. czy to prawda to nie wiem, ale bym sie wcale nie zdziwila...

olcia super ze zaczeliscie sie jakos dogadywac z plamnikiem, moze troche zmądrzał i bedzie chcial choc troche wynagrodzic małej stracony czas... wspolne sptkania z małą to na początek naprawde dobry pomysł.. trzymam kciuki za pozytywny rozwój sprawy:tak:
inamorate głosiki oddane na najśliczniejszą dziewczynke w konkursie:tak:
jaimis badanie dopiero za dwa tygodnie a pozniej juz co tydzien do rozwiązania.. a dziadzio juz zakochany tylko tak sie drażni:-D
Raczkowa siły ci życze zeby to wszytsko jak najszybciej pozałatwiac w sądzie, pozniej bedziesz miala juz spokoj i z głowy.. to kiedy to spotkanie z prawnikiem?
no a moze po tej poradzie sie wycofasz i przyjmiesz oswiadczyny Plemnika... jak romantycznie zrobil to podczas wizyty w urzedzie.. moze myslał ze powiesz zrobmy to teraz:-D
a jak po jego nocnej wizycie? godzinki mu sie pomyrdały? czy na kąpiel i czytanie bajek chcial zdązyc?:-D
kropelka moze kobieta exa tez miala juz dosc takiej podobnej sytuacji jak byla u ciebie...

a mnie sie dzisiaj sniło ze mi wody odeszły i mialam skurcze :-D

a ja wczoraj byłam nad jeziorkiem i była pani z chłopczykiem w wieku mojego mniej więcej i mało zespół Downa no fajny śliczny blondynek aż serdunio ściskało :-(
Raczkowa a po co Ci prawnik wzory pisma do są du ściągniesz z sieci i najwyżej jak na sprawie coś będzie nie tak możesz się nie zgodzić i na drugą iść z prawnikiem. Ale jeśli chcesz już prawnika możesz się go spytać czy jak składam podanie o ograniczenie praw czy mogę załączyć xero aktu urodzenia i napisać że jest w sprawie przy alimenty oryginała a potem napisać do sądu o zwrot oryginału?
ale może jemu się naprawiło ty kiedyś też pisałaś że byliście na grillu i było sympatycznie może warto spróbować???? pamiętaj czasami warto narzekać że coś się zrobiło niż żałować że się nie spróbowało ;-)
ollka poczekaj ucz się a za kilka lat pojadę do znajomych na śląsk i zrobimy rundę bez podopiecznych :-) a gliwice daleko od ciebie bo tam mam kolegę
innamorete oddane na pierwsze a na drugie napisali że już oddałam i nie chcą pozwolic :-(
krropelka super tatuś to już jego hobby zostawianie dzieci? :-(
emilka czyli próbę generalną porodu masz za sobą ;-) a miałaś się foteczkom z brzuchem pochwalisz o ile mnie moja stara pamięć nie myli ;-)

dzien dobry
kurs zakoncozny i odpoczynek

wlasnie zaczelo padac.... nieodbrze bo jutrzejsze palny mi sie popsuja... nieladnie.

raczkowa kropeka ma racje z tymi odiwedzinami, ja tez bym sobie na tyle nie pozwolila.

cos mialam jeszcze napisac ale sil nie mam.... pozniej zjarze do was

jaimis miałam pokazac o pkazałam byl wrzucony przez jakis czas.. przez jakiegos fotosika i przy okazji zamiescil sie na stronie ze zdjeciami na dorosłych:-D dodawanie zdjec tutaj to porażka;/

olcia gratuluje zakonczonego kursu!

hej, ja tez mialam plany jechac nad wode,a u nas wlasnie przestalo padac i blyskac sie

dziewczyny maja racje dobrze ze odwiedza,ale niech sie dostosowuje do ciebie i malej,a nie ty do niego

hej, moja przesiedziala caly dzien w domu,nie chciala nigdzie wychodzic bo za goracoRaczkowa najlepiej sie dogadac i mozna spisac umowe u notariusza,ale takie przypadki sa rzadkie,wiekszosc tatusiów twierdzi,ze dziecko kosztuje 200-300 i jeszcze pretensje czego my od nich chcemy
Ja to znalam jakis czas temu taka parę ze ONA tweirdzila ze jak mi zasądzą 300zl alimentow to bedzie bardzo duzo i powinno mi wystarczyc a ON jak uslyszal 300zl to wielkie zdziwienie i mowi -takie grosze??????

reklama
kropelka wiem ze masz racje z tym ze moj ex jest kierowca i raczej ustalenie czegokolwiek regularnego z nim jest niemozliwe bo raz jest raz go nie ma :baffled: z drugoej strony wiem co mu chodzi po glowie do konca sierpnia musi sie wyprowadzic z obecnego mieszkania wiec pewnie zasadza sie na mieszkanie ze mna :szok: no ale ma pecha na to na pewno sie nie zgodze po mimo ze jest coraz lepiej medzy nami :-D

jaimis prawnik z mopsu wiec za friko napisze pozew :-D jak tylko nie zapomne to dopytam :tak: a my probujemy juz tyle razy ze nawet tego nie zlicze heh wszystko sie rozstrzygnie po sprawie w sadzie a juz teraz wiem ze bedzie ciezko wczoraj kupil malemu bujaczek pieluchy mi wode i soczki.... no sie stara chlopaczyna ciekawe co bedzie po rozprawie :baffled:

emilka spotkanie z prawnikiem w piatek a tatus po wizycie o 21 zostal na noc w zasadzie dobrze bo przynajmniej malego mi przynosil do lozka na karmienie :-D ale raczej na dystans nie miejcie zaraz kosmatych mysli :-D:-D:-D

Do góry