reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

czesc,a ja hepi,balejaz zrobiony
wlasnie zjadlam sniadanko i musze smigac po mala za niedlugo
ale zade jeszcze w jedno miejsce ...:tak:
Natka co tam u Ciebie,jak Zosia i men???

reklama
a ja się melduje w przerwie pomiędzy sprzątaniem a sprzątaniem:confused2:
młody właśnie ma drzemkę, więc przynajmniej spokojnie mogę dokończyć...
z tym że zrobiłam sobie przerwę na caffee i słodkości żeby mieć dalej siły:-p

a w ogóle to dziś przyszedł do nas miś z allegro- jest przepiękny!!
normalnie napatrzeć się nie mogę na niego!!najchętniej już bym dała młodemu:-)

Cześć mamusiki:-)
U nas trochę śniegu spadło no i od rana leży, więc jest nawet biało choć z prześwitami;-)

Byłam na mieście dziś rozejrzeć się za prezentami, no i oczywiście wydałam pieniądze i nic nie kupiłam:wściekła/y: te prezenty spędzają mi sen z powiek w tym roku:crazy:

no już wam wszystko pisze:-p

chcemy drugą dzidzię:cool2: ale tak w miare szybko:sorry:
Zosia w Polsce u moich rodziców na wczasach:-) pracuje, ale nie codziennie- na pół etatu i jestem zadowolona:tak:
ogólnie wszystko w porządku- trudno mi tak szybko napisac co się działo przez ten czas:eek: ale postaram sie wam wszysko napiac i nadrobic, choc czasami was podczytywałam:cool2:
jagódko twój synuś śliczny, GRATULACJE!!!!

Czechow, a ty jak się czujesz??? pewnie brzuszek już ci doskwiera? chodzi mi np o spanie w nocy, jak wogóle znosisz ciąże? Gabrysia pewnie przeszczęśliwa?? a imie już wybrane dla córeczki??

tafi gratuluje pracy:tak:

hana, jak dzieciaczki??? Natalka za niedługo pewnie już ci chłopaków zacznie przyprowdzac:-p śliczna z niej dziewczynka:tak:

phantas, a Oliwka w przedszkolu szczęśliwa? życzę ci szybkiego znalezienia pracy:tak:

olka a twoja Oliwka? już zaklimatyzowana pewnie w przedszkolu??

basia- dzięki za klapsa- przywrócił mnie do porządku:cool:

dobry wieczorek ;-)
mala spi,ja pomylam gary,ogarnelam chate,pranie sie pierze,podlogi pomyte wszedzie mokro i uwiezilam sie przy kompie;-)
jeszcze uprasowac sobie rzeczy do pracy i mam czas dla siebie:-)

alonqa ja tez tak mam czasem wydam kase i a to co mialo sie kupic nie ma
Natka fajnie,ze u was dobrze i owocnych staran:cool2::cool2:

Czechow, a ty jak się czujesz??? pewnie brzuszek już ci doskwiera? chodzi mi np o spanie w nocy, jak wogóle znosisz ciąże? Gabrysia pewnie przeszczęśliwa?? a imie już wybrane dla córeczki??

Natka - miło że do Nas zawitałaś - brakowało Cię.
Czuję się różnie - czasami jak parowóz czasami worek treningowy - jeśli chodzi o spanie to tylko na plecach - żaden bok nie wchodzi w grę - mała tego nie lubi a ja nie szczególnie lubię na plecach bo to lekko nienaturalna pozycja dla mnie poza tym zauważyłam że mnie plecy bolą jak całą noc śpię w tej pozycji więc jest ciężko. Gabi jest szczęśliwa ale chyba ma lekko zachwiany obraz siostry - nie bardzo rozumie że mała na początku nie będzie się z nią bawiła i że czasami będzie płakała - znaczy wie że będzie płakała ale jeśli będzie taka jak Gabi to będzie płakać dość dużo..... no i też to że będę więcej czasu poświęcać niemowlakowi a nie jej - no zobaczymy jak to będzie.
Co do imienia to jeszcze nie zdecydowaliśmy może Laura, może Melania - mamy jakieś 10 imion które nam się podobają. To akurat jest u nas typowe Gabrysia też wybraliśmy w ostatniej chwili.

No to się rozpisałam, ostatnio nie miałam weny a teraz jak poszło to poszło....

Miłego dnia

dzień dobry
my właśnie jemy śniadanko. u mnie jeszcze dzisiaj bardziej dzień nauki, ale ostatni i o jutra sobie odpuszczam, sprzątanie czeka.

wczoraj posypało i zrobiło się ślisko, przez co wszyscy na drogach byli zaskoczenia, bo przecież nie co roku pada śnieg i nie co roku jest zima :confused2:. na drogach potworne korki, a do domu busem, którym zwykle jadę pół godziny wracałam półtorej :szok:. do tego był zapchany a ja stałam całą drogę. uwielbiam komunikację miejską... byłam w domu po 20, młodego położyłam do spania i sama zrobiłam to samo :tak:.

ja też mam problem z prezentami. tacie już kupiłam, mamie się wykosztowałam na mikołaja, więc teraz tylko jakiś drobiazg, ale dla Maćka nic nie mam... i zero pomysłów. ma tyle zabawek, że głowa mała :dry:.

ja nie miałam okazji wcześniej poznać natki, ale teraz przyłączam się do życzeń owocnych starań o dzidzię :tak:.

reklama
My też witamy natkę:-)
U nas zimno a mama coś mówiła że z soboty na niedzielę ma być minus 25 stopni:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: nie wiem skąd ona ma takie rewelacje, no ale zobaczymy:tak:
Śliwka nie martw się ja też narazie marnie z prezentami stoję...małemu kupiłam tylko piłkę do skakania i rozglądam się za czymś jeszcze:tak:

Do góry