reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
witam po weekendowo w klimatach letnich nawet u mnie w baraku ciepło :tak:

martttika taka moja rada ale jak widać po moim życiu którego sama sobie nie potrafiłam ułożyć i nie mam wogóle kontaktu z ojcem dzidziola - postaraj się z ojcem swojej dzidzi rozmawiać tylko o dziecku, zmieniaj temat jak wchodzi na twoje życie, a czas wszystko zmienia, może blizny zostają na duszy ale czas je zaleczy ;-) A popłakać czasami trzeba nie dołuj się tylko zbytnio a jak będzie pytał czy masz jakiegoś powiedz że pragnę poznać odpowiedzialnego faceta ;-)
ravenalka twoja mam pewnie też przeżywała stresa przez te żelazko :-) bo żelazko to bardzo niebezpieczne urządzenie ;-) a małemu zrobił się bąbel i pękł i jak na dwór z nim szłam to go całego obandarzowałam woglądał jak statysta z filmu o wojnie ;-)

fikusek1988 jak tam kicia? Bidulek. Ja miałam kiedyś psa też miał operację całe brzucho pocięte, lekarz powiedział że dałam mu 2 lata życia, był kochany psiak po tym jak musiałam go uśpić nie potrafię mieć zwierzęcia, ale zobaczymy czy synuś wpłynie na mamusię ;-)
emilka87 wow w głowę się uderzył i mu się poukładało jak trza??? :szok::szok:

Raczkowa i jak ciebie najdą jakieś sentimenta do tatuśka to sobie przypomnij że nawet na wyprawkę nie dał ;-) a jak w szkole dobre masz oceny ;-) torba spakowana? ;-) A dziecko to cud może tatulka nawróci jak cud zobaczy..... bo mój ex został porażony cudem i nie wytrzymał nadmiaru cudu ale mam nadzieję że on wyjątek potwierdzający regułę :-D:-D:-D:-D:-D

jaimis ja tez mialam psiaka ktorego trzeba bylo uspac po 16 latach... trudno bylo, pozniej jeszcze sie 2 psy na krotko przewinely,a teraz mamy psa ktorego wogole nie planowalismy, i jest oczkiem w glowie wszystkim domownikow....

w sobote jade odebrac psiaka dla bratanicy, spaniela angoelskiego:-)

ogrodek zaczyna nabierac ksztaltow, siatke musimy na dole dac bo kilka szerszym miesc mamy w plocie, fabio sie przecisnie, szczenie pewnie tez,a obok 2 duze psy wiec szkoda ryzykowac...

ja to bym chciala w domu jeszcze jednego psa... ale tutaj narazie przeszkoda jest cena... odkad sa nowe przepisy psy sie drogie zrobily....

heloł kobity;) witam sie poweekendowo :)

u mnie weekend pracujący, ale za to dziś korzystam z pięknej pogody :-) Mały ucina już sobie pierwszą drzemkę na tarasie, a ja piję kawkę i do testów bo jutro egzamin :-)
Wczoraj w pracy miałam niespodziewanego gościa, bo dawca przyszedł dać pieniądze i to wkurzył mnie maksymalnie, bo oczywiście musiał wziąć ze sobą kolegę!:wściekła/y: No takiego palanta to jeszcze nie widziałam! Kuź** miesza znajomych we wszystko chyba po to, żeby mnie oczernić, a siebie wybielić, no bo w sumie co mogą sobie o mnie pomyśleć skoro stoję nabuzowana, że najchętniej bym mu w łeb przygrzała!!:wściekła/y: Masakra jakaś...

matttika, przeciez to celowe zagranie,żeby mieć świadka,że się wywiązuje i płaci na dziecko:crazy:
powodzenia na egzaminie:-)

jaimis, to ciekwie synuś musiał wyglądać w tych bandażach:-), a posmarowałaś rankę po bąblu jakimś antybiotykiem:confused: bedzie się ładniej i szybciej goić:tak:

ollka , ja naszego psa uśpiłam jak Martysia miała 5 mc,miał 13 lat z kawałkiem i zatruł się bidulek werbeną.Miał porażony układ nerwowy, weterynarz stwierdził,że lepiej go uśpić niż miałby się niepotrzebnie męczyć, ale leczenie i tak by nic nie dało:-(
ma swoje "miejsce spoczynku " u rodziców w ogródku, a kolejny pies raczej nie wchodzi w grę, bo taki zwierzak wymaga czasu a z tym krucho:tak:

idziemy się przewietrzyć i złapać trochę słonka:tak:

ollka22 no moja psina też była nieplawnowana czekoladowa cała kochaniuńka taka, wiesz ja mieszkam w bloku nie chciałabym już mieć psa co innego jak byśmy w domku mieszkali
martttika odbuzuj się i testy ładnie rób :-)

aga moj mial nowotwora od szczeniaka, ale pierwsze wyciete, po kilku latach zaczely wracac, wiec i tak dlugo pozyl.

co do psa, fakt trzeba miec czas, moja bratowa jutro zaczyna staz a w sobote dostana szczeniaka, ale mimo to cieszy sie, a mala juz dawno chciala tylko dla mojego brata zawsze pora jest niewlasciwa...
ja wlasnie dla szczeniaka kojec zamawialam:) mama jeszcze im dokupi te wszystkie potrzebne *******ki i bedzie luz.

ja swojego mialam fajnie bo on juz odchowany byl, nie broi, nie niszczy, normalnie ideal:)

moj dziec z dziadkiem poszedl do sklepu i na lody wiec ja mam troche luzu...

martttika typowe zagranie idiotow... eh... czego oni jeszcze nie wymysla

Dzien dobry Mamusie
Aga
"Mamo wstawaj to jeszcze troche czasu" najpierw bedzie milsza pobudka: "Łaaaaaaaaa":-D dlatego korzystam tym bardziej ze slyszalam ze jak w ciąży sie wiecej spi to dzidzius tez bedzie lepiej spał po urodzeniu... albo ze o tej godzinie co sie teraz kobieta budzi w nocy np siku to ponziej musi wstawac do dzidziusia:-) ale nie wiem w jakim procencie sie to sprawdza:-D

jaimis bardzo mozliwe bo teraz robi przy remontach, moze gdzies jakąś cegłą dostał:-D to ze on pieknie potrafi mowic to ja wiem od początku.. zawsze mowił to co chciaam usłyszec:baffled: zobaczymy jak wyjdzie w praktyce:tak:

martttika pewnie chcial pokazac jaki on dobru tatus bo daje kase:wściekła/y: wszystko pod publike.. pokazał jaki tak naprade jest słaby.. chyba ze ten kolega to tak jako bodyguard zeby mu krzywdy nie zrobic za to wszystko :-D

emilka u mnie tak bylo, ja w nocy przewaznie od okolo 34 nie umialam spac i hmm... moje dziecie pierwszy rok dawalo popalic... pozniej odsypiala...

a ja mam dosc, kilka dni z mama i normlanie wysiadam, nie wiem jak w lato wyrobie...
a jak slusze jakie ona choroby mlodej wymysla to mnie szlag tafia juz sie chyba ze 3 razy ostro poklocilysmy o to...
jakos nie wyobrazams obie zostawic jej mloda na kilka dni... matko ona by ja ciagle leczyla....
oby do czwartku przezyc....

reklama
Aga1108 nie smarowałam a czym najlepiej????? ja to się tam kurcze nie znam ja całe życie tylko aspiryna i ibuprom na wszystko ;-)

Do góry