reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Agutka ja już myślałam, że buty do ślubu szukasz i taki masz pomysł ;-)
Phantas :-) co szykujesz na urodzinki ukochanego?;-)

reklama
Zuzia już śpi - jakaś dziś "nie w sosie" wstała. :baffled: :sorry2:

Tafojka,ja Cię prosze,hehehe. ;-) :-D No,a buty do ślubu już mam. :tak: :-)

Phantas,właśnie,co planujesz z tej okazji? :-)

Prezent kupiłam już miesiąc temu - prawie wszystkie części Batmana - ostatniej tylko nie kupiłam bo już mi kasy nie starczyło (kiedyś powiedział, że chciałby mieć całą kolekcję), a planuję - raczej nic - najpierw chciałam go zabrać do knajpy w której, jeszcze nie był, bo tam super jedzonko jest i wystrój też, ale zawsze jak tam byłam to rachunek na dwie osoby wynosił ponad 200 :dry: Więc bez przesady - jego prezent wyniósł mnie ponad 150 zł. Skończyło się na tym, że uzgodniliśmy że pójdziemy sobie spokojnie zjeść do restauracji chińskiej (bardzo dobre jedzonko w przystępnych cenach a on też tam nie był, a później zwyczajnie pójdziemy do kina - bo dawno nie byliśmy. Urodziny to on robi jutro, idziemy gdzieś na miasto. Dziś tak spokojnie bo jutro do pracy :-)

Agutka - super ten misiak, ale czy Zuzia nie jest za duża do niego?? bo on ma 130 cm ale chyba z głową razem co??

Ale gradzisko u Nas przeszło! :szok: Normalnie wielkości śliwek conajmniej! :szok: Tak waliło w dach,że myślałam,że ktoś po nim chodzi! :szok:
A tak w ogóle dzisiaj byłyśmy w mieście,później na podwórku,aż w końcu Nas deszczyk do domu pogonił. :-p No to się z Zuzią zawzięłyśmy i zrobiłyśmy ciasto Bounty - jutro będziemy je jeść! :evil: :-D :-p

Phantas,myślę,że stanowczo Zuzi wystarczy do dziennych drzemek. :tak: :-)

- Odkąd jestem w ciąży, nie jestem w stanie zasnąć zanim nie wezmę kilku plasterków cebuli. Czy to normalna zachcianka?
- To zależy co Pani z nimi robi...

* * *

- Im w bardziej zaawansowanej ciąży jestem, tym więcej ludzi się do mnie uśmiecha. Dlaczego?
- Bo jest Pani od nich grubsza.

* * *

- Mój mąż i ja jesteśmy bardzo atrakcyjni, stąd wniosek, że nasze dziecko będzie wystarczająco śliczne, żeby występować w reklamach. Z kim mam się skontaktować?
- Z terapeutą.

* * *

- Skąd mogę wiedzieć czy moje wymioty są związane z porannymi mdłościami, a nie z grypą?
- Jeżeli to grypa, wydobrzeje Pani niebawem.

* * *

- Odkąd jestem w ciąży urosły mi piersi, brzuch, a nawet stopy! Czy jest coś co się zmniejszy?
- Tak, pani pęcherz.

* * *

- W jakich okolicznościach seks w ostatnim miesiący ciąży nie uszkodzi płodu?
- Kiedy będzie to seks między Pani mężem a inną kobietą.

* * *

- Czy poród jest przyczyną hemoroidów?
- Poród jest przyczyną wszystkiego, za co tylko chce Pani go obwinić.

* * *

- Gdzie jest najlepsze miejsce do przechowywania mleka z piersi.
- W piersiach.

* * *

- Czy jest jakaś bezpieczna alternatywa dla laktatora?
- Tak, usta dziecka.

* * *

- A co to jest odruch chwytny?
- To rekacja ojca kiedy zobaczy Pani "nowe" piersi...

* * *

- Czy matka może zajść w ciążę w okresie karmienia piersią?
- Tak, ale będzie to łatwiejsze jak najpierw odsunie dziecko od piersi i położy je spać.

Ostatnia edycja:
witam wieczorem
ja od wczoraj bylam odcieta od neta, koszmar.

Agutka Oliwka na urodizny dostala namiot ze spiworem i tez myslalamze ebdzie wnim spac.. i teraz lezy w szafie.

u nas pogoda super, siedzimyw parku, jutro moze do odnaimy sala zabaw.

reklama
Dzień dobry

jak zwykle kawa od rana :-)

oczy mnie bolą - mam ochotę wyłączyć komputer :baffled:

Wczoraj byliśmy na kolacji - bardzo smaczna była, mieliśmy iść do kina, ale jak sobie wyliczyliśmy że o 24 byśmy byli w domu, więc spać byśmy poszli o jakiejś 1 w nocy a dzisiaj czeka nas ciężka impreza, a poza tym byliśmy zmęczeni to sobie darowaliśmy :-) I dobrze bo chciałam iść na X-Mena a ten film wolę oglądać w pełni świadomości by móc zachwycać się efektami specjalnymi :-):-):-)

Wyobraźcie sobie że Oliwcia wczoraj w przedszkolu zrobiła laurkę dla P na jego urodziny, ale zapomniała jej zabrać więc w domy zrobiła mu drugą :-):-):-). Kochane dziecko - kocham ją nad życie i mam nadzieję że nie zacznie pytać o "tatę" bo mi serce chyba stanie (i jeśli powie "tata" do P to chyba też).

Agutka - dobre - ja mam za to fajne teksty autentycznych rozmów pilotów - wczoraj jak czytałam to mnie pół budynku słyszało jak się śmiałam i oczywiście rozmazałam cały makijaż :-)

Do góry