reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

ja juz po zakupach, papier do pakowanai jest jak mala zasnie to sie za to wezne.

moj brat dzwonil 3 razy bo mial porblemz wyborem czegos dla oliwi... ja im tluamczylam sto razyz e nei chce nic co ma kolka i jezdzi ani nic stojacego... i co on sie mnie pyta czy zestaw lekarza z wozkiem na kolkach czy toaletke... to kazalam mu szukac czegos innego.

Mamciu Julcia pewnei sie ucieszy, moja uwielbia wozki, niedawno od babci dostala blizniaka i teraz najchetneij to wszytstkie lalki by do niego dala.

reklama
dzień dobry!
Maciej już z rana odkrył prezenty pod poduszką i był bardzo zdziwiony, to właściwie jego pierwszy Mikołaj. dostał pierwsze puzzle, memory i książeczkę. z tą książką to fajna historia, bo młody ją zobaczył, otworzył i krzyknął 'baja!' :laugh2:. teraz chodzi i jak zobaczy książkę od razu pokazuje palcem i mówi 'baja'. do tej pory mówił tylko mama, baba i dziadzia, dlatego tak się ekscytuję nowym słowem ;-).

witam popoludniu
moja rano jakos zapomniala o mikolaju,polezala troche i dopiero jak doszla,ze dzis nie poniedzialek,piatek,a niedziela to zaczela szukac prezent:-D,a na 14 bylismy u znajonyh tam przychodzil Prawdziwy Mikolaj i jeszcze jeden prezent dosala Oli
przed chwilla gralismy w gre od Swietego

Mamuska fajnie,ze maja bal w przedszkolu
Sliwka kiedys przywitalam sie z toba na gg ,dotalas cos??
w ktorej czesci Kr mieszkasz?

teraz probuje jej bajke ulubiona na kompie puscic Barbi i 3 muszkieterki,

Ostatnia edycja:
my juz po mikolaju, mloda abrdzoz adowolona, majka za to malo zaintertesowana.
Oliwka dostala jeszcze barbi na rolkachz psem, podoba jej sie:)

Fioletka twoj synus jest juz duzy i wedlug mnie zrozumialby o co chodziz tym swietem, u nas juz rok temu byl prawdziwy mikolaj:)
oliwka juz spi,a ja mam wiecozr dla siebie:)

Mamuska super ze Julka ma bal, moja sie doczekac nei moze balu przebierancow w przedszkolu:)

Bry wieczór... u nas też był mikołajek - mała napisała w liście że chce pluszowego łabędzia więc dziś rano czekał na nią przed pokojem - strasznie jej przypadł do gustu.... teraz go ciągle nosi. Poprosiłam m. o niemieckie imię (nie wiem dlaczego niemieckie ale cóż) więc łabędź nazywa się Heidi.

Mam pytanko z innej beczki poszukuje prostego przepisu na ciasteczka które mogłabym robić z małą - mała pała miłością do wałka i chciałaby zrobić ciasteczka z formy ale ja nie znam takiego przepisu który mogłabym wykonać z nią. Ostatnio robiłyśmy babeczki jogurtowe i tak jej się spodobało że teraz cały czas mnie męczy.

Czyli pokrótce czy znacie jakiś prosty przepis na ciastka?

FIOLETKA a jak jest z jego snem bo z tego co pamiętam to keidys był u was najwazniejszy i najtrudnieszy problem ?

no i niby nie obchodzicie a pisałas ze dla wszystkich prezenty juz masz :sorry:

reklama
Fioletka powiem szczerze, ze mam już dość czytania Twoich bzdur. Denerwują mnie Twoje wpisy i już. Uważam, ze nie dorosłaś do bycia mamą i nie dam sie przekonać, że jest inaczej. Jeśli Twoje dziecko cierpi na jakieś schorzenie tym bardziej powinnaś mu dać wiecej akceptacji. To, ze dziecko nie rozumie kto to jest Mikołaj nie oznacza, zeby mu o tym nie opowiadać. Moje dzieciaki też nie wiedzą kto to jest Mikołaj, ale przez to, ze im opowiadaliśmy i pokazywaliśmy bardzo sie cieszyli i myślę, że w przyszłym roku już będą wiedzieć.
Nie będę się tu wymądrzać, bo też mi czasem nie chcę i też narzekam na wiele rzeczy, ale Ty to przebijasz wszystkich.
Zaakceptuj w koncu swoje życie i nie lamentuj cały czas na tym forum.
Nie wypowiadałam się na Twój temat tylko czytałam, ale gdy widzę wpis
"Tylko po prostu nie wciskam małemu tekstów o świętym mikołaju. Bo do niego coś takiego nie dociera...
to troszkę mnie to poirytowało i już.
To jest moje zdanie i je wypowiadam. I tyle.

tak w ogóle to dzień dobry wszystkim :cool2:

Do góry