reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

A ja dziś miałam badania krwi i już wieczorem miałam wyniki i wszystko w normie, jeden wskaźnik trochę obniżony i przeczytałam świadczy o tym że mam trochę za mało żelaza Ale to lekko obniżony.
Już nie moge się doczekać piątkowego usg!

reklama
Dziewczyny jaką wagę mają wasze dzieciaki moja wczoraj miała 489g przytyla przez dwa tygodnie 100g i trochę się martwię
Jeszcze wczoraj lekarka o tych przeplywach nie podobała mi się jej mina a jak spytalam to powiedziała że wszystko jest ok

Ważne ze przybiera a ile to tera usg będzie różnie pokazywać jest wysoki próg błędu.

Nie martwcie się na zapas.gdyby coś było nie tak lekarz by ci powiedział na pewno

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

teraz na każdej wizycie będzie podawana waga ? bo crl juz napewno nie :) ciekawe ile mój waży, prawie 2 i pół tygodnia temu miał 370 gr, może już poł kg :)

hej, wczoraj pozno juz wrocilismy do domu z Warszawy, Rożyczka dalej jest Rożyczk a najwazniejsze, ze przeływy są w normie i mogliśmy wrócić do domu. Widać, że tu ma znaczenia sprzęt i doświadczenie lekarza. dziękujemy za kciuki przydały się. kolejna wizyta za 4 tygodnie a potem juz co 2 tygodnie. oby takie wyniki byly dobre do lipca i abyśmy bezt tych transfuzji dały rade, bo bardzo ich nie chce. pobrali mi tez krew na wynik ilosci przeciwcial, aby byly na tym samym poziomie, choc wynik poznam dopiero i tak na wizycie w kwietniu.

@fazerkamm @paula_dabro gratuluje udanych wizyt
@iwonaimaja rowniez sie ciesze, a waga tak nie przejmuj, najwazniejsze ze przybiera na wadze.

@madziolina_p kciuki za piatkowa wizyte

Wlasnie dziewczyny bo ja juz chyba szukam dziury w całym. Zaczęłam przeglądać te dane z usg połówkowego i mam tam opisana kość nosowa ze ma długość 5,1mm. Naczytałam sie w necie ze zbyt krótka moze świadczyć o ZD. Zaczęło mnie to martwić bo na 1 genetycznym usg przeziernosc była na granicy normy co tez moze świadczyć o ZD ale Pappa wyszedł ok. Teraz gin powiedział ze wszystko ok i nie mówił nic na temat noska. A ja juz wariuje. Następne usg mam 12 kwietnia wiec nie mam go jak dopytać wcześniej. Chyba gdyby cos było nie tak to by powiedział prawda? Nie mówił by ze jest ok gdyby faktycznie nie bylo? Ta długość moze świadczyć o tym ze Synuś bedzie miał mniejszy nosek po mnie a nie po tacie? Ja mam mały i zadarty a Michał ma długi i krzywy :) wiem moze to głupie co pisze ale juz sama nie wiem....:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Paula, Iwona na pewno jakby bylo cos nie tak to lekarz by powiedział :)

Iwona nie ma co porownywac wag dzieci bo tez jestesmy w roznych tygodniach ciąży. Dodam tylko tez ze ja polowkowe robilam w tym samym czasie co z pierwszym synem i pierwszy wazyl prawie 100g mniej niz teraz Fasolka :)

Do góry