reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
Czechów to ja ci powiem na pocieszenie że kazda cesarka inna i ich tez nie ma co porównywac to że pierwsza przeszłas lekko to kolejna nie musi byc podobna
ja miałam 4 więc wiem co mówie :cool2:

Pewnie masz rację Basiu - bardziej chodziło mi o to że cesarkę "znam" a poród naturalny nadal jest niewiadomy = no chyba że z opowieści..... zobaczymy co będzie histeryzować nie będę :cool2:

Witam wieczorową porą

Czechow – 2 szkl mąki, ¾ szklanki cukru (albo ½ cukru pudru),łyżeczka proszku do pieczenia, 4 żółtka, ¾ paczki masła, zmielone bakalie.
Mąkę, cukier i masło zagniatasz razem, dodajesz żółtka i zagniatasz do momentu aż masa będzie miała konsystencję „ciastoliny” J Jeśli masa będzie za bardzo się kleiła to dosypujesz trochę mąki. Do masy dodajesz zmielone bakalie (nie za dużo, jakieś płatki migdałowe i może skórka otarta). Masę rozwałkowujesz na grubość około 3 mm i wycinasz ciasteczka. Wkładasz do nagrzanego piekarnika do momentu zarumienienia się (10-15min). I już. Można zjeść od razu ale koleżanka mi powiedziała, że najlepsze są po 3 – 4 tygodniach, więc ja moje poprzekładałam do wiadereczek i czekają na święta J. Oczywiście, że spróbowałam i są bardzo dobre, nie są bardzo słodkie.
Baśka – Ty cztery cesarki miałaś?? To tak można??

Martuchaa a jakiego misia kupiłaś? :-p

Miecię:-):-D

a my zrobiliśmy pierniczki i też czekają do zmięknięcia:cool2:
ale na te ciacha chyba też się skusimy;-)

czechow ja miałam bardzo miły poród naturalny więc gdybyś jednak rodziła naturalnie to takiego ci życzę:-)

zmykam na film, dobranoc eseczki;-)

czesc babeczki
czytam czytam ale czasu mało jak cholera --- może przez to że ciemno już o 16 i moje siły witalne maleją do zera:sorry:--- i ostatnio miałam bardzo zalatany czas i nawet nie mam czasu by pierdnąć w spokoju ---sorki:laugh2:

co do tematu któy wywołał dziś sporo emocji to jeszcze wrzuce swoje 5 groszy --- jest nawet coś takiego jak bajkoterapia - jak najbardziej opowiadać pokazywać - a później jakby jeszcze było spotkanie z mikołajem --- oj wielka radość dla dziecka---- wiem jak to jest - co dzien pracuję między innymi na odzziale rehabilitacji dzieci - i często są dzieci upośledzone - nawet takie co jedynie się ślinią na wózku - i widzę ich reakcje na cokolwiek bajkowego - bo i takie zajęcia koleżanki prowadzą...

przepisiki zapodajecie---------hmmmm - a ja na diecie bezmącznej:eek:

marta - a TY cosik jeszcze gubisz:-p czy już zgubiłaś co chciałaś?

zdrówka dla dzieciaczów
brzusze pogłaskać;-)
no i pozdrawiam
mam nadzieję ze czasu przybędzie wkrótce:sorry:

Phantas bardzo dziękuję za przepis - jutro albo pojutrze wypróbujemy - zobaczymy jak to wyjdzie

Hana - mam kilka przepisów dla bezglutenowców i innych mogę ci przesłać jak dasz mi swój mail.

Zmykam dobranoc

reklama
dzień dobry!

wreszcie tydzień który trochę zwolnił bo ostatnie strasznie szybko leciały dni;-)

tafi ja tak się ucieszyłam jak zobaczyłam aukcję że brałam pierwszego jakiego zobaczyłam:-D w zeszłym roku nie mogłam trafić.
Ale misiek śliczny(jak wszystkie zresztą) i mam nadzieję że Nikusiowi się spodoba:tak:

hana już się nie odchudzam, za tydzień pewna sprawa która okazała się najlepszą kuracją odchudzającą bo nerwów nic nie jadłam:sorry::happy:

Do góry