reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Dziewczyny te po 35 tyg.. jak Wam lekarz mówi oszczędzać się to nie znaczy leżeć plackiem bo to już nie czas na to. No i jak decydujecie się na herbatki z malin to raczej radziłabym odstawić juz magnez bo jedno w drugie włazi:) Odradzam leżenie z tego faktu,że to ani sił ani kondycji nie doda a niedługo te siły naprawdę będą potrzebne. I czas zacząć ćwiczenia mięśni kegla jak chcecie szybko dojść do siebie po sn :)
Gratki udanych wizyt:)

reklama
Jedyne co mogę doradzić do porodu sn trzeba się nastawić na ból i to mocny lepiej się miło rozczarować gdyby był lżejszy ale nie ukrywajmy to naprawdę boli

A po cc na drugi dzień chodziłam i bylam bez środków przeciwbólowych ale u mnie inną sytuacja nie miałam czasu myśleć o bólu choć wstałam dopiero z łóżka po 17h od cc

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewuszki nie stresujcie się skrocona szyjka, bo tak naprawde mozecie chodzic z takowa jeszcze dlugo ;) jestesny prawie juz jak tykajace bomby tylko nie wiemy kiedy nastapi wybuch[emoji14]Ja np w pierwszej ciazy nie miałam ŻADNYCH objawow zblizajacego sie porodu, baaa nawet rano bylam na kontroli (maly wysoko ulozony, szyjka dluga zamknieta itp) a syn postanowił zrobic psikusa i w nocy zaczal sie porod :) takze spokojnie ciezaroweczki :) pozostaje nam spakowac torby i czekac na godzine "0" :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewuszki nie stresujcie się skrocona szyjka, bo tak naprawde mozecie chodzic z takowa jeszcze dlugo ;) jestesny prawie juz jak tykajace bomby tylko nie wiemy kiedy nastapi wybuch[emoji14]Ja np w pierwszej ciazy nie miałam ŻADNYCH objawow zblizajacego sie porodu, baaa nawet rano bylam na kontroli (maly wysoko ulozony, szyjka dluga zamknieta itp) a syn postanowił zrobic psikusa i w nocy zaczal sie porod :) takze spokojnie ciezaroweczki :) pozostaje nam spakowac torby i czekac na godzine "0" :)

oo to tak jak ja z moją drugą córką, zero objawów zbliżającej się godziny 0. Czop odszedł mi miesiąc wcześniej i później cisza. Pewnego ranka obudziło mnie mokre łóżko od wód i tyle, żadnych przeczyszczeń jelit na 2 dni przed, zmian apetytu, no nic:) Zadzwoniłam sobie po męża że ma przyjechać z pracy i to jeszcze z tekstem "tylko na luziku bo mamy czas" i na spokojnie po domu jeszcze chodziłam:)

Ja rano bylam na ktg i mówili że jeszcze nic się nie dzieje wieczorem miałam skurcze pojechalam do szpitala nad ranem myślałam że mnie odesla do domu bo przeszły i nagle wody odeszły po 2,5h majka była na zewnątrz

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

No mi wlasnie tak lekarz mowil, ze ciezko przewidziec bo niektore maja skrocona od 25 i rodza po terminie a niektore nie maja zadnych objawów i nagle bum. Przynajmjiej wiem skad ten bol pachwin, maly sie obnizyl i ciagnie bardziej

Iwona ki nawet wcześniej czop nie odszedł :)
Hehe pamietam jak dzis jak bylam na zakupach zeby sobie jedzonko na sylwestra pokupowac i ta bezcenna radosc ze zrobie krokiety (mialam straszna chęć na nie) po porodzie chec juz przeszla na nie[emoji14]

reklama
Lepiej sie milo zaskoczyc porodem niz rozczarowac ja syna rodzilam 15h i powiem wam ze lezalam tylko na badanie bo ja mialam bole i z brzucha i z kregoslupa ale na szczescie znosne tylko dostalam relanium bo cisnienie bardzo mi skoczylo i poszlam na jakis czas spac zeby je obnizyc z corka 11 h ponad i tez mialm bole z brzucha i z kregoslupa w dodatku kolka nerkowa wymioty przy porodzie szybko stracilam sily bo mala zle weszla i cwiczenia mnie wykonczyly wiec mala byla wyciagana vacum.

Do góry