reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

no nareszcie sie jedna zlitowala i nie sciemnia :-D:-D

jaimis no ok te prenatalne moge jeszcze zrozumiec ze nie bylo wskazania ale z drugiej strony co jej zalezalo wypisac jeden papierek i tak placilam jej za wizyte kupe kasy a za prenatalne druga kupe kasy :baffled: teraz bym miala jasnosc co sie dzieje a nie od 2 miesiecy w glowe zachodze czy wszystko jest ok :-( po za tym nie tylko prenatalnych mi poskapila bo na badanie krwi i moczu tez powiedziala ze nie ma potrzeby robienia tych badan :eek: dzieki Bogu w pore trafilam do tego mlodziaka :-D i teraz mnie bada w szez i zdluz :-D co tydzien nosze krew i mocz czasem co 2 tygodnie :tak:

reklama
Raczkowa ty płacisz za prenatalne??? przecież jest program ogólnokrajowy badań prenatanych, ja darmowe miałam tylko musiałam jeżdzić z Grudziądza do Bydgoszczy bo była tam najbliższa placówka, ale tam 40 minut jazdy i już, tylko potem prosili żeby im przysłać pocztą wyniki echa miałam je w gadańsku, bo tam badania prowadzą, a babeczki super naprawdę to wysłałam. A po co co tydzień badania siusków i krwi??? ze względu na serce małego czy jakieś zagrożenie cukrzycą?

no place za prenatalne ponoc te 3 nie sa wogole refundowane ani nic a tez jezdze do innej miejscowosci :baffled: badania sikow i krwi jak to powiedzial pan doktor dla pewnosci :-) bo nie zawsze te wyniki mialam dobre to chcial kontrolowac

raczkowa nie stresuj sie, napewno wszysto z dzidzia bedzie dobrze.

my caly dzien poza domem, oliwia z kuzynka szalalay na palcu zabaw, teraz czekamy az moj brat wrociz pracy i bedziemy obmyslac co jutro robic... trzeba by jakiegos grila:tak::tak:

Dziewczyny, ale piszecie :-)
ja cały czas przygotowuje się do tych chrzcin, dzis pierwszy raz od niepamiętnych czasów kupiłam sobie nowego ciucha:szok: Jak będę miała chwilkę to jeszcze później do Was zajrzę :-)

raczkowa, bezpłatne badania genetyczne robili w CK na Ligocie (chyba żeby coś się teraz zmieniło), płatny był jedynie test Papa jeśli się robiło w laboratorium
głowa do góry, wszystko będzie z malcem ok:tak::-)
...dokładnie każdy poród jest inny, tak jak każde dziecko jest inne, każda z nas inaczej odczuwa, reaguje na ból, więc poprostu nie myśl za dużo;-):tak:
ja mogę powiedzić jedno- ból jest zaj*****( mimo,że ja urodziłam ekspresowo - 1godz 45min) ale za to jaka nagroda:-):-):-):-):-):-)

jaimis, no to oby mały był taki chętny do jedzenia:tak: bo nie ma to jak niejadek:crazy:
na palcach jednej ręki mogę wymienić co moja panna jada, a najlepsze w tym wszystkim jest to ,że waży 15 kg i ma 98cm:tak:z czego cholera raczy wiedzieć:confused::eek:...chyba z powietrza

martttika, nie ma to jak poprawić sobie humor fajnym zakupem:-)

my też dziś korzystałyśmy ze słonka, Młodej aż trochę buźkę opaliło, a teraz jeszcze czeka mnie wyrabianie bicepów przy desce do prasowania, bo jutro do pracy, a Młoda na służbę do dziadków

Aga moze jest tam bezlatne to badanie ale ciezko sie w termin wcisnac po za tym oni nie honoruja skierowan z prywatnej kliniki tylko z funduszu zdrowia :baffled: wiec tak czy siak place...

ja za prenatalne tez płace... tak jak i za wiekszosc badan krwi, teraz refundowane są tylko te podstawowe a ceny są masakryczne.. w tym roku wszystkie badania dla kobiet w ciąży poszły w góre.. polityka prorodzinna:wściekła/y:

reklama
dzien dobry
my znow dzis wczesnie wstalysmy...
normalnie nie wyrabiam, od wczoraj mala boli kostka w nodze, ostatnio przy chorobie tez ja bolalo, tyle ze teraz poki co leki przeciwbolowe nie pomagaja...
normalnie dosc mam.

aga moja do niejadkow nalezala do 2 roku zycia, pozniej jej sie odmienilo...
teraz ma cos kolo 118 cm, i 24-25 kg:-D

kurde, ja jak cos tam jeszcze pamietam... placilam za niektore badania ale keidys chyba nie bylo tak zle jak teraz...

Do góry