reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

czesc dziewuszki,
dziekuje wszystkim za opinie w sprawie wiadomej.. musze jednak porozmawiac z plemnikiem, poniewaz on mowil ze np z becikowego nie musze rezygnowac takze nie chodzi o wszystkie swiadczenia.. znowu moja mama mowi ze u niej trzeba tylko przedstawic ze nie pobiera sie w PL samego rodzinnego.. jakby chodziła tylko o to 60zł to raczej nie mam nic do stracenia, tym bardziej ze nawet nie wiem czy bym je zalatwiala bo to jest smiech na sali..

jaimis jak juz sie zdecyduje na Emilke to zaraz sie pojawia ktos kto mowi nieeee, ze lepiej Liwia, a jak postawie na Liwie to ktos mowi Emilka i tak wkółko ;))
nawet nie wiedzialam ze jesli nie pracuje to nalezy sie wiecej alimentow.. Dziekuje za zyczenia tez pragne ich spełnienia:-)mysle ze z czasem bedzie chcial sobie tez ulozyc zycie, z nami czy nie z nami ale przeciez bedzie co jakis czas w PL takze w kazdej chwili moge zlozyc sprawe do sądu i niech go juz szukaja i ciagną za portfel.. poza tym chodzi przede wszystkim zeby przetwac te 3 latka dopoki Mała nie pojdzie do przedszkola a ja do pracy...

Aga udanej sesji foftograficznej:-D
raczkowa 6 dni!!! ale suuuper!
Olka widze ze jestes zorientowana z tym notariuszem, spisywałas moze cos takiego, wolalabym raczej na poczatk taka umowe niz sąd..
w plejadzie to chyba tylko w exisporcie rowerki są no i moze na sklepie, w plazie raczej nic nie ma, a w pogorii to moze na Realu...

reklama
emilka nie spisywalam ale wiem ze gdzies cos czytalam....

ja mam kolezanke liwie, taka postrzelona jest ale hmm w sumie ja ja lubie:)

oliwi kolezanki siostrzyczka, urodzila sie 2 dni temu i ma na imie Pola:)

musze wieczorem przejrzec i podzwonic, bo uwaga! dziadkowie kupia mlodej rower...ci od pleminika:-D tylko po 10tm bo teraz caly balkon robia musieli zamowic materialy zeby zaogordzic i cos tam cos tam

eh, alez ja jestem wredna ale mala 5 lat prkatycznie nic od nich nie miala wiec jeden wiekszy prezent sie nalezy:tak::tak:

ola, przy Auchenie jest Decatlon duzy sportowy sklep, w Plejadzie jest tez takie cudo sportowe, ale rowerów mają mało a w Dg w centrum na ul. Okrzeii jest podobno duży sklep rowerowy ( podobno bo wiem to od pacjenta)

no wlasnie decatlon mnie interesowal ale stronke maja niedodtepna, wiec trzeba jechac albo podzownic, musze sie zorientowac jak ceny roznia sie z tymi z neta
:tak:

emilka te sklepy maja cudnie kosmiczne ceny:-D

eh, za jakis czas trzeba sie zwinac na spacer i na badania pozniej....

emilka ja jeszcze wrócę do Twojej sytuacji z kasą. Skoro jest za granicą to stać go, zeby Ci płacić nie 300 zł a 300 euro. To jest przykład, ale naprawdę boję się, że gorzej wyjdziesz na tym, że on weźmie zasiłki na siebie. Może jeszcze dziecko do siebie zabierze skoro to on pobiera świadczenia?

martttika dziecko jest meldowane przy matce, a z zasilkami sporo ludzi tak robi... niestety takie mamy czasy ze kazdy kombinuje jak sie da.
co do liczenia alimentow masz racje, ale ja bym kwote w zl wziela bo euro roznie stoi wiec zawsze jakas rownowartosc np 1000 zl albo 1500, bo co jak co ale jego bedzie stac.

olka nie sprawdzalam jakie tam sa ceeny bo i tak sie nie znam heh tak tylko rzucily mi sie w oko te sklepy.. poza tym skoro ty nie placisz to szukaj najlepszego :-)
martttika ja wiem ze go stac na 300 euro a nie złotych i polubownie moze takbym dostał a w sadzie nikt mi nie zagwarantuje ze trafie na sędzine ktora tak samo bedzie twierdzic! mało jest przypadkow ze facet zarabia ponad 2tys a alimenty placi minimalne?? a w uzasadnieniu ze dziecko jest jeszcze male i nie potrzebuje wiecej niz to?? dopiero podnoszą alimenty jak dziecko idzie do przedszkola czy szkoły bo wtedy dopiero jest wiecej wydatkow.. to nie jest moje zdanie tylko niestety fakty! po drugie: myslisz ze on w sadzie przedstawi faktyczna kwote ktorą zarabia?? bo ja nie, jestem bardziej niz pewna ze zalatwilby sobie papierek ze zarabia duzo mniej.. malo jest takich przypadkow w PL?
a becikowe czy zasilek macierzynski bede normalnie brała, chodzi tylko prawdopodobnie o rodzinne...
a na jakiej podstawi mialby zabrac dziecko do siebie? w dodatku takie małe???? bo pobiera swiadczenia czy zarabia wiecej? to chyba kazdej matce zabierali by dzieci i dawali ojcom tylko ciekawe kto by je wychowywal skoro oni są w parcy...

reklama
Wiecie co ja to chyba jakaś wypaczona jestem:laugh2: Mnie chyba za bardzo w życiu płeć męska skrzywdziła, bo ja nie wierzę w taką ich bezinteresowność :-) Zrobisz jak uważasz jednak przemyśl to sobie na spokojnie jeszcze parę razy :-) :tak: Gwarancji nie masz zarówno w sądzie jak i przez polubowne załatwianie sprawy...

Do góry