reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Czechow wysoka macie stawke zywiniowa...

ja sadze ze u nas dodatkowo to bedzie ubespieczenie, komitet i jakies zajecia...
sadze ze tak jak u Agi zamknie sie to w 150 zl.

To nie jest wysoka stawka żywieniowa - w większości przedszkoli (publicznych) stawka wynosi 9 zl. a zdarza się i 10 pln. Może chodzi że to w wawie... nie wiem.

Fajnie że się wyrobicie w 150 pln - my i tak oszczędzamy - w prywatnym płacilibyśmy 940 (po podwyżce) + jakieś kolejne 60 innych opłat - więc ja jestem zadowolona.

Nie bardzo wiem o co chodzi z tym komitetem - dlaczego ja mam na nich płacić?

reklama
ten komitet to niby na rzeczy dla dzieci, tylko nie wiem po cos koro ja np i tak musialam wszytko oliwi kupic....

jejku ta oplata w prywatnym naprawde wysoka, u nas bylo 550zl, nie wiem jak teraz...

Muszę się dokładnie dowiedzieć o co chodzi z tym komitetem - nie chodzi (nie tylko) o kasę ale nie chcę płacić za to że kilka pań będzie ciasteczka zajadać i pić herbatkę.

Prywatne w wawie mniej więcej tyle kosztują - od września praktycznie wszystkie podniosły opłaty.
Prywatne za 550 - he he he - nie słyszałam o takim w wawie.

dziewczyny musze zas wyprowadzic z bledu,te 150 to tylko oplaty na zebranie,a do 10.09 jeszcze oplata za pprzedszkole 153 podstawa i 5,50 chyba za posilek doba tj za 22 w tym miesiacu 274 zlote plus te wczesniejsze 150 zl
czechow a co do komitetu,to w tamtym rokuplacilismy 40 zl jak dobrze pamietam i poszlo na kwiaty na dzien nauczyciela(choc ja przewodniczaca zapomnialam,dobrze ze skarbnik pamietal), na prezent na mikolaja, na ceranike na dzien babci i dziadzi,na wycieczke calodniowa (Oli wtedy miala ospe to dostaliscmy zwrot -bylam w zdziwiona) i jak jeszcze cos zostalo na drobne rzeczy, nie wiem czy za teatrzyk taki zewnatrz placilismy po 5 zl czy mi sie pierwzse z tym obecmym przedszkolem myli
komitet moim zdaniem jak idzie na takie rzeczy dobra rzecz,przynajmniej mielismy z glowy zbiorki kasy w ciagu roku, a placilismy dodatkowo kto chcial za fotografa tzm za zdjecie grupowe czy z imprezy mikolajawej,karn

Dzięki za wytłumaczenie - jeśli to tak przestawią to nie widzę problemu w płaceniu.

150 wydawało mi się mało ale nie znam rzeczywistości poza wawą.

Hej hej

Czy nas jeszcze pamiętacie? :)

Troszkę mnie nie było, dużo się pozmieniało i zmienia się nadal ...
komputer odstawiłam na bok, ale ... jakoś samotna nadal się czuję.
Więc mam zapytanie : można powrócić? :)

reklama
czesc dziewczeta:-)
nadajemy od mamy, od rana latalismy szukac pralki do nas do domu i przez to ze mamy pod zabudowe pod blat nie kazda nam wejdzei a juz napewno nie taka jaka chcialam:confused2:

teraz wcinamy obiad u mamy a widze ze u was na tapecie prasowanie:cool2:

tafi a jak tam u ciebie? od wczoraj nic nie napisalas?? kciuki zacisniete byly!;-)

Do góry