reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Raczkowa no stress, każda inaczej przechodzi poród, każda inaczej to odbiera, odczuwa, nie myśl teraz o żadnym masażu;-)

mi sie wydaje czy Wy wszystkie mnie najnormalniej w swiecie splawiacie z tym tematem i nie chcecie powiedziec ze boli :-D:-D:-D

olka po 5 rano? nie zazdroszcze :szok: chociaz sama za niedlugo bede wstawac po 22 po 24 po 2 po 4 i kiedy jeszcze sie malemu zachce zebym wstala :-D

reklama
Raczkowa ja Ciebie pocieszę że z perspektywy 1,5 rocznego dziecka już nie wydaje się istotne czy był karmniony piersią i ile czasu :tak::-D:tak: dla mnie już bradzo istotne jest kiedy uda mi się odpieluchować, tak że dylematy związane z dzieckiem rosną razem z nim, a czy piersią czy butelką głównie o to chodzi żeby dziecko było najedzone :-D:-D:-D:-D A coś nie tak z serduszkiem? ja też miałam stresa z serduszkiem małego:-( a ja np o porodzie to nie mam nic do powiedzenia nawet nei wiem co to skurcz ani jednego nie miałam ;-)
inamorate brawoooo za leżaczek ja byłam fanką leżaczka :-p na kręgosłu polecam plastry rozgrzewające od 1 do 3 zł naklejasz np na noc i super u mnie się sprawdziły:-)
ollka22 17 latkowi hmmmm może wyjście na miasto z 16 latką od revelki :-) :-D:-D i jak lepiej te antybiotyki działają???
Aga1108 chodzę do koleżanki która ma 2 córy takie niejadki, wczoraj właśnie też żelki wciągała ;-) , i współczuję tego wymyślania i wciskania, mójemu na razie mało co nie smakuje i oby tak zostało, dziś jak robiłam sobie kanapki do pracy to mi "myszka" podjadała a robiłam z majonezem bo mi się masło skończyło i mówię mu że dzieci nie jedzą majonezu a on odpowiedział "Dobre" :-) taaaa ja pracuję w systemie obok irlandczyków a oni naszych świąt nie uznają, nie jest żle 4 mam wolny za 1 tylko co ja będę robić 3 dni w pracy w której prawie nikogo nie będzie????
i gdzie jest sprawiedliwość??:angry: ja miałam olbrzymie brzuszysko mnie pod koniec łatwiej było przeskoczyć niż obejść:-D

jaimis no wlasnie wiem ze problemy sie zmieniaja z rosnacym maluchem ale jakie to zycie by bylo nudne jakby ich nie bylo :-D z serduszkiem ma problem bo mu sie jedna komora nie zamyka :-(jutro sie dowiem jaki to bedzie mialo wplyw na niego ehh mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :tak:

Raczkowa a jak wykryto tą wade i w jakim okresie ciąży? na prenatalnych? Słyszałam ze te drugie badania prenatalne są chyba najwazniejsze...
napewno wszytystko bedzie dobrze, w dzisiejszysz czasach medycyna jest na tyle rozwinięta, ze napewno jestes pod dobrą opieką i zrobią wszystko co trzeba.
Trzymam kciuki i jestem(jesteśmy) z wami;-)

Raczkowa wiem że to dodatkowy stres ale jak pisze emilka teraz takie cuda potrafią zrobić że nie ma co a nie dostałaś skierowania ne cho serca płodu? wtedy czarno na białym widać co i jak
emilka87 wiesz nie jestem lekarzem ale z tego co poczytywałam to mam wrażenie że pierwsze badanie prenatalne określa możliwość chorób genetycznych, a drugie rozwojowych bo tam na drugim to już i ciągłość kości, serdunio właśnie (u mnie wyszły plamy), czy nerki pracują itp
ja to się śmiałam że byłam uzależniona od usg bo na początku i na końcu ciąży była ciąża zagrożona tak że co 2 tygodnie albo i co tydzień biegałam podglądać moją kluseczkę:-D

jaimis nie dostałam takiego skierowania:-( a w ktorym tc to badanie sie robi? zapytam na wizycie lekarki..
a drugie prenatalne mam 10go maja, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:) na pierwszym lekarz powiedział ze wszystko przebiega dobrze:tak:

no wlasnie zawalilam bo jak sie dowiedzialam o ciazy to poszlam do takiej pani ginekolog notabene znajoma z pracy mojej mamy babka prowadzi wlasna klinike ginekologiczno-poloznicza wiec mysle kurcze nizlym fachowcem musi byc bo i o terminy do niej ciezko i wogole opinie pozytywne przy czym od samego poczatku mi sie nie spodobala sama musialam sie prosic o jakiekolwiek badania a jak wspomnialam o tych prenatalnych powiedziala ze sa mi niepotrzebne :baffled: zmienilam lekarza na faceta tego ktory jest tylko 2 lata starszy ode mnie :-D i ten jak sie zaczal mna zajmowac to dopiero zrozumialam ze tamta na serio olewala mnie strasznie glupia pinda :no: a tamten wszystkie badania mi zalatwil i na te prenatalne w 2 trymestrze gdzies tam wkrecil u siebie w szpitalu bo na te prenatalne tez taaakie kolejki a to trzeba sie jeszcze wstrzelic w odpowiedni tydzien ciazy....no i na tych drugich badaniach prenatalnych wyszlo ze to serducho jest chore i ze to wielki blad ze nie bylam na tych pierwszych bo teraz nie ma do czego porownac :-( glupie durne babsko :wściekła/y: ten moj ginekolog zaraz zalatwil mi wlasnie echo serca u jego kolezanki no i wyszlo ze sie nie domyka to serduszko ale moze sie to cofnie no i czekam 2 miesiace zeby isc na te 3 prenatalne ktore mam jutro i siedze jak na szpilkach zeby sie dowiedziec co z tym serduszkiem mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :tak:

jaimis ja od samego poczatku jak tylko chodze do tego mojego mlodego pana doktora :-D mam wizyty co tydzien :-D zadko kiedy zdarzy sie ze kaze przyjsc mi za 2 tygodnie :tak: juz mu wczoraj delikatnie zasugerowalam ze mi coraz trudniej ze tak powiem odpowiednio przygotowac sie do wizyty wiec niech na zawal nie padnie jak kiedys wpadne do niego z nieogolonymi nogami i nie tylko :szok::-D:-D:-D

emilka87 na echo tylko kierują jak coś nie tak, czyli dobrze że u Ciebie nie ma potrzeby:tak:
Raczkowa wiesz może dzidzia mała nie widać było jeszcze że coś nie tak i zakładała że nie trzeba badań prenatalnych, ja to chciałam prenatalne bo miałam 34 lata i lekarz też od początku że warto pobadać zaszkodzić nie zaszkodzi a jak by co od razu wiadomo jak się zaopiekować, u Ciebie właśnie przy porodzie może być obecny lekarz a zaraz po porodzie może badać kardiolog, mogą też być przeciwskazania przeciwko naturalnemu porodowi żeby dziecko ze wzgledu na serdunio nie męczyć

mi sie wydaje czy Wy wszystkie mnie najnormalniej w swiecie splawiacie z tym tematem i nie chcecie powiedziec ze boli :-D:-D:-D
cóż...:-p ja nie miałam, więc nie wiem:-p ale wydaje mi się, że nawet gdybym miała mieć, byłoby mi wszystko jedno, bo chciałabym jak najszybciej urodzić:-)

ollka22 17 latkowi hmmmm może wyjście na miasto z 16 latką od revelki :-) :-D:-D
mam jeszcze dwudziestkę na stanie:-D:-D:-D

reklama
Raczkowa no jakto unikamy tematu :-D ja Ci powiem :tak: boli jak jasna cholera :-D:-D lepiej :-D?

A ja mam lenia nerwa i wszystko pomieszane więcej na zamkniętym coby Przychlaścik nie podczytywał :-p:-D:-D:-D

Do góry