reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Malinka, najważniejsze, że mimo wczorajszych przebojów, o których pisałaś, udało się ustalić jak Ci pomóc. Nabieraj teraz sił i dbaj o siebie jak możesz najlepiej... ;)

Hej dziewczyny pytanie z innej beczki miała któraś robiona szczepionkę przeciw grypie w ciazy? Ja ide jutro rano wiem,ze nie jest ona obowiązkowa ale ja chorowitego jestem i chyba wole dmuchać na zimne.

Kasiulka, wiem że poważna. U mnie był już duży obrzęk, ból, zaczerwienie także nawet rodzinna nie miała większego problemu z diagnozą.

Mamawiki, przepraszam, że nie opisałam. Mieszkam w Legionowie. Karetką wiozą do najbliższego szpitala, u nas to Bródno.

Marta, u mnie to takie wróżby. Na prenatalnym (13 tydzien) bardziej chłopak, wczoraj (15 tydzień) bardziej dziewczynka.

Papagena, wzięłam zwolnienie na 3 tygodnie choć bardzo chciałam pracować jak najdłużej...

Leżałam na patologii na Bródnie 3 tygodnie,sporo zawdzięczam tamtejszym lekarzom. Miałaś pecha z tą ospą. Jak siedziałaś tam to przejeżdżałam obok bo wracałam z Bródna od rodziców po 20. Gdzie będziesz rodzić?

Madzia - no to gratki :)
Malinka - moja siostra na to choruje. A jakie mogą być tego objawy oprócz Twoich, już oczywistych? Hmm, to ciekawe, kto się w brzuszku kryje :) Zapytaj swojego gina, co on widzi teraz :)

Malinka, ja też zakładałam, że dociągnę do maja w pracy, ale jak się pojawiają jakieś komplikacje, to lepiej wyluzować. Zwłaszcza, że Ty masz naprawdę bardzo dużo spraw i stresów teraz.

Ciekawe co się okaże u tych wszystkich z nas, które mają już za sobą dwie różne opinie na temat płci ;)
Ja też w sumie czekam z niecierpiwością do kolejnego usg, bo niby dwóch lekarzy mówi, że "raczej chłopcy", ale ja wiem co naprawdę tam u mnie siedzi? Może to dwie dziewuszki jakiegoś psikusa szykują ;)

reklama
No ja też jestem ciekawa bo niby w 13/14 tc na 100% dziewczynka, a teraz w 15 tc na 100% chłopiec. czytałam o pomyłkach na tym etapie i już sama nie wiem. Poczekam na połówkowe 17 lutego. Podobno do 20 tyg ciąży to częsta pomyłka, mówią że chłopiec a okazuje się, że to dziewczynka. Wargi są bardzo spuchnięte do 20 tyg i pępowina może się plątać pomiędzy nóżkami.

Do góry