reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Malinka, najważniejsze, że mimo wczorajszych przebojów, o których pisałaś, udało się ustalić jak Ci pomóc. Nabieraj teraz sił i dbaj o siebie jak możesz najlepiej... ;)

Hej dziewczyny pytanie z innej beczki miała któraś robiona szczepionkę przeciw grypie w ciazy? Ja ide jutro rano wiem,ze nie jest ona obowiązkowa ale ja chorowitego jestem i chyba wole dmuchać na zimne.

Kasiulka, wiem że poważna. U mnie był już duży obrzęk, ból, zaczerwienie także nawet rodzinna nie miała większego problemu z diagnozą.

Mamawiki, przepraszam, że nie opisałam. Mieszkam w Legionowie. Karetką wiozą do najbliższego szpitala, u nas to Bródno.

Marta, u mnie to takie wróżby. Na prenatalnym (13 tydzien) bardziej chłopak, wczoraj (15 tydzień) bardziej dziewczynka.

Papagena, wzięłam zwolnienie na 3 tygodnie choć bardzo chciałam pracować jak najdłużej...

Leżałam na patologii na Bródnie 3 tygodnie,sporo zawdzięczam tamtejszym lekarzom. Miałaś pecha z tą ospą. Jak siedziałaś tam to przejeżdżałam obok bo wracałam z Bródna od rodziców po 20. Gdzie będziesz rodzić?

Madzia - no to gratki :)
Malinka - moja siostra na to choruje. A jakie mogą być tego objawy oprócz Twoich, już oczywistych? Hmm, to ciekawe, kto się w brzuszku kryje :) Zapytaj swojego gina, co on widzi teraz :)

Malinka, ja też zakładałam, że dociągnę do maja w pracy, ale jak się pojawiają jakieś komplikacje, to lepiej wyluzować. Zwłaszcza, że Ty masz naprawdę bardzo dużo spraw i stresów teraz.

Ciekawe co się okaże u tych wszystkich z nas, które mają już za sobą dwie różne opinie na temat płci ;)
Ja też w sumie czekam z niecierpiwością do kolejnego usg, bo niby dwóch lekarzy mówi, że "raczej chłopcy", ale ja wiem co naprawdę tam u mnie siedzi? Może to dwie dziewuszki jakiegoś psikusa szykują ;)

reklama
No ja też jestem ciekawa bo niby w 13/14 tc na 100% dziewczynka, a teraz w 15 tc na 100% chłopiec. czytałam o pomyłkach na tym etapie i już sama nie wiem. Poczekam na połówkowe 17 lutego. Podobno do 20 tyg ciąży to częsta pomyłka, mówią że chłopiec a okazuje się, że to dziewczynka. Wargi są bardzo spuchnięte do 20 tyg i pępowina może się plątać pomiędzy nóżkami.

Do góry