reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie.Poznalam dziewczynę wczoraj która zmaga sie z choroba bulimia od 2lat nie pomogło Jej nawet leczenie u terapeuty po3miesiacach wrocil nawrot choroby. Dziewczyna jest teraz w ciąży i nie potrafi sobie poradzić stres zajada i to mega ilością jedzenia a potem wymiotuje i tak na okrągło je,zyga zaraz znowu je bo jest głodna i zyga[emoji853] odzież wyniki badań ma bardzo dobre i dziecko tez na badaniach zdrowe powiedzcie mi czy któraś z Was znała kiedyś kogoś co tez chorował na bulimię albo anoreksję ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny mam pytanie.Poznalam dziewczynę wczoraj która zmaga sie z choroba bulimia od 2lat nie pomogło Jej nawet leczenie u terapeuty po3miesiacach wrocil nawrot choroby. Dziewczyna jest teraz w ciąży i nie potrafi sobie poradzić stres zajada i to mega ilością jedzenia a potem wymiotuje i tak na okrągło je,zyga zaraz znowu je bo jest głodna i zyga[emoji853] odzież wyniki badań ma bardzo dobre i dziecko tez na badaniach zdrowe powiedzcie mi czy któraś z Was znała kiedyś kogoś co tez chorował na bulimię albo anoreksję ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Jest to straszna choroba... ja chorowałam ponad 20 lat temu. Z anoreksji się nie da wyleczyć, tsk samo z bulimii. Kiedy zaszłam w ciąże to coś we mnie pękło i wiedziałam, że dziecko jest najważniejsze. Przytyłam strasznie dużo, utodziłam zdrowego syna, ale rok po porodzie już ważyłam mniej niż przed ciążą. Z bulimią długo walczyłam, do stanu w jakim jestem teraz, czyli zaleczonej choroby doszłam sama poprzez sport i zdrowe racjonalne odżywianie. Żadna terapia mi nie pomogła, leki jeszcze bardziej zryły mi psychike. Niestety, ale jak kobieta nie chce z tym skończyc to bedzie jej bardzo ciężko. Chorowałam i na anoreksje i na bulimie, ważyłam 39 kg i wtedy na początku walki pomogła mi mama. Może warto pogadać z jej mężem/partnerem? Bulimia może doprowadzić do śmierci.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry