reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
ja według różnych wersji mam termin od 18 do 25 lipca więc też bedę tu z Wami czekać,chciałabym wcześniej,ale mam przeczucia że mała nie bedzie się spieszyć;-)
Ja wg usg ze stycznia na 17go ;) także bardzo podobnie ;) i też czuję, że młody będzie chciał zostać w brzusiu jak najdłużej :p

Jestem już po wizycie. Dzisiaj poszło szybciutko i wyszłam zadowolona :) Wszystko z małym dobrze - 34tc, waga 2650g, brzuszek nadal ciut większy, ale wzrost proporcjonalny.
Mały oczywiście najpierw nam pokazał, że jest chłopcem, tak w razie czego, żebyśmy nie zapomnieli :) Buźkę zasłaniał rękami i nogami, ale dziś lekarce się udało cyknąć śliczne foto w końcu! :D

W końcu też mam wstępny termin cc ustalony na 7.7 :) Lekarka będzie próbować przyspieszyć o tydzień, ale na chwilę obecną nie mają wolnych terminów. Mam czekać 2 tyg na potwierdzenie daty.

Mam zapisaną insulinę nocną. Aplikuję ją o 22, zaczyna działać po 10 godzinach. Wczoraj pierwszy raz wkłuwałam i dziś cukier na czczo ok ale po śniadaniu już nie. :(
Wiem że każdy organizm inaczej reaguje na różne produkty ale u mnie, mam wrażenie, jest tak że jednego dnia chleb orkiszowy obniża mi wynik a następnego już nie. Strasznie mnie to wszystko dołuje... Dziś kupiłam sobie chleb o niskim indeksie glikemicznym, zjem na kolację i zobaczymy jak to będzie.
Ogólnie widzę że przez tą cukrzycę dość mocno podupadła moja psychika...

Lila, pokazuje :)
Policzki to ma takie pulchne dla babć do podszczypywania :p

Załączniki

• baby.jpg
    baby.jpg
    48,5 KB · Wyświetleń: 107
Jestem już po wizycie. Dzisiaj poszło szybciutko i wyszłam zadowolona :) Wszystko z małym dobrze - 34tc, waga 2650g, brzuszek nadal ciut większy, ale wzrost proporcjonalny.
Mały oczywiście najpierw nam pokazał, że jest chłopcem, tak w razie czego, żebyśmy nie zapomnieli :) Buźkę zasłaniał rękami i nogami, ale dziś lekarce się udało cyknąć śliczne foto w końcu! :D

W końcu też mam wstępny termin cc ustalony na 7.7 :) Lekarka będzie próbować przyspieszyć o tydzień, ale na chwilę obecną nie mają wolnych terminów. Mam czekać 2 tyg na potwierdzenie daty.
Gratuluję wizyty. Fajna data na cc. Szczęściarzem będzie.
Mam zapisaną insulinę nocną. Aplikuję ją o 22, zaczyna działać po 10 godzinach. Wczoraj pierwszy raz wkłuwałam i dziś cukier na czczo ok ale po śniadaniu już nie. :(
Wiem że każdy organizm inaczej reaguje na różne produkty ale u mnie, mam wrażenie, jest tak że jednego dnia chleb orkiszowy obniża mi wynik a następnego już nie. Strasznie mnie to wszystko dołuje... Dziś kupiłam sobie chleb o niskim indeksie glikemicznym, zjem na kolację i zobaczymy jak to będzie.
Ogólnie widzę że przez tą cukrzycę dość mocno podupadła moja psychika...
Ja też rano moge mniej niż wieczorem. I ruch pomaga zabijać cukier. Głowa do góry. Już niedaleko

reklama
Do góry