reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

czesc dziewczyny,
Aga klimat babci doskonale rozumiem bo ja mam dzietka 80-cio letniego, ktory tez jeszcze jak na swoj wiek jest pełen werwy do pracy i gotowania ;))
olcia super ze odezwali sie z up.. mysle ze warto odbyc taki staż, zawsze to jakis papierek pozniej... jak przedszkole zalatwione, praca blisko no to trafiło sie bardzo dobrze..
jaimis nie spieszy mi sie:)) chociaz sni mi sie to po nocach:))

u nas kolejny upalny dzien.. a popoludniu czeka mnie wyprawa na badania prenatalne, juz nie moge sie doczekac jak zobacze moją małą mordeczke ;))

reklama
emilka fajnieze dzis badania:) ale pogoda nie sprzyja wyjsciuz domu... my narazie ogarniamy mieskanko, spacer popoludniu, trzeba wykorzystac te ostatnie wolne dni.

co do kursu zawsze jakis papier no i mam dodatkowy dochod na nastepne 7 miesiacy a to dla mnie duzo jest.

w sumie dobrze ze mala wraca do rpzedszkola bo wyrobic sie znia nei da:tak::tak:

A moj synus dzis wyjechal na wakacje z dziadkami (rodzicami exa) i jakos mi smutno z tym :(. W sumie co roku jest u nich okolo 2tyg, ale zawsze byli na miejscu gdzie w 5 min rowerem sie dojedzie. A teraz po kilku dniach na miejscu jada ponad 400km stad. Wiec go raczej nie odwiedze :(. Wiem, ze jest pod dobr opiek, ze zapewnia mu rozrywki i ze sie bedzie cieszyl. Ale i tak dziwnie mi z tym, ze moj malutki chlopczyk jedzie ma tak dlugo i tak daleko od mamy.
Aga a jak Ty sie masz jak Malej tak dlugo nie ma?

kropelka a ja to ci zazdroszcze.... wiemze sie teskni ale i i malej potrzeba izolacji.... nie wyrabiam a ona jest dopiero kilka dniw domu... eh ciesze sie ze od poniedzialku bedzie od siebie odpocyzwac...
moze to i wyrodne... ale po prostu lubie znia spedzac weekendy... dluzszy czas to makabra.... szczegolnie jak dziadek ejstw domu mloda jest niedozniesienia

hej,a ja wcinam chlodna fasolke pycha
po pracy oblecielismy znow lekarza, rowny tydzien temu tez bylismy,bo mala dalej duzo kasze,ksztusi sie, robi sie czerwona na twarzy,zly jej leca i pluje gesta zolto-zielona flegna,lekarka,ze jej katar schodzi i tak to nic, nawet temp 36,8 co ja trzebalo,ale wydabilam do pulmonologa skierowanie,idziemy w nast tyg moze cos powie, bo od tyg jak taka zaflegniona to spimy zmiska przy lozku,bo jak kaszle to pozniej wypluwa flegme,chce ja podleczyc bo w sobote kierunek bałtyk :)

witam

Mozi spróbuj zrobić córci inhalacje z Inhalolu to olejek eteryczny, który rozluźnia zlegania i powinna jej ładnie zejść flegma

Jaimis, to kiepska sprawa z mechanikiem, może będzie ludzki i odroczy płatność;-) czyli jeszcze nie dostałaś wypowiedzenia:confused:
my z koleżanką już wyskrobaysmy elaborat do PIP-u na temat naszej firmy , tak ich załatwimy,że nie otworzą juz ani jednej apteki na Śląsku:wściekła/y:

emilka i jak podgląd mordki:confused: oj, te babcie i dziadkowie, jeszcze by się chciało ale nie ten rozum i nie te siły:tak:

ola czyli wiesci z up pozytywne, wygląda na to,że może nie będzie tak źle jak się zapowiadało a i kasa wpadnie:tak:

kropelka moje dziecię jest 170 km ode mnie więc nie tak źle w wolne weekedny będę do niej jeździć, teraz jadę we wtorek i zostaję z nią do konca miesiąca, a później będę z doskoku u niej, pracuję więc nie mam czasu za bardzo mysleć, codziennnie dzwonię i jest ok:-), poza tym młoda jeździ tak z dziadkami już 3 rok:tak:

mam mądre dziecko:-D, dziś miała nie zapowiedziane "odwiedziny" tatusia i babci; po wizycie mówi do mojej mamy tak: czy moja mama kocha tatę? moja mama jej odpowiada , o to musisz zapytać mamusię a ona : ja kocham moją mamusię , ciebie i dziadziusia, mnie wszyscy kochaja a taty i tamtej babci to ja nie lubię
mama jej się pyta : a dlaczego nie lubisz taty a ona : bo nie, bo miałam tatę i mamę i mateusza a teraz mam tylko mamę i taty nie lubię:confused2: oto rozważania 3-latka:eek:

olka ja z samego faktu, ze Filip jest u dziadkow tez sie ciesze. bo milo jest tak calkiem odsapnac od niego (choc jakby tam nie byl to bylby w przedszkolu 9-15). bardziej mi chodzi o to, ze go tu nie ma na miejscu jak to wczesniej bywalo. zawsze moglam podjechac do niego na chwilke a tak to nie da rady.
no, ale wyciagam z tego czasu co sie da. czyli w sumie nic nie robie tylko sie bycze :-D. w pracy teraz luz taki, ze wlasciwie nic nie musze. a od 16 urlop, ale to juz bedziemy go spedzac cala trojka, bo Filip powroci.

reklama
witam wieczorkiem,
Aga mądrą masz córeczke.. widzi co sie dzieje i czuje pewne wibracje.. dobrze bo czasami dziecku jest ciezko zrozumiec ze tatus sie oddalił..
Mozi ale ci zazdroszcze, w taką pogode nad morze..
Kropelka korzystaj i mysl tylko o tych dobrych stronach wyjazdu na wczasy Filipka;)

ja juz po badaniach, wszysciutko jest ok.. Córunia rozwija sie prawidłowo i jest zdowa jak rybka:)) widzialam moja małą mordeczke.. tak slicznie sie usmiechała do mamusi, od tego momentu i ja dzisiaj chodzilam i sie ciągle usmiechałam;)) wazy juz 1,5kg i ułożona jest juz główką w dół, takze sn.. dostalam cały pliczek zdjec jej buzi i plytke z badania.. super pamiątka;))
a teraz probowałam przewietrzyc moj zasuch w pokoju i nawpuszczalam chyba troche komarków ;/

Ostatnia edycja:
Do góry