reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Fazerkam - cudne zdjęcie!!! Śliczności!!! U mnie też różnica między chłopcami, nie dość, że w charakterach to i w wyglądzie, całkiem inni.
Ilona, cieszę się, że wszystko dobrze :)
Iwona, dobrze, że jest ok!

Iwona, moja ważyła 440g w 20 tyg i 6 dniu, ale na usg byłą starsza o 5 dni. Jak przybiera - nie wiem. Wszystko jest dobrze, gdyby było coś nie tak to by powiedziała, główka do góry!
Margerita - tak się cieszę!!!!! Super, super, super!!!!!!!!!!!!!! :)
Madziolnika - zaciskam kciuki!
Pauladabro - jest ok! Gdyby coś było nie tak, to by powiedział! Ale widzę, że masz tak jak ja, nie martw się, jest dobrze!! :)

Tak sobie staram tłumaczyć że gdyby było coś nie tak to na pewno by powiedział..ale chyba dopóki się nie urodzi i sama nie zobaczę że wszystko ok będzie mi ciężko uwierzyć... mam nadzieję, że będzie zdrowy jak ryba :)

Iwona, nic się nie martw. Mój maluch ostatnio był tydzień "młodszy" po wadze, a teraz z kolei już nawet "starszy" ;) także chyba każde dzieciątko rośnie po swojemu :)

margerrita, super wieści!!! :)
Paula, ja w ogóle nie miałam mierzonej kości nosowej na połówkowym. Nie stresuj się:)

Ostatnia edycja:
Ale teraz na tym etapie to fald karkowy nie0jest juz do oceny...bo wynik jest mało miarodajny. Najważniejszy pomiar to między 11 a 14 tc.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

reklama
Paula, mi na połowowym learzpowiedział ze nosek ma 5 mm i powiedział żebym zrobiła amniopunkcję bo to moze świadczyć o zd. Nie zgodziłam sie na amniopunkcję ale zrobiłam test Nifty ( pappa miałam wczesniej i był dobry). Przez 1,5 tyg. czekania na wynik przeczytałam wszystkie możliwe strony w internecie o tym i strasznie panikowalam , całymi dniami płakałam. Poszłam do dwóch innych gin. na usg i jeden i drugi powiedział ze taka kość jest dobra. W piątek dostałam wynik Nifty i jest dobry.
Nie panikuj bo taka kość jest w normie, w dolnych granicach ale w normie.

Do góry