reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

martikka cos o tym wiem ze nie ma z kim :eek: ja juz sufit zaczynam obgryzac z nudow :baffled: a ten frajer sie buja i gdzie tu sprawiedliwosc :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::wściekła/y:

reklama
Raczkowa sprawiedliwość będzie jak na starość syn poda Ci szklanke wody a Dawca będzie na deszcz czekał żeby sie napić, bo nie będzie miał mu kto podać :-D:-D:-D

Spać nie mogę grrr ale poczytałam Was :tak:

U mnie majówka jako tako więcej na zamkniętym :-p

a jeśli chodzi o pobudki to ja miałam o 5 rano!!!! dzidziol chory noch zawalony nie ma jak oddychać i wkurza się podałam mu wczoraj sudopret to na alkoholu od 6 lat się daje, ale wszyscy mówią oj tam oj tam wcześniej już dawali i dziecko po tym śpi, a mój się ożywił i ganiał aż wkońcu się wykąpałam i razem poszliśmy spać :-D

marrtika
to u mojej koleżanki syna było coś innego ale tak samo to nazywali bo u niego lekarze podejrzewali że podczas porodu się zrobiło. To straszne metody chyba lepiej zapisać się poczekać nawet jakiś czas i iść na konkretny dzień a nawet czasami na konkretną godzinę, zwłaszcza jak z takim małym dzieckiem. No najlepiej przed pójściem do pracy bo co wrócisz do pracy i zaraz wolne bo do lekarza masz iść, a i tak co jakiś czas na szczepienia trzeba będzie chodzić. A moja firma stara się wybudować autostradę ale na euro to nią raczej nie pojedzie się ;-)
z tym majowaniem to masz tak jak ja wkoło słyszę wszyscy grillują na potęge wyjeżdzają może i dobrze że do pracy chodzę ;-)
Raczkowa no to nie wiem jak u Ciebie ale u nas upał odpuścił chłodno i kropi oby to nie był koniec lata tego roku:-D:-D:-D:-D a ty sobie fryzjera zaplanuj przed porodem bo potem może być ciężko ja dopiero poszłam jak ojciec dziecka nas olał i wróciłam do babci bo na niego nigdy nie miałam co liczyć nigdy nie został z dzieckiem co tam został nigdy nawet na spacer z nim nie poszedł bo musiał pracować, a jak nas porzucił od razu podobno też pracę porzucił :-) a synowi jednego dnia żałował durak

jaimis bo to są dwa rodzaje, ale tak do końca to nie wiadomo od czego to się robi. Mi też mówili, że przy porodzie, drudzy że to genetyczne (tylko u mnie i u dawcy nikt nie miał). A więc tak - płaskie wyskakują od razu, a wypukłe tak do miesiąca życia. Płaskie podobno mają większe szanse same zniknąć, z wypukłymi już jest gorzej. Ale ogólnie ma to ok 12% niemowląt, czyli nie mało...

mój od jakiegoś czasu też budzi się z zawalonym noskiem. Początkowo zwalałam na ogrzewanie, ale teraz to już przecież się nie grzeje:-( Może to wieś tak na niego działa. Wiadomo wszędzie coś pyli... A co Wy o tym myślicie?

nie wiem dlaczego, ale takie miałam przeczucie, że drogi :-) no tych to akurat u nas ciągle brakuje :-)

na niego nigdy nie miałam co liczyć nigdy nie został z dzieckiem co tam został nigdy nawet na spacer z nim nie poszedł bo musiał pracować, a jak nas porzucił od razu podobno też pracę porzucił :-) a synowi jednego dnia żałował durak

Skąd ja to znam?:laugh2: Mój tak samo. I jeszcze teraz szczyci się, że pracuje na czarnucha i alimentów mi żaden sąd nie przyzna:crazy: Brak słów, ale na dzień dzisiejszy to już tylko mi się śmiać zostaje:-D

U nas tez już troszeczke chłodniej, ale bez deszczu i bezwietrznie, więc do południa znowu pewnie będzie gorąc. Mój mały juz zalicza pierwszą drzemkę na tarasie

martttika a ten twoj nie wie ze sad nie aptrzy an to czy on pracuje czy nie??
jak bedzie sie wykazywal ze ebzrobotny to sedzina sprawdzi nawet up czy maja dla niego oferty... wiec niech bałwana z siebie nei robi
nie liczy sie to ile zarabia tylko ile moze zarobic... a doba ma 24 h... gdzie ja bym takich dawcow na 20 h do pracy wysylala:-D:-D

martttika ja juz jestem przyzwyczajona ze moja ciagnie nosem, ze ma rano zapchany ale za cholere nie ebde jej odczulac, to ma duzo duzo gorsze skutki nizsam katar.

swoja droga w pon mala byla u kolezanki na ogrodku, i tam byl chlopczyk.. alergik, odczulany przez rodzicow, wiadomo odczula sie glownie sterydami... chlopak idzie teraz do komuni, jest pol glowy nizszy od oliwi i wazy 18 kg....
w bliskiej rodzinie tez mam przypadek nawiedzonej mamuski, ktora odczulala syna, wszystko prywatnie.... i skutki uboczne sa tragiczne

reklama
Do góry