reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Dziewczyny te po 35 tyg.. jak Wam lekarz mówi oszczędzać się to nie znaczy leżeć plackiem bo to już nie czas na to. No i jak decydujecie się na herbatki z malin to raczej radziłabym odstawić juz magnez bo jedno w drugie włazi:) Odradzam leżenie z tego faktu,że to ani sił ani kondycji nie doda a niedługo te siły naprawdę będą potrzebne. I czas zacząć ćwiczenia mięśni kegla jak chcecie szybko dojść do siebie po sn :)
Gratki udanych wizyt:)

reklama
Jedyne co mogę doradzić do porodu sn trzeba się nastawić na ból i to mocny lepiej się miło rozczarować gdyby był lżejszy ale nie ukrywajmy to naprawdę boli

A po cc na drugi dzień chodziłam i bylam bez środków przeciwbólowych ale u mnie inną sytuacja nie miałam czasu myśleć o bólu choć wstałam dopiero z łóżka po 17h od cc

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewuszki nie stresujcie się skrocona szyjka, bo tak naprawde mozecie chodzic z takowa jeszcze dlugo ;) jestesny prawie juz jak tykajace bomby tylko nie wiemy kiedy nastapi wybuch[emoji14]Ja np w pierwszej ciazy nie miałam ŻADNYCH objawow zblizajacego sie porodu, baaa nawet rano bylam na kontroli (maly wysoko ulozony, szyjka dluga zamknieta itp) a syn postanowił zrobic psikusa i w nocy zaczal sie porod :) takze spokojnie ciezaroweczki :) pozostaje nam spakowac torby i czekac na godzine "0" :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewuszki nie stresujcie się skrocona szyjka, bo tak naprawde mozecie chodzic z takowa jeszcze dlugo ;) jestesny prawie juz jak tykajace bomby tylko nie wiemy kiedy nastapi wybuch[emoji14]Ja np w pierwszej ciazy nie miałam ŻADNYCH objawow zblizajacego sie porodu, baaa nawet rano bylam na kontroli (maly wysoko ulozony, szyjka dluga zamknieta itp) a syn postanowił zrobic psikusa i w nocy zaczal sie porod :) takze spokojnie ciezaroweczki :) pozostaje nam spakowac torby i czekac na godzine "0" :)

oo to tak jak ja z moją drugą córką, zero objawów zbliżającej się godziny 0. Czop odszedł mi miesiąc wcześniej i później cisza. Pewnego ranka obudziło mnie mokre łóżko od wód i tyle, żadnych przeczyszczeń jelit na 2 dni przed, zmian apetytu, no nic:) Zadzwoniłam sobie po męża że ma przyjechać z pracy i to jeszcze z tekstem "tylko na luziku bo mamy czas" i na spokojnie po domu jeszcze chodziłam:)

Ja rano bylam na ktg i mówili że jeszcze nic się nie dzieje wieczorem miałam skurcze pojechalam do szpitala nad ranem myślałam że mnie odesla do domu bo przeszły i nagle wody odeszły po 2,5h majka była na zewnątrz

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

No mi wlasnie tak lekarz mowil, ze ciezko przewidziec bo niektore maja skrocona od 25 i rodza po terminie a niektore nie maja zadnych objawów i nagle bum. Przynajmjiej wiem skad ten bol pachwin, maly sie obnizyl i ciagnie bardziej

Iwona ki nawet wcześniej czop nie odszedł :)
Hehe pamietam jak dzis jak bylam na zakupach zeby sobie jedzonko na sylwestra pokupowac i ta bezcenna radosc ze zrobie krokiety (mialam straszna chęć na nie) po porodzie chec juz przeszla na nie[emoji14]

reklama
Lepiej sie milo zaskoczyc porodem niz rozczarowac ja syna rodzilam 15h i powiem wam ze lezalam tylko na badanie bo ja mialam bole i z brzucha i z kregoslupa ale na szczescie znosne tylko dostalam relanium bo cisnienie bardzo mi skoczylo i poszlam na jakis czas spac zeby je obnizyc z corka 11 h ponad i tez mialm bole z brzucha i z kregoslupa w dodatku kolka nerkowa wymioty przy porodzie szybko stracilam sily bo mala zle weszla i cwiczenia mnie wykonczyly wiec mala byla wyciagana vacum.

Do góry