inamorate karmisz cycą? Jak tak to przyjdzie taki okres, ze te kilogramy polecą Ci jak szalone:-) Ja karmię mieszanie, u mnie waga stała w miejscu tak ok 3 miesiące, a teraz jestem chyba chudsza niż przed ciążą (co mnie niestety nie cieszy, bo wyglądam jak wrak człowieka). U mnie teraz na topie wypadanie włosów
Wiedziałam, że coś takiego nastąpi, ale sama jestem w szoku ile mi ich leci!!
Mam nadzieję, że nie zostanę łysa
Mojego tatuś też ma w głowie taką lampkę, która co jakiś czas mu się zapala sygnałem: mam dziecko
, jednak jak szybko się zapala tak szybko gaśnie
, a mi tylko tym zawraca głowę, bo żeby znikną raz na zawsze, to jak to się mówi: co z oczu to z serca
raczkowa ja jestem jeszcze na macierzyńskim, który kończy mi się 10 maja, a umowę miałam przedłużoną do czasu porodu, dlatego szukam pracy
śliwka ja jestem po ekonomicznym kierunku i to jest moja pasja i baardzo bym chciała w tej branży pracować, jednak jak zaczęłam pracować po liceum w gastronomii to i tak w niej siedzę
Był moment, że wydawalo mi się, że trochę osiągnęłam, bo w dwóch firmach pracowałam na stanowiskach kierowniczych, jednak teraz gdybym nawet chciała to tak wysoko nie mierzę, bo z dzieckiem taka nienormowana praca (niestety przeważnie nawet w domu jest sie pod telefonem) nie przejdzie. Poza tym szkolenia, wyjazdy, praca po godzinach w domu, nie dałabym rady:-( W podlaskim z dobrą pracą jest ciężko naprawdę. Bardzo mało firm chce tutaj inwestować, wręcz unikają jak ognia tak nieatrakcyjnego regionu, więc raczej nic się nie dzieje, a stare przedsiębiorstwa są zazwyczaj zamykane, bo robią się nie opłacalne. Króluje praca na czarno, a młodzi nadal wolą Anglię, czy Niemcy, niż zostawać tutaj... Dlatego narazie póki co szukam czegokolwiek co umożliwi mi zarabianie pieniędzy i wychowywanie dziecka, a po wakacjach będę się starała o praktyki w księgowości, gdzie po jakimś czasie męczarni za darmo (ale za to z okresem naprawdę zdobywania wiedzy praktycznej) może będzie mi łatwiej szukać czegoś porządnego. Wtedy zainwestuję w jakąś podyplomówkę i może coś w moim życiu ruszy :-)