reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

o to nawet nie wiedzialam ze teraz jest taki podzial na rano i popoludniu :szok: zanim moj bedzie mial 6 lat to sie pewnie jeszcze 500 razy wszystko pozmienia i wcale nie licze ze w tym kraju na lepsze :-D

reklama
u nas zerowka jest rano i popoludniu, przy czym ta popoludniowa jest darmowa, dzieci przerabiaja co trzeba i tyle.

dokonczylysmyz mala zadania i mamy luz
w weekend moze sobote imprezowac a w niedziele odpoczywac:tak::tak:

ja teraz siedze i narzekam ze sie nudze teraz tego nie doceniam ale wiem ze jak sie dzieciatko urodzi to bede blagac o takie 3 godziny dla siebie :-D:-D

milego wieczorku :tak:

ollka widocznie nie chce im się w to wszystko wnikać, bo po co im problemy? Przez taką olewczą kadrę kiedyś dojdzie do nieszczęścia, bo teraz kradną zabawki, a za parę lat będą walić inne dzieci i rośnie taki margines. Szok poprostu! Aaaaaa tak mi się przypomniało jak byłam w liceum i u nas w budynku mieściło się jeszcze gimnazjum i na zakończenie roku wychodząc ze szkoły chłopacy zaczęli walić swojego kolegę centralnie zaraz za szkolnymi schodami, a wychodząca nauczycielka uciekła, żeby tylko tego nie widzieć! Oczywiście wszystko widziała, a my bałyśmy się zareagować i obronić tego chłopaka, ale nauczycielce miałyśmy okazje przywalić za to co zrobiła!

raczkowa święta prawda! korzystaj teraz z tego czasu, bo później to nawet nie będziesz modliła się o to, żeby się ponudzić!

Raczkowa bo pełno filmów teraz powstaje i nawet niektóre fajne ale powielane pomysły to już nie wydają się interesujące. Do leżaczka ja kładłam jak miał gdzies miesiąc bo wcześniej poprostu nie miałam a na wyczucie ;-)
ollka22 widzę że w pewnych rzeczach nic się nie zmienia jak ja byłam w szkole też kradli, dawaj jej tylko do przedszkola coś po czym nie będzie rozpaczać. Śmiać mi się chce jak nauczyciele z rodzicami się przepychają kto powinien wychowywać itd chyba po to są instytucje przedszkolno/szkolne żeby pomagać w wychowaniu, powinno się razem wychowywać, pomagać a nie tylko jak coś nie tak zwalać winę
inamorate spokojnie nie szalej gro takich zabawek wydaje się wyrąbiste a potem dzieci trochę poszaleją i olewają. Ja kupiłam małemu na 1 urodzinki zebrę fischer skoczek za 200 zł i na początku szalał i wogóle a teraz sporadycznie z niej korzysta. Dlatego jak ktoś nie ma wypłaty powyżej średniej krajowej niech te pierwsze lata myśli o używanych na tablicy czy gdzieś można znależć ze swojego miasta, u mnie jest "pchli" targ też tam chodzę popatrzeć, właśnie muszę poszukać teraz używanego 3-kołowca bo ja wiem czy będzie jeżdził i ile, a jest na tyle mały że nie będzie się kłócił że chce nowy:-)

reklama
dzien dobry
bylam w przedszkolu... ale po rozmowie z pania oliwi i pania pedagog czuje sie jakbym byla z innego swiata....
podobno normlane jest to ze dzieci dziecia grzebia w szafkach... a ponoc panie mowia zeby juz nic w szatni nie zostawiali... jak dla mnie to nie jest rozwiazanie problemu bo w takiej sytuacji robi sie zebranie z rodzicami bo jak dla mnie kradzieze w przedskzolu to powazna sprawa....

zobaczymy co powiedza popoludniu bo maja rozmawiac z tymi 2 dziewczynkami....

poza tym u nas piekna pogoda....

Do góry