reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Witajcie. Ja juz po wizycie. Moj maly wazy 2 kg i termin usg wyrownal sie z OM. Ogolnie nie bedzie duzy. Lekarz namawia mnie na porod SN bo ta pepowina to niby na szyi a troche na buzie nachodzi i mowil ze jak sie upre to zrobi cc ale ze on by sie wstrzymal z ta decyzja. Pozatym to jesten trochę przerazona bo mowil ze główka sie obnizyla i szyjka skrocila ale zaraz zaczal mowic ze to juz taki etap ze tak sie moze dziac. Ogólnie to wcale mnie to nie uspokoilo i zaczynam sie bac ze urodze za wcześnie :( najpierw przyczepil sie ze dziecku za szybko serce bije a pozniej zmierzyl i wyszlo 150 i powiedział ze ok. Tak ze mna rozmawial jakby wiedział ze nie urodze w terminie tylko wcześniej albo mi juz to tak utkwilo.

reklama
Wmazur,Agula,Julka niezazdroszczę Wam dzisiejszego stresu,ale najważniejsze że w rezultacie wszystko w porządku!!!głowy do góry!

Julka, hmm, myślę, że gdyby to mogło być rzeczywiście już to by powiedział. Może i się coś kręcić zaczyna, ale ze skróconą szyjką też jeszcze pochodzić można. Główka do góry! Dobrze, że wsio ok. A kiedy teraz do niego idziesz? Jesteśmy w sumie na tym samym etapie ciąży, ciekawe ile moja będzie w poniedziałek ważyła...

Lila ja teraz mam wizyty co 2 tygodnie ;) mysle ze jakby bylo coś na rzeczy to by mnie wyslal do szpitala no ale musze sie oszczędzać i wiecej lezec zeby wytrzynac jak najdluzej

Gratuluję udanych wizyt :)
Julka, odpoczywaj... nie dużo zostało, wiec dasz rade donosic :)

Ja ide jutro na 1100.. stresik :szok:

Moja dzisiejsza wizyta to jakas porażka [emoji58]byłam u położnej w szpitalu i tutaj określają wielkość dziecka po mierzeniu brzucha[emoji19]stwierdzili,ze dziecko jest mniejsze niz 4tyg temu wiec podłączyli mnie pod ktg a następnie wysłali na usg nie powiem strach w oczach miałam bo lekarz mnie uspokajał i pocieszał po usg wyszło,ze dziecko jest zdrowe i normalnych gabarytów tylko tak sie układa i jest bardzo nisko dlatego takie pomiary brzucha mi wychodza[emoji45] Maluszek w 34i3dniu wazy 2307g [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Ja pamiętam że ty masz mały brzuszek to to jest w ogóle bez sensu to mierzenie
Teraz czas na moją relację:

po super stresach są jakieś pozytywy. Mała waży w 36tyg 2600g podobno będzie mała. Wynik GBS mam ujemny :) ogólnie wszystko ok, ułożona główką w dół. Mam zadzwonić do swojej lekarki, bo wiztę mam za 2 tyg, ale ze względu na te wody to powinnam mieć za tydzień.
Szyjka długa, zamknięta.
Gratuluję wizyty
Witajcie. Ja juz po wizycie. Moj maly wazy 2 kg i termin usg wyrownal sie z OM. Ogolnie nie bedzie duzy. Lekarz namawia mnie na porod SN bo ta pepowina to niby na szyi a troche na buzie nachodzi i mowil ze jak sie upre to zrobi cc ale ze on by sie wstrzymal z ta decyzja. Pozatym to jesten trochę przerazona bo mowil ze główka sie obnizyla i szyjka skrocila ale zaraz zaczal mowic ze to juz taki etap ze tak sie moze dziac. Ogólnie to wcale mnie to nie uspokoilo i zaczynam sie bac ze urodze za wcześnie :( najpierw przyczepil sie ze dziecku za szybko serce bije a pozniej zmierzyl i wyszlo 150 i powiedział ze ok. Tak ze mna rozmawial jakby wiedział ze nie urodze w terminie tylko wcześniej albo mi juz to tak utkwilo.
Niektóre babeczki ile czasu już chodzą ze skróconą. Pewnie niepotrzebnie się stresujesz

Co do skracania sie szyjki nie ma co sie az tak martwic bo wiekszosci kobiet w tym etapie juz sie skraca a duzo kobiet od dluzszego czasu sie meczy z krotka szyjka i rodza w terminie badz nawet po znam kilka takich przykladow. Ja za tydzien mam wizyte ciekawe jak tam mala.

reklama
Do góry